lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Laidasta toiseen

Torstaina käväsin tosiaan Mikkelissä tuurauskeikalla. Häkkinen oli estynyt ja jonkun piti miksata Hurmerintoja, joten nakki lankes mulle. Nasta reissu kaiken kaikkiaan, iisi päivä, iisi vola ja hyvä bändi. Rikalan Risto, Ikolan Antti, Veronan Juha ja Hurmerinnat. Sanomista tosin tuli joltain mammalta että liian lujaa kuulemma vetelin, se nainen kun tuli tästä kertoon niin kesken biisin kun sen asian ilmotti niin ei sen tarvinnu ees ääntään korottaa. Mittari näytti mulla hitaalla A:lla piikit 91.
Muuten oikeinkin onnistunu ilta vaikka se PA vähän teettikin, molemmat puolet täysin eri kuuloisia ja tuntu vähän et siin ois ollu jotain vaihehätääkin.


--------------------------------------Audioläppää--------------------------------------
Niin siis torstaina vehkeinä mulla oli melko uus Allen Heath GL2800, missä tosin oli jo joitain kanavia merkkailtu teipillä et ei futaa, nice. Insertti ja efektipuolella kelpolaitteita, D-2, M-1, SPX-990, TC M-300, DBX 266 ja DPR 944. PA oli kaks tolppaa puolellaan joitain Kling & Freitagin yläkertoja vahvistettuna Yorkvillen kivitalon kokoisilla suppasilla. Muuten signaalireitti olikin täytetty Behringerin laitteilla. Kävin sieltä professorista vilkuilemassa et mitä oli tehty niin molemmille puolille oli varmuuden vuoks tehty täysin eri asiat. Täysin eri näköiset käppyrät ja viiveajat. Oli kuulemma Smaartilla mitattu, en uskonu ja nollasin kaikki, tein graafisella. Sain mä siihen jotain tolkkua vaikka se graafinen olikin sit melko hurjan näkönen mun ruuvailun jäljiltä.
--------------------------------------Audioläppä loppuu--------------------------------------

Ja helvetin lepposa aikataulu päivässä, puolen päivän aikaan läksin kotoa hakemaan Häkkiseltä Vitoa millä oli tarkoitus kulkea. Kävin hakemassa kyytiin Riston, Antin ja Ronan ja lähtiin kohti Mikkeliä. Mestoilla oltiin neljän aikoihin ja puuhailtiin checki kuleksimasta, käytiin syömässä ja tempastiin keikka. Kotona jo ennen kahta yöllä vaikka palauttelin popparit kamoineen kotiovilleen asti ja vein auton Vuosaareen.

Perjantai olikin sit erilainen ainakin tohon torstaihin verrattuna. Keuda-salissa Keravalla jonkun paikallisen hevidiggarin järkkäämät iltamat eli neljän hevibändin festarit. Aikataulullisesti kuitenkin hyvin torstain kaltainen eli iisi päivä. Kolmen aikoihin saliin viritteleen PA:ta ja kulmia ja himassa illan päätteeks jo puolilta öin.
Iltamissa ekana oli joku orkka missä oli mimmilaulaja ja vetelivät ainakin yhden Nightwishin biisin coverina. Niin siis enhän mä näiden orkkien nimiä muista kun sen verta mystisiä kirjainyhdistelmiä olivat keksineet ryhmien nimiks. Tokana ja kolmantena ihan kirkonpolttohommia ja vikana kait ihan levyttänytkin orkka, ainoo muuten millä oli oma miksaaja. Siitä vikasta en oikeen ottanu tolkkua et mitä se oli kun mimmi siin oli laulajana mut sit kuiteskin vahva kirkonpolttofiilis niisä örinäkohdissa mitä nää kaks kitaristia rääky sinne väleihin. Ei se huono ollu, ei sillä. Nasta ilta tämäkin vaikkakin erilainen. Täällä ei sit kalustosta pääse kitiseen vaikka se seiska voiskin olla se 48 versio ;)

--------------------------------------Audioläppää--------------------------------------
PA:na tuolla Keuda-salissa on riittävästi GeoS sarjan komeroita vahvistettuna S2 suppasilla, tiskinä se 32-version M7. Monitoreina oli Kiertuetekniikalta vuokralla SM-84:sia niin ei loppunu puhti kesken. Mikkipoka oli kans UKT:lta.
--------------------------------------Audioläppä loppuu--------------------------------------

