keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Vuosi vaihtuu ja keikat vähenee

Nyt se on sit tämänkin vuoden keikat takanapäin. Joulun jälkeen sai pari päivää olla levossa ennen kun viime lauantaina pukkas Virgin Oilissa Punakuonorockin monitoripestin. Ei muuta kun pää pystyssä kohti pettymyksiä. Tiskinä siis se LS9 ja monitorilandian sijoittelu patsasteknisistä syistä vähintäänkin kyseenalainen. No se rupee pikkuhiljaa hahmottumaan toi ysin käyttö, mut on se vaan silti edelleen tuskallisen hidasta, se CUE kun seuraa välillä mut ei aina ja sit saa taas metsästää et missä mennään ja kuin lujaa. Ja sit tuolla kun sattu näit Idolisteja oleen lauteilla niin yleisöä mylvi aivan mielipuolisen lujaa ja sit kun yrittää itte olla siinä PA:n ja yleisön välissä tekemässä omia töitään niin päähän siinä tuli kipeäks. Se meteli siinä monitorilandiassa oli oikeesti infernaalinen kun yleisö huutaa sen pitkälle päälle sata ja Beirut keulilla yrittää saada laulun esiin sieltä seasta ja mä seison naama metrin päässä PA:sta ja takana huutaa yleisö metri selän takana. Kova meininki.

Maanantaina käväsin Jusbaakin morjestamassa Tavastialla kun olivat siellä Helldonen kyseisen illan päättävä akti ja sillä oli jotain hätää ysin ja läppärin kommunikoinnissa. Sain ne juttelemaan, tosin pelkästään piuhalla enkä vielä langattomasti. No kaikki ajallaan. Illaksi kotia ja Simpsonien ääreen.

Eilen oli sit se viimenen veto tälle vuodelle kun käytiin goottien kanssa Tavastialla päättämässä eilinen Helldone. Sain sen Tavastian Midaksen kokonaan ittelleni kun muilla oli omat bulsat lavapäähän niin mikäs siinä oli vedellessä. Uudet mikitkin koeponnistettiin nyt tositoimissa ja ainakin tällä hetkellä on hyvä fiilis et valinnat osu nappiin. Ei tarvihe muita vaihtoja tehä kun vaihtaa ne kaks hopian väristä överimikkiä mustiks niin pysyy pheelis kohdallaan jatkossakin ;)

Tänään sit jos kohta puoliin täräyttäis Käpylään uuden vuoden vastaanotolle ja sieltä Tavastialle niin rupeis oleen vuos pulkassa. Ja perjantaina keikalle tai sit vasta parin viikon päästä.

Kahtellaan
Viltsu

tiistaina, joulukuuta 23, 2008

Jouluja

Pikkujouluthan sujui ihan mallikkaasti ja mukavaa oli kaikilla. Noiden juhlien jälkeen olikin vuorossa kotosalla jouluvalmisteluita. Tänään päivällä kävin hoitamassa viimeset jouluostokset ja kolmisen tuntia sitten työnsin kinkun uuniin ja nyt vaan odotellaan. Jokunen tunti vielä jäljellä, jos se rupeis tossa neljän maissa oleen valmis ;)

Hyvää joulua kaikille
Viltsu

keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Viimesiä viedään.

Lutakon jälkeen olikin sit viime torjantaina vuorossa jonkun opiskelijayhdistyksen pikkujoulut Turun Gigglin Marlinissa. Uus tuttavuus keikkapaikkana mulle ja vieläpä sedula kaiken lisäks. Ravintolapäällikkö veti helvetin hyvin, kaikki oli just niinkun piti ja sitä apukantoa oli se sovittu neljä molempiin suuntiin vaikka itse apukantajat yrittikin jossain välissä feidata hommasta. Eli sitä neljää ei lähtöjään ollu ja seuraavana päivänä niitä ei ois huvittanu ketään tulla. Ravintolapäällikkö otti kuitenkin homman hoitaakseen ja hahmot hoisivat homman. Oisko siinä käyty kavereiden kanssa pieni keskustelu, mene ja tiedä. Iso kiitos illan emännälle.
Siinä naapurissa Klubilla oli vielä samana iltana Raskasta Joulua ryhmä, mitä niidenkin vetoa kerkisin puolisen tuntia vilaseen ennen omaa showta. Juhlat olivat siis jälleen kerran tosi kun kaupungissa oli yhtäkkiä lähemmäs kakskymmentä popparia vierailulla ja siihen vielä roudarit päälle. No meillä oli omaksi onneksi seuraavana päivänä myöhäinen lähtö toisin kun kolleegoilla. Meillä siis oli illalla edessä Porvoo ja siellä Load-In klo: 18, kollegoilla taas Jyväskylä ja Load-In klo: 14. Melkolailla eri aikataululla siis mentiin. No molemmat ryhmittymät selvisivät omilla tahoillaan kuitenkin ymmärtääkseni ihan aikataulussa.

