maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Tuskaa

Tuska sit oli ja meni ja oikein leppoisissa tunnelmissa. Tasan neljä vierailijaa käväs mun konttorissa kylässä. Tässä lukemassa siis myös Nightwish mukana. Eli tuo ruokailupuoli jäi vähän vähemmälle, päivän ekan soundcheckin jälkeen kerkis käydä lounaalla ja sen jälkeen söinkin sit vasta illalla himassa. No hyvin tuo meni näinkin kun työpäivän päätteeks teki kotosalla jonkun evään ja katto pari jaksoa Simpsoneita niin sit saikin mennä jo maata ja herätä pirteänä uuteen aamuun ja työpäivään leppoisan laulelmamusiikin parissa.

No niin siis pääs ainakin tekeen ja mukavaa oli, loistoryhmän kanss
a kun puuhaili niin ei ahistanu sekuntiakaan. Eikä kai muitakaan ahistanu. Orkat oli kaikki tyytyväisiä ja yleisökin näytti viihtyvän. Sadettakaan ei ollu kun ihan satunnaisesti.

Ja sitten kuva reportaasiin festivaaleista.
Laitetaan pahin alkuun

Eli purkki jonka olis tarkoitus jotenkin muokata laulusoundia, ilmeisestikin paremmaksi. Meni muuten ihan vituiks se homma. Kaikella hyvällä tuota laitetta ei voi suositella kenellekkään. Ikinä ei oo joutunu tolla kalustolla viiskasille tekeen niin paljon asioita tiskissä että sai sen laulun edes jotenkin järkeväks sinne lauteille.




Leppoisa päivä toimistolla. Ameriikasta asti vieraita kylässä.





Slayerin kitarateknikko toi oman stäkin.



Tämmöstä tällä erää ja nyt synttärijuhliin.
Viltsu

keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Juhannuskelejä

Torstaihan oli tosiaan vapaailta kun ihmisten aikoihin oli jo kotona sieltä Porista ja ilma kun morsian niin mopoilemaanhan se piti lähtä. Ja ihan pikkuvinkkinä kaikille et jos sitä noita vehkeitä ei käytä varatankilla siitä bensahanasta niin jossain vaiheessa kun on tarvis niin ei välttämättä ekalla yrittämällä toimikkaan. Viitisen minuuttia sitä kun heilutteli niin rupes se bensakin löytämään taas tiensä kaasariin. Kaikenlaista harmia.

No kuiteskin reissuunhan se piti taas lähteä.

Perjantai 20.6.

Jämsä ja Himosfestival ja perillä tarkemmin sanottuna hittilava eli Akun Tehtaan B-tiimin koti. Muistitikun kanssa jälleen, tällä kertaa viime syksyisen Glasgown jäljiltä ja Digicon D5 bulsana. Kiitokset kaikesta, mutta eritoten pihveistä. Loppueikka meni paljon mukavammin kylläisenä.
Ja vettä sato niin saatanasti, valtavia järviä koko takahuonealue täynnänsä. Keikan jälkeen ru
pes jo vähän hellittämään ja päästiin mökillä saunaankin. Bussissa yöpyminen ja aamusta ajo Poriin.

Lauantai 21.6.

Heräsin siis Porista, oli siinä kuulemma jotain stoppia
kin ollu matkalla, minen noista tiedä. Porissa siis perinteinen Raumanmeren Juhannus tällä kertaa Ameriikan räppitähtien kanssa. Isot oli kuviot kavereilla, Kämppi oli vuokrattu majoiks ja yksityissuihkarilla keikkamatkat hotellista festareille jne. jne. No siinähän suihkivat me pärjättiin ihan komeesti vähän vähemmällä eikä ahistanu olleskaan ;)


Uudet vehkeetkin saatiin sisäänajettua, uusi korvamonitorisysteemi siis rumpalilla, nyt on rumputeknikolla täysin sama kuuntelu kun rumpalilla. Aiemmin ei siihen ollu mahdollisuutta. Hyvin pelitti ja tyytyväisiä olivat sekä teknikko että rumpali, mahtavuutta. Illan päälle Apulanta vielä festarin viimeisenä aktina halus laittaa intron aikana 150 pommia ilmoille, näyttävä intro.

Sunnuntai 22.6.