Uusia innovaatioitakin tuli vastaan, meinaan rakas veljeni, joka tuolla Keuda-salissa on valomiehenä oli saanu jonkun näyn tai hallusinaation tai jotain. Tämän mielenhäiriön seurauksena oli puuhastellu PAR 10-puomin. Helvetin painava, aivan liian iso ja ei jaollinen socapexin kanavien mukaan. Seuraavassa kuva kyseisestä hirviöstä ja sen ylpeästä isästä.
Mutta joo ei se siitä ja sitä rataa.
Moro ny
Viltsu

tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Ohi on

Nyt on reissu saatu päätökseen sitten virallisesti. Oulussa kävästiin perjantaina tempasemassa oikeinkin hyvä show Pertun ja Eeron avustuksella. Ja pitihän se sitten yökerhossakin käydä kun kerta Ouluun asti oltiin päästy. Ämseiskastakin muuten löyty uus ominaisuus vai oisko jopa vika.

------------------------------------Audioläppää------------------------------------
Outport setupissa viiveet ei seuraakkaan scenevaihtoja vaikka patchi seuraa. Mystistä. Tän huomasin keikalla oliko se tokan biisin kohdalla. Niin kun siis sen outport setupin säädöt kun ei kuulu kuuntelussa vaan ne säädöt on monitorointipisteen jälkeen. Eli siis mullahan on tapana sit jossain vaiheessa (ekan tai tokan biisin aikana) kun on saatu keikka kunnolla käyntiin tarkastaa jätkien kuuntelut vielä sparebeltpackeistä kuuntelemalla ettei oo mitään taajushäikkiä yms. niin Timon kuuntelu oli jotenkin aika leviän kuulosta niin lähden sieltä outport setupin kautta kattelemaan ettei siellä vaan oo vaiheenkäntöä tai vastaavaa päällä. Ei ollu vaiheenkääntöä vaan viivettä kaks metriä. Eli tilannehan meni silleen et Perttu veteli lämppäribändin mun Nosturin jäljiltä mun muistipaikoilla ja laitto sinne kolmeen ekaan ryhmään pari metriä viivettä. Siinä vaiheessa kun suoritettiin vaihto niin ei tullu kummallekkaan mieleenkään kattoa enää tiskin asetuksia läpi sen jälkeen kun oli scene ladattu koska kaikki asiat näytti ihan oikeilta. Tietääpähän seuraavalla kerralla samoin kuin tästä eteenpäin kuuntelen ne sparepakit ennen keikkaa molemmat luurit päässä.
Ja Perttu älä oo huonona. Ketään ei kuitenkaan sattunu ja mukavaa oli. Seuraavalla kerralla tietää tänkin.
------------------------------------Audioläppä loppuu------------------------------------

Mutta joo, Oulussa jälleen kerran ilo käydä samoin kuin Seinäjoellakin. Launtainahan oli vuorossa Rytmikorjaamo, jälleen kerran oikeinkin onnistunut keikka, ei moitteen sanaa muille kun Yamahan insinööreille ;) Tällä erää harmia aiheutti M2500 jossa ne auxipotikat on vähän turhankin herkkiä. Millin kun vääntää nappulaa niin heti tapahtuu helvetisti. No on vaan vähän varovaisempi liikkeissään ;)
Keikan jälkeen pikainen purku ja yökerhovisiitti ennen kotimatkaa. Vuorossa siis yöajo kun saksalaisilla lähti lento jo aamusta takasin germaaniaan. Nosturilla oltiinkin vähän aamukasin jäljestä ja romut oli löytäny tiensä treenikämpälle jo puol ysi ja Haapalan poika itsensä kotio vähän ysin jäljestä. Sunnuntai sit menikin aika pitkälti nukkuessa univelkaa pois, bussimatkallahan tuli unta se kaikki kaks tuntia.
Tänään maanantaina sain haettua treenikämpältä omat ja vuokrafirman romutkin veke eli kaluston palautuksen myötä kiertue on nyt virallisesti saatu päätökseen. Nyt ois pari päivää vapaata ennen kun torsaina pitäis käydä Hurmerintojen kanssa Mikkelissä tuuraamassa Häkkistä ja perjantaina Keuda-saliin miksaamaan heviä. Joku Keravalainen nuori jamppa haluaa järkätä hevifestarit Keuda-salissa Keravalla, missä siis allekirjoittaneen nuorempi veli on valomiehenä. Sinnehän sitä pitää mennä. Mahtavaa että joku jaksaa järkätä, samantyyppisiä hommia sitä tuli itekkin silloin aikoinaan Keravalla järkkäiltyä. Mahtavuutta.