Juu eli kuten todettu meillä siis perjantaina Porvoon Bepop, jälleen uusi tuttavuus mulle keikkapaikkana. Apukantoa oli sisäänpäin mennessä kun pipoa, lähestulkoon jokainen ravintolan työntekijä osallistui hupailuun jollain tasolla eli kamat siirtyivät kuin itsekseen bussista lauteille, hyvä niin. Yöllä kun yritettiin poispäin niin rupes oleen vähän nihkeempää, kukaan ei meinannu tulla. Ja ne pari, jotka sit tuli jupisi koko ajan kuinka perseestä on et he joutuvat siihen hommaan. Hyvin kuitenkin vetivät ja bussin pakkaus otti vähän reilun vartin siitä kun saatiin eka laatikko alas lavalta eli mistään ihan täysin ylivoimaisesta puserruksesta ei kuitenkaan puhuta ;)

Lauantaina vuorossa Virgin Oil ja kiertueen päätöskeikka. Jälleen kerran siis Helsingissä (tais olla kait seitsemäs tällä rundilla) ja jälleen kerran yhtä suuri yllätys se et kuinka vähän ihmisiä kiinnostaa liikennemerkit. Se roudausreitti kun tonne Virginiin ei mikään maailman helpoin ole ja vielä kun siinä n. 30 metrin matkalla, mikä on merkattu lastausalueeksi ja on samalla pysähtymiskieltoaluetta, on vapaata ränniä noin kaks metriä. Ja siis tilanne ei helpottanu juurikaan yöllä. Mulle itselle ainakin neuvottiin autokoulussa aikanaan mitä pysähtymis- ja pysäköintikielto tarkoittaa, samoilla tunneilla kerrottiin myös miltä ne merkit näyttää. No mutta show kuitenkin vedettiin ja saatiin romut vielä uloskin rakennuksesta. Ja hyvä keikkakin oli, pop intoutu vetelemään vajaa kaks tuntia eli reilusti pidempi setti kun mitä ollaan koko syksynä vedetty.

Sunnuntaille vielä rundikaronkka ja siihen yhdistetty kultalevyjuhla niin rupes viikko oleen paketissa. Arvatenkin maanantai meni ihan vaan lepäillessä.
Eilen aamusta varastolle pakkaamaan tän päivästä keikkaa. Käytiin vielä eilen täällä Kultsalla lyömässä kamat pystyyn kun tänään päästiin RSO:n harjoitusten takia vasta puol kolme jatkamaan. Eli eilen lyötiin periaatteessa kaikki muu kondikseen paitsi monitorikaapelointi.
Tänään jatkettiin ja nyt odotellaan et orkka alottais.

Huomenna pikkujoulut ja seuraava keikka vasta joulun jälkeen.

Moro taas
Viltsu

torstaina, joulukuuta 11, 2008

Hyvää joulua

Tämmönen unohtu aiemmin laittaa esille.

www.youtube.com/watch?v=LYHbiNOQ6pA

Hyvää joulunodotusta
Viltsu

Lutakko

Nasta oli taas käydä Lutakossa kylässä. Fasiliteetit kohillaan, apukanto toimi ja yleisö diggas. Bussin perä meni kiinni vartin vaille yks yöllä eli vartin aiemmin kun oli alkuperäinen suunnitelma. Niin ja soittokin oli jo kympiltä, ihan riittävän myöhäinen aloitusaika mun mielestä.

