tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

Tuska taas paketissa.

Tuskahan meni taas totuttuun tapaan leppoisasti ja mukavasti loppuun asti.
Perjantaina kun mulla oli kaks
vierasta kylässä niin lauantaina mun konttorilla ei käyny taasen ketään kylässä eli ihan itte sai rapsutella kaikki aktit, mut kuten on jo aiemmin todettu, niin töihinhän tuonne alunperinkin lähettiin. Sunnuntaina Stam1nalla oli oma jäbä, joten sunnuntaina ei ite tarvinnu raapia kun kaks orkkaa. Festarin saldona siis kolme vierasta monitoritontilla, saman verran oli myös viime vuonna :)
Onneks kuitennii sen verta oli aikataulussa löysää ettei nälässä tarvinnu olla, illan viimene vaihto kun oli aina tunnin
mittanen niin kertaakaan noiden kolmen päivän aikana ei ihan sitä täyttä tuntia saatu siihen kulumaan niin kerkis siinä välissä hakee ittelleen ruokaa tuohon landiaan ja vielä syödäkin ennen kun orkka alotti. Näinollen siis ei tarvinnu nälkäsenä miksata :)

Lauantain päätösakti Suicidal Tendencies päätti vielä riemastuttaa meitä lavahenkilökuntaa kutsumalla n. 40 lähintä ystäväänsä joraamaan vii
mesen biisin lauteille, luonnollisestikin vielä varsinaisen soittoajan jälkeen. Eli pitkäks vetivät.
Perjantaina kun kävivät Norjalaiset kylässä ja sen päivästä nakutusta oli se niiden musiikillinen anti niin laitoin sakkouhan päälle, kupukomppi kun on silkkaa pahuutta.


Bobo, Immortalin kiertuemanageri kun ton lapun näki niin kysy vaan et montako tonnia ollaan velkaa :)

Purkukin meni oikeen joutusasti eli puolilta öin oli kaikki paketissa ja suurin osa romuista jo varastollakin siinä vaiheessa.

Palaillaan taas
Viltsu

lauantaina, kesäkuuta 27, 2009

Tuska festivaali, Day 1.

Nyt on sit eka päivä tämän vuoden Tuskaa takana ja kaikki meni hyvin. Neljästä bändistä kahella oli oma monitorihenkilö matkassa eli ihan kaikkee ei tarvinnu tehä ite, which was nice.
Leppoisat kisat ja mukava meininki vielä kun on kalusto ja ryhmä kohdallaan niin helppoahan tuo on :)

Huomenna näyttäs vähän siltä ettei ykskään bändi tuo omaa monitoritoteuttajaa matkassaan eli saa sit tehä tänkin päivän edestä, mut töihinhän tuonne on lähdetty niin mikäs siinä. Suicidal Tendencies illan viimesenä, toivottavasti vetäsivät vanhaa matskua niin pysyis kartalla :)

Kuvia laittelen jossain vaiheessa kans, nyt tänään jätin kameran Kaisaniemeen mun työpisteeseen, joten ei voi ladata niitä fotoja koneelle.

Niin ja asiasta elvikseen, jumalauta miten hienot ajokelit on ny. Tänään siis mopolla töissä ja huomenna kans. Vaihdoin umpikypäränkin avomalliin ja fiilis vaan paranee.
Corolla mulla on ollu siellä kakkoslavan takana parkissa keskiviikko aamusta asti, sunnuntai iltaan se saa siellä olla. Vartioitu alue niin paremmassa turvassa se siellä on ku himassa.

Palaillaan taas
Moro
Viltsu

torstaina, kesäkuuta 25, 2009

Faith No More

Eilinen meni oikeen mallikkaasti ja lepposasti. Great Succes!
Helvetin kovassa iskussa oli orkka, jumalauta. Ei ahistanu pätkääkään. Vielä kun sai eilisen päivän aikana päänsäkin takasin Suomen aikaan. Rakennuspäivä oli aika villi kun ei toi oma kello oikeen ollu samassa ajassa virallisen täällä vallitsevan aikakäsityksen kanssa.