Mutta joo rundi oli kaikin puolin mukava pieniä vastoinkäymisiä lukuunottamatta. Kiitokset saksaryhmälle Jürgen, Matzi. Bodo ja Uwe, kiitokset Tertulle ja Tumpille, kiitokset orkalle ja Topille ja Suomen keikoista suurkiitos Deep Insight orkalle, mahtihemmoja koko ryhmä.
Kiitos ja kumarrus ja nyt maate.

Moro
Viltsu

perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Viimesiä vietäis

Taas on vettä virrannut Vantaassa ja orkan kanssa kierretty Suomenniemeä eli katsaus menneeseen ja vilaus tulevaan.

Maanantai aamuna kotiuduttiin Köpiksestä ja olin himassa jo puol kympin aikoihin aamulla. Menin maate ja heräilin neljän jäljestä käydäkseni ruokakaupassa ja hakemassa illallisen paikallisesta kiinalaisesta. Loistomesta muuten, suosittelen kaikilla Tapanilan China Maniä. Iltasella taas maate ajoissa. Koko ryhmällä oli menny maanantai aika samoissa tunnelmissa.
Tiistaina puolen päivän aikoihin oli lähtö Nosturin pihasta kohti Mikkeliä. Ennen lähtöä muklattiin vielä vehkeitä autoista toiseen kun siinä puolen yhdentoista aikoihin siihen pihaan saapu se kaveri Sprintterillä kuka siis haki meidän romut Köpiksestä veke. Mikkelissä käytiin rengasliikkeessä uusimassa ehtoopuolella olevia takarenkaita, jonka jälkeen päästiinkin Vaakunan yökerhoon puuhailemaan. Illalla konsertti ja sen jälkeen maate.

Keskiviikkona aamulla yhdentoista aikaan roudaamaan, jonka jälkeen nokka kohti pääkaupunkia ja Nosturia. Nosturissa perusmenot, M7, Heritage, d&b jne. jne. ainoona erona normaaliin oli se että olin itse sekä vierailija että isäntä. Eli siis palvelin itse itseäni ja petasin ittelleni pari miinaa koskien lämppäriaktia, joka siis kuitenkin meni ihan hyvin aikataulun kusemiseen nähden eli siis oman orkan kanssa vedettiin checki pitkäks. No kuiteskin hengissä selvittiin ja pääs kotia yöks. Siitä iso plussa.

Torstainana oli tarkoitus lähteä Nosturin pihasta puolilta päivin, mutta lähtöhän tapahtu vasta oliko se nyt varttia vaille yks kun oli päässy akku tyhjenemään yön aikana kun oli jääny päävirrat päälle bussiin. Bussiteknisesti ajatellen täähän on siis ollu ihan ykkösrundi ;)
No Jyskylään päästiin kuiteskin ihan aikataulun mukaan ja puuhailtiin checki kuleksimasta ennen kun päästiin takahuoneeseen saunomaan. Nythän siis ovat Lutakossa saaneet valmiiks sen takahuonesaunan. Uuden etupään bulsan olivat myös hommanneet eli sain monitoreihin sen niitten vanhan etupään Allen Hagertin, missä oli riittävästi lähtöjä, mitä siinä varsinaisessa monitoribulsassahan ei siis olis ollut tarpeeks. Ok veto jonka jälkeen maate kun lähtö seuraavana aamuna meni jo puoleen yhteentoista.

Tänään siis heräilin kympin aikoihin kun puol ykstoista oli lähtö kohti Oulua, luonnollisestikin Takkatuvan kautta. Täällä Teatrialla oli Perttu laittanu mulle seiskan valmiiks, ei muuta kun muistitikku kiinni ja entteriä. Checkiin ei tänään käytetty kun kait 20 minuuttia. Oltiin valmiita ennen kun lämppäriakti saapu edes tonteille. Lämppärinä muuten on Deep Insight niminen orkka, aivan loistohahmoja koko ryhmä. Nasta on noiden kanssa kiertää. Jos tänään käväsis drinkillä poikain kanssa konsertin jälkeen nyt kun kerta Oulussa ollaan, täällähän on perinteisesti ollu aina aika hyvä meininki.

Mutta joo, huomenna vielä Seinäjoki ennen vapaita. Ens torstaihin asti ois siis vapaata tän rupeeman jälkeen.