Kivaa oli

Palaillaan
Viltsu

maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Vuoden viimeisiä kokoontumisajoja

Ilveksessä oltiin aika tarkalleen kello 12 ja vähän reilu tunti meni kun laitettiin monitorilandia pystyyn ja vaihdettiin kuulumiset paikallisten kollegojen kanssa. Oltiin siis Pakkiksella puol kaks eli puol tuntia etuajassa. Pakkiksellahan meillä oli vaan oma backline, omat tiskit, mikit ja lamput oli aivan muualla. Pitkästä aikaa lentolähtö vierailla kamoilla, sehän vaan passas, oli siis mukavaa. Keikan jälkeen kellotin et 14 minuuttia siitä kun bändi käveli lavalta pois meillä meni bussin perä kiinni. Oltiin siis takaisin Ilveksessä puolisen tuntia arvioitua aiemmin. Hertzeneillä oli vielä setti kesken kun ammuttiin romujen kanssa sisällä. Vaihto kun alko niin menikö meillä kolme varttia kun oltiin valmiita ja keikan jälkeen kolme varttia kun bussi oli pakattu. Koko päivä meni siis todella kivuttomasti. Näytti paperilla paljon pahemmalta. Ja mikä parasta, talo täynnä tuttuja kun kuus tai viis bändiä oli samassa rakennuksessa vetelemässä, vuoden viimeisimpiä kokoontumisajoja siis ja sen huomas. Enää ei olis kun Helldone jäljellä moisissa merkeissä.

Lauantaina startattiin vähän ennen puolta päivää kohti Yyteriä. Ja tuo Yyterin vetohan siis oli tää yllärikeikka kun Mamba oli joutunu peruuttamaan sairastapauksen vuoksi. Aika pelonsekaisin tuntein lähettiin kokeileen et kuin on info kulkenu yleisölle asti ja minkälainen on vastaanotto. Koko ryhmähän meistä siis oli ekaa kertaa tuolla. Hyvin se yleisö kuitenkin otti vastaan eli hyvillä mielin selvittiin illasta. Jotain pikkujouluillallista oli vielä siellä alkuillasta eli meidän piti olla viiteen mennessä valmiita. Kerkis rauhassa syömään, saunomaan, uimaan ja vielä parin tunnin unetkin kerkisin ottaa ennen keikkaa. Mahtavuutta siis. Tosin huoneiden väliset seinät oli varmaan pahvia kun sekin kuulu läpi jos naapurissa kääns kylkeä. Hienot muovirehutkin oli muuten joku raketti-insinööri valkannu takahuoneen koristeiks.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen autonpakkaushommiin ja startti kotia kohti yhdeltätoista. Kaffepaussilla Forssan Autoskeidassa voitin vielä pokerikoneesta 35 euroa. Himassa olin neljän maissa ja duunasin iltapuhteiks kanapastan. Aika onnistunu tuli ihan ilman mitään reseptejä. En muutenkaan yleensä tekee ikinä ruokaa silleen et tuijottasin jotain lappuja vaan vetelen fiiliksellä ja sit kun osuu oikeen hyvin niin yrittää seuraavalla kerralla tehä samalla lailla ;)

Tänään pitkin nousta jo viiden aikaan ylös et kerkis hakeen varastolta scanian ja suhata sillä seiskaks Kaapelille. Nyt siis Kaapelilla kun iltamissa vetelis Bullet For My Valentine, Lacuna Coil ja Bleeding Through. PA ja monitorikaiuttimet tuotiin, kaikki muuhan noilla äänikamaa onkin ittellään. Jälleen kerran tuli Amerikan sepältä kiitoksia kulmista, ei oo vielä kukaan haukkunu kun on noita M2:sia vieny näytille. Perkeleen hyvä purkkihan se on. Mutta ei kai tässä taaskaan kummempaa enää.

Moro taas
Viltsu

perjantaina, joulukuuta 05, 2008

Tampesteria, tuplakeikkaa ja itsepäisyyttä

Näin itsepäisyyspäivän aattona bussissa matkalla Tampereelle ja äsken tuli soitto et pitäis lähtee viel huomenna Porin Yyteriin keikalle tälleen päivän varoitusajalla. No mikä ettei.
Tänään siis ekaks mennään Ilveksen Amarilloon puuhailemaan ja sieltä suoraan Pakkikselle eräänkin IT-yrityksen pikkujouluihin. Sieltä taas keikan jälkeen tuultakin nopeammin takaisin Ilvekseen ja puolilta öin rokki soimaan. Ja huomenna siis sinne Yyteriin, eli ei vapaata lauantaita tähän väliin. Toisaalta ei haittaa meinaan saunan rakennus ei oo loppuen lopuks kauheen edullista jos yhtään haluaa jotain spesiaalia. On tulossa meinaan kiviseinää ja kuituvaloa jne. jne.

No mutta jatkellaan.
Hei ny taas
Viltsu