Topifest eli festariviikonlopun kuninkaallinen päätös. Sain oikein kyydin kotoota juhlille. Neljän jäljestä siis päästiin aloittelemaan festareita ja seiskaan mennessä oli alue jo melko täynnä juhlakansaa. Kahdella grillillä laitettiin ruokaa porukka viihty. Ihan kuin vappuna. Uus slogan löyty myös festareille.
Kaikenkaikkiaan oisko meitä perikymmentä ollu ja säätklin suosi, hetken aikaa näytti että ois tullu vähän tanakampikin sade, mutta päätettiin että ennakkoon ei ruveta mihinkää valmisteluihin vaan vasta sitten siirrytään kun sade on päällä. Ei tullu ikinä.
Peten rantasaunan avajaisetkin vielä illan päälle niin rupes oleen ilta pulkassa itse kullakin. Itse lähdin kait kotio nukkumaan kolmen jäljestä enkä todellakaan ollu viimenen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa vuotta.

Maanantai kotona toipuessa ja tänään aloitettiin illan suussa Tuskan rakennus, huomenna jatkuu.

Moro taas
Viltsu

perjantaina, kesäkuuta 20, 2008

Rakennushommia

Niin tosiaan kun sieltä Seinäjoelta kotiutui sillon sunnuntain ja maanantain välisenä yönä niin ei sitä koko maanantaita saanu kuiteskaan levätä kun piti polttarijuhliin lähteä kahden maissa ja sitä ennen vielä varastolla pähkäilemässä seuraavan päivän liikkumiset.
Tiistaina illansuussa siis Poriin rakentamaan RMJ:tä. Mopolla oli alunperin tarkoitus mennä, mutta pelkästään avokypärän omistajan ei viitti vesisateella edes yrittää käyntiin härveliä. Menin siis autolla ja oisko matkasta ollu vajaa 50 kilsaa kun ei satanu.
Keskiviikkona sit ihan täys rakennuspäivä ja helvetin lämmin ja aurinkoinen keli. Homppa ja Riku laittoivat PA:n kaksistaan ja Homppa puuhas lavahaut ja meitsi rakens monitorimaailman. Kerittiin illalla viel hotellin saunaankin.
Torstaina taas aamusta takasin tonteille ja virittämään vehkeitä, Riku oli PA:n kanssa jo alotellu kasilta kun me Hompan kanssa päätettiin suosiolla tulla vasta kympiks et saa Riku työrauhan.
Viritettiin lava kuosiin ja vedettiin lavahaut illan alottavaa orkkaa varten ja sit läksinkin kotia kohti, torstai-ilta vapaa siis. Ja taas helvetin aurinkoinen ja lämmin päivä.
Tänään pitäis lähteä Himokselle ja huomenna RMJ goottien kanssa. Sunnuntaina Topifestit.

Mahtavuutta
Viltsu

torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Festarikausi avattu

Juu näin pääs käymään eli viime päivityksen jälkeen on ollut yhdet IT-yrityksen kesäjuhlat laitetoimittajan/äänimiehen ominaisuudessa ja kahdet festarit, toiset niistä jopa kahteen kertaan ja RMJ:n rakennus.

Ne kesäjuhlat viime torstaina oli oikein leppoisat juhlat noin työnteolliselta kantilta ja kotiokin pääs ka
it kympin aikoihin muistaakseni vai oliko se ykstoista, mene ja tiedä, mutta ihmisten aikoihin kuitenkin ja se sadekin taukos kun purku alko.

Asiaan siis ja vuoden ensimmäisen festariraportin kimppuun.


Perjantai 13.6.

Näin Oksun Helsingin rautatieasemalla, mistä lähdettiin junalla Tampereelle tarkoituksena syödä lounas telakalla ja hypätä linja-auton kyytiin kohti Seinäjokea. Tällä kertaa allekirjoittanut jonkin asteisena turistina Provinssissa eikä olleskaan töissä, mitä on tapahtunut? Toimenkuvana siis Staminan monitoriassistentti/kiertuedamageri. Noissa hommissa pääsääntöisesti join kaljaa ja tarjosin metrilakua tutuille, piti siis kunnon festarirokun tavoin käydä festivaalialueella ja shoppailla metrilakua. Tuli seitsemän metriä ;)
Orkkahan oli aivan liekeissä samoin kuin yleisö, se teltta oli meinaan niin turvoksissa kun se vaan ylipäätään pystyy olemaan. Ja tuttuja tonteilla, mahtavuutta. Niin ja apinakin pääs miksaamaan YLE:n isossa ulkolähetysautossa.