Moro ny
Viltsu

sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Erikoistilanteet jatkuu

Kööpenhaminaan saavuttii eilen jossain kuuden maissa ja käytiin kattelemassa ajoreitti venuelle. Keikkapaikkahan on Loppen niminen klubi Christianiassa eli erikoismeiningit. Erikoisroudaus, erikoislääkitys näillä natiiveilla ja erikoismeininki. Ollaan Tertun kanssa aivan liekeissä!
No mutta joo eilen oli välipäivä mikä meni suurimmalta osin bussissa. Heräilin puolen päivän aikaan, luin kirjaa ja pidin yhdet festivaalitkin ajomatkan aikana, hyvin oli ryhmää. Tänään taas ylös puolilta päivin ja bussilla kohti venueta ja kello kolmen load-inniä.
Ennen puuhailuja lähettiin Tertun kanssa etsimään itsellemme ravintoa, sushia ois pitäny saada mut ei löydetty koko ydinkeskustan alueelta yhtään japanialaista joka ois ollu auki, kiinalaisia ohitettiinkin sit varmaan 15. Päädyttiin käymään pizzalla, oli muuten reissun ekat lätyt. Siitä sitten kohti illan ekaa audiofyysistä osuutta eli sisäänroudausta mikä täällä tapahtuu ketjunostimella ja siihen ripustetulla häkillä. Mutta ennen tätä häkkiepisodia meidän piti vielä saada traileri mestoille ja traktorillahan se tuli kun ei bussilla mahtunu taittaan. Ja luonnollisestikin traileri kiinnitettiin traktoriin kaikkien turvanormien mukaisesti roudarin teipillä. Erikoistunnelmia kaiken kaikkiaan, mutta oikeinkin hyvällä boogiella. Vähän erikoinenhan tää keikkapaikka on mutta Tertun ja mun molempien mielestä ihan loistava soundinen tila ja tänään mulla tiskinä vanha työjuhta Century Crest eli siinäkin suhteessa soundi on erilainen noiden kahden digijammulla tehdyn vedon jälkeen. Hyvä meininki kaiken kaikkiaan nyt kun sen tiskin sain, siinä sen hommaamisessa oli kans omat ongelmansa kun kaikki muut ovat kuulemma aina aiemmin pärjänneet ilman monitoribulsaa. No mutta nyt se tiski mulla kuitenkin on ja checki tehtynä. Kakskytä minuuttia ja sit sois viimestä kertaa ulkomailla ennen seuraavaa rundia.

Moro ny
Viltsu

perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Itä-Eurooppaa

Stuttgartin keikka oli ainakin omalle osalle yks parhaita tän rupeeman vedoista ja samaan lopputulokseen pääty myös Bennie, WT:n monitorijamppa. Kelattiin et kai se on silleen kun ei poppareita päästetä checkiin niin ne lataa kaiken energian siihen esitykseen eikä turhaan vedä itteensä hikeen checkissä.
En tiiä sitten, mutta kai tässä jotain totuuspohjaa on.

Stuttgartin jälkeen kävästiin vielä Kölnissä mikä oli tälle erää viimeinen veto Within Temptationin kanssa ja sen jälkeen alkoikin sit omat keikat.
Kölnissä WT anto meille puol tuntia aikatauluun merkittyä aikaa enemmän checkiin koska olivat nopeita, suurkiitokset siitä. No se kaikki ylimääräinen aika myös tarvittiin kun oltiin Tertun kanssa aivan hukassa kun oli laitefirman mies tehny kaks misspatchia. Ei missään nimessä nähty tällaista vaihtoehtoa kun ovat meinaan vetäny ihan sieluttoman hyvin kaikissa paikoissa. No tällasta sattuu välillä kokeneemmillekkin. Keikka oli jälleen kerrän onnistunut ja ja kuvassa koko artistikatras kiittää.Eilen kävästiin Erfurtissa vetämässä tän rupeaman eka oma keikka, jonkun verran siinä oli totuttelemista kun on viimeset kaks viikkoa vedetty kaheksan biisin settejä ja nyt niitä oli 19 setissä. Laitefirma oli tuonu mulle M7:n ja Tertulle MH-3:sen. USB-tikku retki sen kun jatkuu, taas vaan ladattiin presetti ja ruvettiin tahkoomaan. Tänään Krakovassa sitten vähän eri meininki kun tiskinä on 01V96. Kerroin talon jampalle et tarve oi 12 ryhmää niin se vastas "Yes, I know it´s a bit of a problem, we only have eight." No laitoin kaikki monoks niin se kaheksan riitti, opetin myös Saksalaiselle rumputechille mitä tarkoittaa erikoismeininki.
Niin ja sit siin oli niitä ulkoisia etusia eli aika paljon joutu layereitten välillä sekoileen. Eihän se oo muuta kun se et kääntää päänsä oikeeseen asentoon.
Nyt keikka jo ohi. ei soundillisesti välttämättä ihan top of the line mutta fiilikseltään loistava.
Mutta joo täältä tähän ja kohti seuraavia seikkailuita eli huomista välipäivää, illasta pitäis vielä olla Köpiksessä ja siellä sunnuntaina keikka ja maanantai aamuna lento himaan viettämään välipäivää ennen tiistaista Mikkeliä.