Mutta siis juu eiliseen takasin, hyvä ja lepposa ryhmä, niin bändi kuin crew, kaikin puolin, mukava niiden kanssa oli puuhailla. Soundcheckinkin lopettivat reilun tunnin etuajassa, joten meille jäi mainiosti aikaa tehdä molemmille avausakteille ihan oikeat checkit, mahtavaa. Mulla oli PM5D lämppäreiden monitoreja varten ja Neal, FNM:n monitorijäbä, veteli oman osuutensa mun Tuskaa varten tuomalla XL-3:lla. Aika villiä hommaa muuten sen Pattonin kanssa puuhailu, sillä siis tarkoitan et solisti vaihteli mikkiä ihan taukoomatta fiiliksen mukaan. Joka kerta kun mikki vaihtu niin kuitenniin huito monitorilandiaan et millä vetää niin ei käyny häpsyjä. Kahden virallisen laulumikin lisäks sorvin ääressä oli vielä luonnollisestikin spare ja sit oli vielä kaks erikoispyydystä eli megafoni, mihin oli teipattu B98 sinne torveen ja sit oli joku LA-puhelimen luuri ja se vedetty Kaosspadin läpi, melko paska soundi siin oli, mut se oli kuulemma koko pyydyksen tarkotuskin :)
Ja se KSM9, mikä oli siis toinen niistä oikeista laulumikeistä oli joka dokumentissa nimellä "Nice", B57 oli se toinen laulusieppo. Sikäli mikäli tää ketään kiinnostaa.





No kuitennii tässä on foto siitä Pattonin työpisteestä.





Ja tän tyyppistä settiä oli tarjolla.





Hyvin oli ryhmääkin mestoilla





Tänään kun kävin tonteilla puuhailemassa niin kotimatkalla päätin vilasta Metrolehteä ja kattoo mitä olivat mediassa mieltä eilisestä niin ihmetys oli aikamoinen kun tommonen artikkeli oli siellä viihdesivulla. Melkomoinen raketti-insinööri tää Saara. Jos toi on se mitä on keikasta sanottavaa niin kannattaako sanoo mitään? Toi saa kuitenkin kait ihan liksaa tosta hommasta. Kaikenlaista.

Huomenna alkais sit Tuska, palaillaan taas jossain kohtaa.

Moro
Viltsu

keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009

Australian kuvareportaasia

Nonniin, tässä niitä tulis. Ja siis kuten sanottu Lontoossa oli muutama tunti aikaa kulttuurille, joten Artsin kanssa lähdettiin katteleen museoita ja Pasi liitty jossain vaiheessa seuraan. Victoria & Albert sekä Natural History Museum kun oli molemmat noin neljänsadan metrin päässä hotellilta niin pakkohan niissä oli käydä. Sen Natural History Museumin kerkis jo huhtikuussa koluumaan tarkemmin läpi, joten tällä kertaa oli aika pikanen vilkasu ihan jo aikatauluteknisistäkin syistä, mut dinosauriit nähtiin taas ja käytiin ottaan turistikuvia patsaiden kanssa. Mahti hommaa.




Tässä on eka kaverikuva Darwinin kanssa.




Sit kaverikuva Owenin kanssa, eli siis seppä kun löys ekat dinosauriin fossiilit.




Tän jälkeen olikin aika suunnata lentokentälle ja alottaa matka kohti Australiaa. Välilasku Bangkokissa vietettiin tutustuen paikalliseen olutkulttuuriin.




Komiat oli maisemat koneesta kun lennettiin Sydneystä Melbourneen. Joku hiihtokeskuskin tuolla kuulemma on. Melko harvaan asuttu maa. Ja aivan täysin ilman harmeja ei se Sydenyssä kotimaan koneeseen vaihto menny. Yhden keisin olivat jättäneet Lontooseen ja sitä katoamista ilmoitellessa myöhästyttiin meidän koneesta. Kaveri laitto meidät seuraavaan ja perillä Melbournessa ei sit kuitenkaan oltu kun tunti myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Niin ja kotia Suomeen kun päästiin niin siinä vaiheessa olivat roudanneet sen meidän kadonneen keisin Melbourneen. Pitäis tällä viikolla tulla takasin Suomeen. Saas nähä kuinka monessa miljoonassa osassa on siellä laatikossa asuva raituri.