Lauantai 14.6.

Aamulla lähtö kohti pääkaupunkiseutua kasin maissa loistavasti lattialla nukutun yön jälkeen, untakin sai melkeen kaks tuntia, jotenkin tuommonen kesän eka kokoontumisajo vaan ajaa ihmisen hulluuteen.
No kuiteskin siis lähtö Lakeuden pihasta kohti Hakunilaa ihan helvetin aikaisin. Vieraana bussissa nukuin lattialla Tampesteriin saakka ja siitä eteenpäin sain tekniikan pedin bussista lainaan ja heräsinkin yhden jäljestä Hakunilasta. Pojillahan oli siis keikka jo neljältä, minkä takia piti noi
aikasteen lähteä Seinäjoelta. Itse istuin saunassa tuon konsertin ajan ja mullakin oli mukavaa. Omat komennukset goottien kanssa siis vasta illalla eli luppoaikaa oli vähän turhankin kanssa. No loppuen lopuksi se oma vaihto tuli kuin tulikin ja kyseiseen operaatioon oli varattu tunti ja kaikki käytettiin kun hävis backlinesta sähköt kesken linjojen tarkistuksen, sade oli päässyt jonnekkin mihin sen ei ollu tarkoitus päästä. Samainen sade myös rikkoi Line6:sen pedalboardin. Ja kaikenlaista hässäkkää noin muutenkin siinä keikan aikana. Voittajina kuitenkin maalissa koko ryhmä, seuraavalla kerralla taas paremmin itse kukin. Niin ja kiitokset tekniikalle.

Sunnuntai 15.6.

Jälleen turistina Seinäjoella, mitä?
Juu siis yhden junalla Seinäjoelle ihmettelemään Ameriikan rokkibändiä. Vakuuttava oli esitys eli siis orkka otti hyvin lavan haltuun ja pitivät sen hallussa. Ja tuttuja joka paikassa vielä noin
kolminkertainen määrä perjantaihin. Ja bussikyyti kotio, kiitokset siitä. Mukava reissu ja sit väsytti.



Moro taas
Viltsu

keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Vitun ääliöt Part 2

Olihan ne pellet sit käyny autossakin. Aamulla töihin lähteissä huomasin et on lukot auki ja hanskalokero tyhjennetty apukuskin jalkatilaan. Takakontti oli myös avattu. Tällä kertaa saaliiksi kännykän laturi, Prismasta 19,90 maksanu radiolähetin iPodin kaveriksi ja pipo. Toi laturikaan ei muuten ois haitannu, mutta kun samassa meni myös se adapteri Nokialaisen pieneen liittimeen, joita mulla ei enää ole jäljellä kun yksi kun tuppaavat hajoamaan melko herkästi.
Tämäkin siis taloyhtiön parkkipaikalla. Edellisen kerran samassa mestassa alle vuos sitten.
Mitä pitää tehdä että uskaltaa jättää omaisuutensa lukittuna omalle pihalleen.

Jos hävitän samalla kertaa ihan itse puhelimen ja aurinkolasit niin se ei vituta ollenkaan niin paljoa kuin toi että mennään omin lupineen hakemaan jotain. Yhteensä siis rahallista menetystä mulla on ollu alle satanen noista neljästä automurrosta ja mopoon kajoamisesta. Enempi silti vituttaa kuin jos itse hävittäisin 300 maksavan kännykän tai astuisin tonnin läppärin päälle.