Tsuit tsuit
Viltsu

tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Kaikenlaista harmia

Reissu ympäri eurooppaa jatkuu vaikkakin välillä vähän takkuamalla. Stutgartissa tällä hetkellä, itse oltiin jo aamusta venuen pihassa kun poppareilla todellakin oli ja on itse asiassa vieläkin se fotosessio. Pääesiintyjällä ja heidän produktiolla harmit on vähän eri luokkaa. Olivat juuttuneet ruuhkaan ja pääsivät mestoille melkein kolme tuntia aiottua myöhemmin. Ja aiottu aika oli jo alunperinkin parilla tunnilla myöhästetty viime öisen siirtymän pituudesta johtuen.
Hoppu tulee, kaikille. Ei soundcheckejä tänään kenelläkään, pelkillä linjacheckeillä siis kaikki bändit ja kyllä myös illan pääakti.
Yhdessä kun tehdään ja mennään niin kyllä tää kotio hoidetaan. Käytiin jeesaamassa tossa pystytyksessä noita Hollantilaisia että kerkiivät ja ettei nyt aivan makoiluks menis meilläkään tää retki.
Eihän tossa linjacheckihommassa muuten mitn, mut on kuulemma retken paskasoundisin venue. Kiertuemanageri joka on kotoisin täältä niin käy kuulemma kattomassa täällä bändejä vain siinä tapauksessa ettei oo aiemmin kyseistä aktia nähnyt. jos on aiemmin todistanu keikan niin ei se kuulemma voi missään nimessä täällä olla parempi. Ei muuta kun turvallista matkaa.

Mutta mutta.
Jos lounaan jälkeen menis nyt vähän lepuuttaan.

Moro
Viltsu

maanantaina, lokakuuta 08, 2007

Syysretkeilyä osa 2

Taas ollaan reissua jatkettu ja tällä erää päästy Pariisiin. Tarinaa aiheesta tässä.

Lauantai 6.10. Berliini - Columbiahalle

Aamusta oltiin venuen pihassa ja siinä vaiheessa kun jaksoin ite nousta ylös niin catering oli jo pystyssä eli pääs suoraan sängystä ruokapöytään ja siitä puuhailemaan. Vehkeethän oli jo pihalla valmiina odottamassa kun sen pakun kuski oli ne kait jo aamusta siihen tuonu. Sitten viiden maissa puuhailemaan omamme lavalle ja checki perään ja taas syömään. Ois ollu monta tuntia aikaa siinä päivällä pyöriä kaupungillakin, mutta tajus vasta liian myöhään eli siinä vaiheessa kun ei ollu enää mitään saumaa keritä minnekkään. Mutta siis syömään. Jumalauta miten hyvä meininki cateringissa, hummeria, jättikatkarapuja, schnitzeleitä, lammaspataa, pottusohjoa, pastaa, riisiä ja pari vegevaihtoehtoa vielä päälle. Sitten pari tuntia lepoa bussissa kirjan parissa ja keikka pois kuleksimasta.
Onnistuneen keikan jälkeen kävästiin viel kaupungilla kaljalla ennen kun bussi lähti kahdelta kohti Düsseldorffia ja välipäivää.
Tossa kuvassa on sit vähän kuvaa tästä produktiosta, eli kahdella rekalla , kahdella bussilla ja kahdella pakulla mennään tällä hetkellä. Within Temptationilla on kaks rekkaa, toisessa backline, osa valoista, etupää, monitoripää ja lavasteet ja toisessa rekassa PA ja loput valot ja sit toi punanen doubledecker millä niiden ryhmä liikkuu. Meillä on toi harmaa pikkunightliner ja siinä on myös osa meidän kalustosta, toistaiseksihan meidän suurimmat laatikot kulkee sattuneesta syystä tossa WT:n backlinerekassa. Sitten tää toinen lämppäri kulkee vielä kahdella pakulla.