Perillä Melbournessa hotellin ulko-ovelta oli tämmöset näkymät, Kuvassa Flinders Street Station, maailman perintökohteita ja kuulemma maailman pisin rautatielaituri.




Sitten kun eka Australian päivä oli vapaa niin paikalliset vei meidät tommoseen torniin katteleen nähtävyyksiä. Eteläisen pallonpuoliskon korkein asuinrakennus, väittivät kylteissä.




Tämmöset näkymät 88-kerroksesta, missä se varsinainen Eureka Skydeck sijaitsi. Vähän oli sumua, mut kyllä sieltä silti melko pitkälle näki.




Sen Melbournen vapaapäivän jälkeen tahti olikin sit sen verta tiukka ettei oikeen kerinny muuta näkeen kun hotellit, keikkapaikat ja lentokentät. Tässä siis kuva kun lennetään Brisbanesta Sydneyyn kohti viimestä keikkaa.




Kotimatkalla näkymä lentokentältä. Kaukaisuudessa häämöttää Sydney.


Suomessa oltiin takasin maanantaina iltapäivästä, siitä kun Sydneyssä kirjautu hotellista ulos otti 35 tuntia ennen kun olin kotona. Ja luonnollisesti tiistaina aamuysiltä töihin kun tänään täällä Kaisaniemessä vetää Faith No More. Eilen siis rakennettiin ääni ja orkanpändin crew tuli tänään aamulla kympiltä tonteille. Kohta alkaa soundcheck ja perjantaina Tuska samalla lavalla.

Palaillaan
Viltsu

perjantaina, kesäkuuta 19, 2009

Down Under

Juu eli Australiassa ollaan ja yks keikka takana ja kaks edessä.

Eilinen Melbournen veto oli oikein malliesitys, hyvä tommosen tempasun jälkeen on lähtee jatkamaan uuden mantereen vallotusta. Tänään lähti puolilta päivin lento Brisbaneen maan pohjoisosaan, missä siis nyt ollaan tehty checki ja kerkisin suihkussakin kävästä täällä hotellilla. Reilun tunnin päästä töihin takas ja kymmentä yli ykstoista paikallista aikaa tärähtää show käyntiin.
Mahtiryhmää muuten nää paikalliset, mukavia jamppoja ja tekevät duuninsakin hyvin. Mahtava maakin vielä kaiken lisäks. Ei kaduta että tuli lähettyä :)

Kuviakin on reissusta pilvin pimein, mutta näiden hotellien high-speed-Internet linjat ei oikeen pohjoismaalaisen näkemyksen mukaan oo kauheen ripeitä niin jätän kuvareportaasin tekemisen varmaankin kotosuomeen.

Palaillaan taas.
Viltsu

keskiviikkona, kesäkuuta 17, 2009

Pidempää reissua

Nonniin eli mistäköhän lähtis purkaan, melko hoppu meinaan ollu jokusen päivän jo.

Perjantaina siis kalustotoimitus Olaville ja samalla monitoritontti, Oksu kävi vetelemässä ulospäin. Mikäs siinä oli vedellessä kun lava täys tuttuja ukkoja ja asiallinen kalusto millä suoriutua niin ei ahistanu eikä myöskään kestäny turhan pitkään romujen pystyttäminen eikä purku. Kotona olin siis jo neljän maissa yöllä. Ei paha kun kelaa et keikka oli kuitennii Hämeenlinnassa.

Lauantaina sit puolilta päivin goottien treenikämpälle lähettämään reissuun lähetvä kalusto tavarataksilla kentokentälle ja siitä Anssin varastolle tyhjentään edellisillan kalusto kuorma-auton kyydistä veke. Illan päälle tuli vielä lähettyä Teron luokse grillaamaan ja ihmisten ajoissa sieltäkin kotona kun aamulla piti olla lentokentällä jo kuudelta.