Vitun pellet.

tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Itä-Euroopan komennus

Juu onhan sitä keritty reissatakkin sitten edellisten tilannepäivitysten.
Viime keskiviikkona iltapäivästä lähti lento Moskovaan, missä show torstaina joissain Finlandia-vodka bileissä. Mystinen kela muuten myydä venäläisille vodkaa, mutta kaupakshan se kait siellä menee jos kannattaa Suomesta rahdata oikein kolme bändiä juhliin vetämään.
Toteutuksesta puheen ollen ei toi veli venäläisen näkemys nyt varsinai
sesti saa ihan täyttä kymppiä. Alkuun olivat sitä mieltä että monitoritiskin paikka on tossa lavan edessä kun kaukokaapelista loppu pituus kesken. Ei ikinä saatu vastausta et miks olivat ottaneet liian lyhkäsen mukaan. Tiskitkään ei ollu sitä mitä luvattiin, Midaksen Legendit tosin eli ihan kelpokalustoa vaikka digiä lavalle luvattiinkin, kuitenkin kolme bändiä ja kaikki teki erikseen checkin. Mikitysvaiheessa loppu piuhat kesken ja lisää ei kuulemma ollu, ruvettiin siivoomaan lavaa ja löydettiin kolmatta kymmentä piuhaa, jotka oli ilmeisestikin vedetty valmiiks jotakin varten, olivat vaan uohtaneet merkinnät molemmista päistä. Kisat kun lähti käyntiin niin seuraavan kerran näky kaverit jo purussa. Jäi kättelyt väliin tolla toteutuksella.
Checkin ja keikan välissä kerittiin jopa kävästä kaupungilla pyörähtämässä, toi on sit semmonen kylä et jos ei tarkkaa tietoa ole ja on kiire takasin niin kannattaa jäädä suosiolla kotiin. Ruuhkat kestää aamukasista
seuraavaan aamukasiin ja metrossa kaikki info vain ja ainoastaan kyrillisillä kirjaimilla. Suurimmalla osalla metroasemista ei ollu kerrottu edes kyseisen aseman nimeä eli aika arvalla sai härmäläinen suunnistaa. Mutta nähtiin kuitenkin Punainen Tori ja Kreml. Niitä lähettiinkin kattomaan. Samalla reissulla löyty myös maailmankaikkeuden parhaimman makuinen vodka eli Russki Brilliant. Tai siis paras niistä mitä oon ite maistanu. Niin ja sit siellä oli metroasemilla tommosia mystisiä merkkejä missä kiellettiin tanssiminen, noita samoja kieltoja oli myös Kiovassa.
Hotellina oli muuten tämmönen pyydys kun Cosmos, oon ollu siellä viimeks
yötä joskus 80-luvulla vielä neuvostoaikaan. Komia oli mökki edelleen ja kauheen pitkälle ei hotellista tarvinnu lähteä oikeen minkään takia. Hotellista löyty perus kuntosalin, saunojen, ravintoloiden ja yökerhojen lisäks vielä keilahalli, pubi, kasino, 24-h kahvila, 24-h kiinalainen ravintola, Sushibaari jne. jne. jne. Eikä ne näkymätkään mistään paskemmasta päästä olleet.


Perjantaina puolen päivän maissa laskeutu kone takasin Suomeen, siitä pikaisesti laukusta likaset pesuun ja tuoreet tilalle himasta ja hotelli Pressaan rakentamaan illan keikkaa. Hapen kanssa puuhailtiin setti pystyyn ja hoidettiin checki alta pois. Huoneeseen vähäks aikaa kyljelleen ennen kun puolita öin soi. Keikan jälkeen odottelua puoleen neljään ennen kun sai ruveta roudaamaan kalustoa pois päin. Vartissa ne heilahti kyytiin ja äkkiä maate kun kasin maissa piti olla jo Nosturilla roudaamassa seuraavaa retkeä varten.

Lauantaina siis yhdentoista maissa lähti lento Kiovaan missä meidän oli tarkoitus olla jonkun festivaalin sunnuntain pääesiintyjä. Tai siis oltiin myös eikä vaan meinattu.
Lauantaina Kiovassa vapaapäivä tosin kaupungilla ei kerinny pyörimään kun oli järjestetty illallista ja käyntiä festareilla seuraavaa päivää varten jne. jne. No loppuillasta oltiin hotellin yökerhossa kaljalla Napalm Deathin ryhmän kanssa ja mukavaa oli.
Sunnuntaina aamusta festareille tekemään checkiä kun vaihdot oli merkattu melko pikaisiks
aikatauluihin. Mulla oli lavapäässä M7 eli ei mitn hätiä, jotain mystisiä gainivinouksia mulla tosin oli eli se splitti hukkas joissain kanavissa tasoa matkalla, ei kuitenkaan mitään mistä ei olis selvinny. Äänenpaineiden tarkistuksen jälkeen lounaalle ja sen jälkeen tehtiin Mehtiksen kanssa päätös lähtee kaupungille pörräämään ja muu ryhmä sais kopata meidät matkalta mennessään festivaalialueella. Yks paikallisista isännistä lähti vielä natiivina matkaan ettei ois hukattu itteemme. Hyvä ratkaisu osas meinaan näyttää semmosia mestoja mihin ei muute oltais löydetty ikinä ja vielä kauemmin oltais etitty pääsyä pois.