Sunnuntai 7.10. Düsseldorf - välipäivä

Heräilin puolen päivän aikaan ja huomasin et ollaan parkissa jonkun klubin takapihalla. Saatiin siis sähköä bussiin sieltä klubilta. Ja sit siinä lähistöllä oli yhdestä hotellista päivähuone että päästiin koko ryhmä suihkuun käymään. Suihkuttelun jälkeen lähettiin tertun kanssa kattomaan kaloja AquaZoohon. Pingviinit oli aivan huippuja.
Tän jälkeen vielä jonkun aikaa Reinin varrelle hengailua kun siihen tuli vielä lisää meidän porukkaa. Iltasella osa porukasta meni portugalilaiseen syömään ja kolme meitä lähti Philipshalleen konserttiin kun siellä sattu samana päivänä oleen Symphony X ja Dream Theater. Ei virheitä musiikissa kuten ei myöskään elämässä. Eli aika tylsä esitys. Helvetin kova laulaja kyl siinä lämppäribändissä oli eli siis se lämppäri oli Symphony X.

Maanantai 8.10. Pariisi - Le Zenith

Nyt ollaan Pariisissa keikkapaikan takapihalla odottelemassa illan showta. Aamusella kerittiin Tertun kanssa käymään jo turistikierroskin. Concorden aukio tuli nähtyä ja Champs Elysee. Sit pyörittiin vaan kaupungilla ja katteltiin mestoja ja syömässä käytiin Planet Sushi nimisessä mestassa, loistopaikka kaikin puolin. Nyt on checki hoidettu ja syöty illallista, vielä olis pari tuntia venttailua ennen kun soi. Jos lukis vaikka kirjaa taas pari lukua eteenpäin.


Moro

Viltsu

lauantaina, lokakuuta 06, 2007

Sensuurihommia

Juu siis asiahan meni näin.
tää yks tamperelainen ääliö kävi laittamassa tänne mun sivuille mainoksen omasta blogistaan, ja tän blogin aihesisältö kun ei vaan toimi mun ajatusmaailman kanssa yksiin. Eli kyseessä oli siis tämmönen suomi suomalaisille tyyppinen lähestyminen, perseestä mun mielestä. Kävin sit tän hahmon kyseiseen blogiin laittamassa oman viestin mikä meni kutakuinkin näin "Pidä se paskanjauhamises poissa mun sivuilta niin mä pysyn veke täältä". Eka vastaus hahmolta oli että "ok pysyn pois". Tän kommentin jälkeen vielä 14 kommenttia pariin eri otteeseen pitkin mun kirjoituksia. Kaikki pelkkää juo kamelinkusta jne. jne.
Ja näitä samoja kommentteja on löytyny myös parin frendin blogeista ja sit tuolta Kekkospuolelta mihin siis sinnekkään ei voi enää jättää kommentteja.

No nyt poistin ne kaikki samoin kun edelliset kirjoitukset tästä aiheesta. Samalla poistin mahdollisuuden jättää kommentteja tänne. Kaikki on kyl tallessa mulla koneella.

Tämmöttii
Viltsu

Ei se siitä, European sequence

Moro ny. Erikoistilanteita Itävallassa eli retkiraportti Haapalan pojan euroopan rundista jatkuu. Wienin keikka oli perushyvä suoritus. Ei mitään maailmojamullistavaa, muttei missään nimessä huono. Ja keikan jälkeenhän käytiin drinkillä Flex-nimisessä klubissa, ei oikeen lähteny meikäläiselle. Kuulemma joku tunnettukkin bailumesta klubbaajien keskuudessa, mutta toi klubbailu kun vaan ei oo mun juttu, mieluummin joku rokkiluola tai vaik irkkubaari. Hyvä soundi siel tosin oli. Hotellilla sit tutustuttiinkin paikallisiin TV-visailuihin.
Mutta siis asiaan eli retkiraporttiin

Torstai 4.10. välipäivä Wien

Tai siis matkapäivähän sen piti olla, vielä alkuillastakin. No toisille se olikin matkapäivä.
Puolen päivän aikoihin heräiltiin hotellihuoneesta ja lähdettiin lounaalle. Jossain vaiheessa tulee koodia että mennään poppareitten hotellille seuraamaan tilannetta. Aika moni eri asia kusi ja päädyttiin istumaan hotellin respassa aamu yhteen asti ennen kun tuli koodi et ottakaa huone ja menkää nukkumaan. Ysiltä ois lähtö.
Niinpä niin, välipäivä Wienissä mutta ei kerinny muuta tekeen kun käydä syömässä. Oishan se ollu nasta pyöriä kaupungilla, mutta ei niin ei kun piti istua siinä hotellin respassa ja odottaa. Odotettiin 12 tuntia.
Illan safkamesta oli kyllä sit aivan kuningas. All you can eat tyyppinen sushibaari. 15 euroa kustansi per naama. Pöydän vieressä kulki kahdessa kerroksessa hihna, ylhäällä lämpöset ja alhaalla kylmät, siitä vaan otti hihnalta mitä tuntu ja veti naamariin. Varmaan 30 settiä per naama meni Tertun kanssa. Which was nice.

Perjantai 5.10. odottamaton välipäivä

Tänäänhän oli tarkoitus soittaa Leipzigissa, mutta kun ei kerkiä niin ei kerkiä.
Osa ryhmästä oli lähteny jo edellisiltana junalla Leipzigiin.
Me taas vuorostamme mentiin aamiaiselle vähän ennen ysiä ja siinä vaiheessa tulee koodi et menkää takasin maate nyt on se kärrykin meinaan hajonnu. Puolilta päivin luovutettiin huoneet ja mentiin respaan odottamaan. Jossain vaiheessa kelattiin et käydään syömässä. Ja voi luoja et syötiinkin. Tossa kuvassa näkyy se schnitzel. Siitä safkan jälkeen taas siihen samaan respaan odottamaan lisätietoja. Lähtö loppuen lopuks neljältä iltapäivällä eli ei keikkaa tänään. 700 kilsaa ei taitu kahteen tuntiin vaikka kuinka haluis. Oltiin vihdoin ja viimein puolilta öin Leipzigissa hakemassa uutta bussia. Meitä meni siis 7 hahmoa semmosella pikkutransporterilla sen 700 kilsaa ja backline tuli toisella pakulla perästä. Lähdettiin bussinvaihdon jälkeen suoraan Berliiniin yötä myöden että ollaan heti aamusta venuen pihassa.

Nyt ollaan Berliinissä venuen pihalla ja kohta on load-in. Aiheesta lisää myöhemmin.

Moro ny
Viltsu

keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Syysretkeilyä

Reissussa kun ollaan niin laitetaan pieni matkakertomus muutamasta ekasta päivästä. Alkuun miehistöesittely eli crew tällä retkellä on seuraavanlainen Terttu - etupäässä ja minä itse monitoreissa, backlineryhmää on Matzi - kitarateknikko/kiertuemanageri ja Jürgen – rumputeknikko, Bodo - kuski ja Topi - merchandise.

Maanantai 1.10. Munchen - Tonhall

Reissuun siis lähdettiin maanantai aamuna vähän ysin jäljestä Lento-Vantaalta. Lentoseurueessa pelkästään suomiryhmä eli sakemannit oli jo valmiina teutooniassa. Koneen vaihto Köpiksessä ja Munchenissä oltiin perillä vähän puolen päivän jäljestä paikallista aikaa. Kuski oli meitä vastassa kentällä bussin kanssa. Oli sen Suomesta hakenu lauantaina meidän romujen kanssa eli lennettiin vaan henkilökohtaisten laukkujen kanssa.
Meille oli aikatauluihin merkattu soundcheck alkavaks neljältä mutta päästiinkin vasta puol viiden aikoihin alottamaan. Tehtiin sit vähän nopeemmin. Eihän siitä hyvä tullu tolla aikataululla, mutta keikka on kunnialla hoidettu ja kaikki ollaan kuitenkin vielä hengissä. Topin ja Seanin kanssa kerkisin oikeen drinkinkin käydä lähibaarissa tempasemassa ennen kun kahden aikoihin lähdettiin kohti seuraavaa kaupunkia ja venueta. Kolmen aikaan jo unessa.

Tiistai 2.10. Zurich - X-Tra

Ysin aikaan heräilin bussista venuen pihasta ja Terttu oli kans jo pystyssä lähdössä kaupungille aamiaiselle. Bussia piti kuitenkin siirtää niin istuttiin kyydissä pienen sightseeingin verran ja lähdettiin vasta sitten kylille. Käytiin kaupungilla pyörimässä muutama tunti ja mentiin lounaalle Sala of Tokyo nimiseen ravinteliin. Ei siitä kaikkein halvimmasta päästä se mesta kun ruokalistaa tutkittiin. Onneks niiltä löyty kuitenkin lounaslista joka olikin jo huomattavasti roudariystävällisempi hinnoittelultaan. Helvetin hyvä lounas muuten.
Tänään meille annettiin ihan oikea soundcheck ja muutenkin oli meininki paljon leppoisampi. Rauhassa saatiin puuhailla ja Terttukin sai kesken Within Temptationin soundcheckiä vartin aikaa virittää PA:n ittelleen mieluisaksi.
Which was nice. Nyt keskityttiin vähän pidempään rumpuihin jos vaikka huomenna sais ne kitarat kunnolla haltuun niin loppurundi menis vaan toisiaan selkään taputellessa. Keikka oli kaikin puolin loistava
Keikan jälkeen bussiin ja kohti Wieniä, rapeet 700 kilsaa ajettavana yön aikana.