Muunmuassa ton näkösille mestoille se kaveri meidät johdatti. Oikeinkin nasta kaupunki tuo Kiova tolleen päivän pörräämisen jälkeen ainakin ja todella hyvä että tuli lähdettyä kylille, hotellikuoleman jäljiltä ois voinu olla eri meininki lähtee rakentaan illan showta. Keikkakin oli oikeen hyvä osoitus ryhmän kunnosta, onnistunut siis ja sen jälkeen juhlat oli totta.

Maanantaina kympin maissa ylös ja kohti lentokenttää, ois pitäny lähteä aiemmin, mutta mistäs sitä ois etukäteen tienny et just Kiovassa on maailman hitain lentoke
nttä. Siinä vaiheessa kun koneen lähtöön oli kymmenisen minuuttia aikaa olin vielä passintarkastuksessa. Ekaks meidän jonossa ruvettiin arpoon jonkun hahmon juttua joka kesti ikuisuuden niin vaihdettiin jonoa ja kerrottiin virkailijoille että rupee pikkuhiljaa oleen kiire niin siinä vaiheessa lopettivat sen arpomisen viereisestä jonosta ja tää meidän jonon tarkastaja häipy koko kopista meneen. Loppuen lopuks mulle jäi passintarkastuksesta aikaa hoitaa itteni turvatarkastuksesta läpi ja oikeelle portille vajaassa viidessä minuutissa, onneks pääsin röntgeniin jonon ohi. Vähän samaa meininkiä oli Moskovassakin noi turvatarkastus ja passihommat.
Kaiken kaikkiaan Ukrainasta jäi kuitenkin hyvät fiilikset. Ja kotomaan kamaralla selvis siitä passintarkastuksesta noin viidessä sekunnissa. Mystistä.

Niin ja kaikki meidän romut mahtu yhteen Airport taksiin.

Moro taas
Viltsu

Vitun ääliöt

Mikä antaa joillein ihmisille semmosen käsityksen maailmasta että se on ihan ok viedä toisen omaisuutta tai ylipäätään mennä sorkkimaan toisen omilla rahoillaan itselleen hankkimaa omaisuutta. Tohon Japanian ihmeeseen eli vuoden -91 Corollaan on menty viimesen parin vuoden aikana nyt kolme kertaa. Lopputuloksena yks hajonnut takalasi, varastettu kuluneet lattiamatot, varastettu limukori, varastettu lähes käyttökelvottomassa kunnossa oleva halpistyökalusetti ja varastettu 25 euron arvoisen mankan etupaneeli. Mikä vittu noissa kamoissa on niin kiehtovaa et ne pitää saada ittelle.

Tällä kertaa joku saatanan nulikka taasen kajos mun fillariin ja vei venttiilin nupit. Edellinen omistaja oli ne itte sorvannu ihan normaaleista muovisista pelinopista. Auta armias jos tulee naapurustossa jonkun teinin fillarissa vastaan.

keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

Selvyyttä

Tää väärinkäsitys mikä nyt on ollu johtuu vain ja ainoastaan siitä että missään dokumentissa ei mainittu mitään mistään siirtymäajoista. Nyt oli tullu meinaan uutta infoa aiheesta. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa etteikö noita taajuuksia jossain vaiheessa menetetä mobiilitelevisiolle. Nykyinen radiomikrofooneilla oleva taajuusikkuna annetaan mobiilitv käytöön jo tänä vuonna, mutta Liikenne- ja viestintäministeriöllä ei omien sanojensa mukaan ole pienintäkään aikomusta antaa yhtään lupaa mobiilitv käyttöön vielä vuosiin eli toistaiseksi saadaan vedellä nykyisillä järjestelmillä. Langattomat mikit ja korvamonitorit siirtyvät lopulta kuitenkin sitten jollekkin muulle alueelle. Positiivista tossa on se että nyt puuhaavat yhteistä kaistaa koko euroopan alueelle eli enää ei tarvis ainakaan euroopassa arpoa maakohtaisia juttuja. Tämä siis ois tähtäin vuoteen 2015 mennessä.

Nyt kaikki Ficoran sivuille täyttämään niitä lupalappuja ettei käy niinkuin Ruotsissa tai jenkeissä.

Moro
Viltsu

tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Katse itä-naapuriin

Toi langaton keskustelu mihin on yks sun toinen kommentoinu omissa blogeissaan niin myös Hesari on ottanut kantaa aiheeseen ja eduskuntaan on lähtenyt useampikin sähköposti. Kyseessä on yhden jakeluun lähteneen sähköpostin mukaan väärinkäsitys. Mielenkiinnolla odotamme että kuka on käsittänyt väärin ja mitä. Täysin ymmärrettävää tommonen hätääntyminen kuitenkin mielestäni on varsinkin kun miettii kuin tarkkaan harkittu ja loppuun asti ajateltu homma toi digitv:n tulo oli männä vuonna. Jäämme odottamaan.

Mutta sitten toisiin aiheisiin. On sitä meinaan puuhattukkin kaikenlaista muutakin kun päivitelty langatonasioita.

Viime keskiviikkona oli Uudenmaan Kiertuetekniikan pikkujoulut, ja hyvät juhlat olikin harvemmin saa meinaan viettää pikkujouluja rantasaunalla silleen et meri on avoin Ouluun asti. Torstai menikin sit ihan toipuessa moisesta.
Perjantaina vuorossa yritysjuhlaa Kaivohuoneella, siitäkin taas pari vuotta vierähtäny kun viimeks ollu siellä. Nyt olivat viimeisimmän remontin yhteydessä muuttaneet DJ-kopin siihen alas missä miksauskioski on yleensä ollu ja samassa yhteydessä joku oli myös löytäny siihen kaukokaapeliin liittyvät tilut ja tuonu näytille eli ei tarvinnu vetää omaa käärmettä oikoselleen. Siinä kaapelissa on sit yhteensä 30/6 kanavaa ja lavapään splittaus on XLR-liittimillä eli XLR-viuhkoja kannattaa varata monitoritiskiä varten mukaan.
Lauantaina pitkästä aikaa goottien kanssa, tällä erää joku koulujen päättymiskonsertti Helsinki Clubilla. Treenikeikka kesän alle ettei tarvii kylmiltään mennä 20 000:nen ihmisen eteen. Broadway Finland toi kaluston ja hyvän kaluston toikin, Tumpilla oli L´Acousticcia ja Crestiä, mulla M7 ja muuta en sit tarvinnukkaan. Muistitikkuretkeily jatkuu vaan edelleen, ens sunnuntaina Kiovassa taas seiska vastassa ja ei sielläkään muuta kun tikku kiinni ja linjacheckiä rapsuttelemaan. Omat mikit on taas koko kesän mukana ja klämppien määrä vaan kasvaa koko ajan, enää ei oo ständejä muissa kuin laulu- ja yleisömikeissä. Yleisömikitkin aika useesti tulee teipattua johonkin trussiin tai kailottimen kylkeen kiinni. Pitääpi laittaa kuvia joku kerta kun kerkiää kuvaamaan noi meidän viritykset, varsinkin se virvelimikkipyydys on ihan rautaa.

Sunnuntai ja maanantai kotipäiviä ja tänään sit säntäilyä senkin edestä kun loppuviikosta ei kerkiä enää säätämään mitään kunhan vaan tekee keikat kuleksimasta. Tänään siis piti käydä patteri- ja teippikaupassa ja viedä moiset ostokset treenikämpälle Ukrainaan lähtöä varten ja sit piti torstaista keikkaa varten hakea raituri ja opetella käyttämään sitä ja vielä paketoida keisiin kun huomenna puolen päivän jäljestä olis lähtö Moskovaan, missä siis ollaan perjantaihin asti. Perjantaina kun tullaan takasin Suomeen niin ei kerkiä käydä kotona kun vaihtamassa puhtaat vaatteet kassiin ja Pressan perjantai-illan kautta Ukrainaan. Hyvähän se on että puuhaa riittää.

Moro taas
Viltsu