Keskiviikko 3.10. Wien - Gasometer

Aamulla heräsin ekan kerran yhdentoista aikaan kun kuulin jonkun pamahduksen. En pitäny sitä minään ja jatkoin unia. Heräsin uudestaan puolen päivän aikaan siihen kun ympärillä porukat keskusteli kamojen pakkaamisesta ja bussin vaihdosta. Eli nyt selvis sen pamahduksen syy eli bussi siis laukes. Ainakin kytkin paskana ja muutaman tunnin pakollinen stoppi motarin varressa hinausta odotellessa.
No härveli tuli hakeen ja otti bussin kyytiin. Eksoottisen näkönen yhdistelmä tuli, ensiks oli semmonen Mannin maailman isoin hinausauto ja seuraavana bussi trailerin kanssa. Se oli varmaan 300 metriä pitkä se järjestelmä ja etummaisen laitteen ratissa Fittipaldi itse.
Meidät hinattiin huoltamon pihaan mistä lähettiin pienemmällä bussilla venuelle traileri perässä. Päästiin mestoille kuitenkin vaan reilu tunti myöhässä eli kaikki on oikeinkin mallikkaasti.
Loistoryhmää muuten tää WT:n tekniikka. Pitää varmaan vikalla keikalla yllättää kaverit vaik pullollisilla Veteranoa. Nää jampat meinaan jeesaa ihan helvetisti ja meillä on niiden tiskit käytössä. Omaa romuahan meillä ei oo kun langattomat korvamonitorit, langattomat kitaroihin ja liidilauluun ja omat mikit. Muuten ollaan näiden kavereiden armoilla.
Mutta joo lopetellaan tältä erää. Nyt kun on suihkussa käyty ja keikka hoidettu kuleksimasta. Kohta lähtään hotellille ja siitä varmaan parille drinkille kun huomenna ois välipäivä


Tsuit tsuit

Viltsu

maanantaina, lokakuuta 01, 2007

Globalisaatiota

Question : What is the truest definition of Globalization..???

Answer : Princess Diana's death...

Question: How come ?

Answer: An English princess with an Egyptian boyfriend crashes in a French tunnel, driving a German car with a Dutch engine, driven by a Belgian who was drunk on Scottish whisky: followed closely by Italian Paparazzi on Japanese motorcycles; treated by an American doctor, using Brazilian medicines. And moreover this is sent to you by a Lebanese, using Bill Gates's technology, and you're probably reading this on your computer, that use Taiwanese chips, and a Korean monitor, assembled by Bangladeshi workers in a Singapore plant, transported by Pakistan lorry-drivers, hijacked by Indonesians, unloaded by Sicilian longshoremen, and trucked to you by Mexican illegals.... .

That..., my friend, is
'' Globalization ''

Rundihommia

Nyt pitäis näillä hetkillä siirtyä taksiautolla kohti lento-Vantaata ja sieltä Köpiksen kautta Muncheniin, mistä alkaa rundi tänään illalla. Saa nähä kuin on nettiyhteyksiä reissussa, meillähän ei siis ole hotellimajoituksia vaan asutaan bussissa. Eli yritetään päivitellä matkakertomusta jos vaan yhteyksiä löytyy.
Retki olis seuraavan näköinen

01.10.2007 Tonhall Münich, Germany
02.10.2007 X-Tra Zürich, Switzerland
03.10.2007 Gasometer Vienna, Austria
05.10.2007 Haus Auensee Leipzig, Germany
06.10.2007 Columbiahalle Berlin, Germany
08.10.2007 Le Zenith Paris, France
09.10.2007 Congresscentrum B Stuttgart, Germany
10.10.2007 E-Werk Cologne, Germany
11.10.2007 Club Zentrum Erfurt, Germany
12.10.2007 Klub Lochness Krakow, Poland
14.10.2007 Loppen Copenhagen, Denmark

Tämän jälkeen vielä Suomeen viideks päiväks

16.10.2007 Vaakuna Mikkeli
17.10.2007 Nosturi Helsinki
18.10.2007 Lutakko Jyväskylä
19.10.2007 Teatria Oulu
20.10.2007 Rytmikorjaamo Seinäjoki

Tommosta
Viltsu