Sunnuntaina siis lento Lontooseen ja luonnollisesti lähdöstä tunnin myöhässä :) No perille kuitennii päästiin ja ihan suhteellisen aikataulussa vielä itse festarialueella, Download-festivaali Doningtonin kilpa-radalla ja kolmoslava oli illan agenda. Steel Panthersin ja Therapyn välissä vedettiin ja samaan aikaan päälavalla roimi Whitesnake. Keikka olis voinu mennä jonniin verran paremminkin kun kahenkymmenen minuutin vaihdolla yritetään ja ihan kaik ei lähteny ekalla. No mutta kaik ollaan hengissä ja ne, jotka sinne telttaan oli tullu meitä kattoon viihtyivät kuitennii.

Maanantaina oli tavallaan vapaapäivä ja hotelli oli vaan muutaman sadan metrin päässä Natural History Museumista ja Victoria&Albert Museumista niin maanantaina oli museopäivä, mahtavaa. Kerrankin kerkis keikkareissulla tekeen jotain järkevää. Illalla seiskan maissa lähettiin lentokentälle ja seuraava matkakohde olikin sit Melbourne, yks välilasku Bangkokissa ja yks koneenvaihto Sydneyssä.
Päästiin tossa pari tuntia sitten Melbourneen ja kadonnu ei oo kun yks keisi ja vaan yks jatkolento missattiin :)
Kaks puol tuntia oli varattu Sydneyssä aikaa hoitaa ittemme Australian immigrationista läpi, ottaa kamat hihnalta ja viedä ne tullin läpi kotimaan lähtöselvitykseen. Ei osunu kun se yks keisi puuttu ja muiltakin samassa koneessa oli jääny tavaraa matkalle niin sen ilmoituksen kun sai tehtyä niin olis ollu aikaa kaikki puol tuntia aikaa enää hoitaa ittemme tullin läpi kotimaan lähtöselvitykseen ja ei muuten oltu ainoita joilla oli sama suunnitelma. Tultiin sit tuntia myöhemmällä koneella perille :)

Nyt ollaan siis Melbournessa hotellissa ja aikaa kerkis hujahtaa 35 tuntia tänne hotelliin saapumisen ja Lontoossa hotellista uloskirjautumisen välissä. Leppoisasti meni kuitennii lennot.
Kohta pitäis lähteä kaupungille pyörimään kun eka keikka on vasta huomenna eli vapaapäivä varattu turisteiluun.

Jatketaan taas kun on kerrottavaa
V

torstaina, kesäkuuta 11, 2009

Lomaviikko

Muttei suinkaan oma :)

Rouvalla siis ollu kesälomaa koko viikko eikä mullakaan mitään varsinaista duunia koko viikolla muuta kun huomenna pitäis Hämeenlinnassa kävästä ja sunnuntaina pitäis lähteä Lontooseen.

No viikko on siis vierähtäny aika tanakasti grillaillen kun ei oo sitä vettäkään tullu ainakaan haitaks asti kun yhtenä päivänä. Jonkunverran on myös työllistäny toi sunnuntaina alkava viikon kestävä rupeama kun on pitäny hoitaa loput reissuun lähtevät romut kuosiin eli kaapelointi ja laatikointi on jonninverran teettäny. Nyt on romut treenikämpällä nätissä nipussa numeroituina odottamassa reissua.

Huomenna siellä Hämeenlinnassa olis pitkästä aikaa taas Olavin kanssa keikka, tällä kertaa tosin monitoripäässä ja vieläpä laitetoimittajan ominaisuudessa. Mikä ettei.

Lauantaina pitäis viskata reissuun lähtevät romut lentokentälle odottamaan sunnuntai aamua ja sunnuntaina kun lähetään niin takasin tullaan heti siitä reilu viikko eteenpäin maanantaina. Neljä keikkaa ja yks uus maapiste koko ryhmälle. Siistiä.

Moro taas
Viltsu

tiistaina, kesäkuuta 09, 2009

Tuurausta, festivaalia ja autohuoltoa

Männä viikolla siis ei ennen torjantaita tapahtunu juurikaan mitn, mut sit rupeskin tapahtuun.

Torstaina siis Maijan backline ja PA kyytiin tulevaa viikonloppua varten ja siinä samalla goottien loput tarvittavat romut UKT:n varastolle, jotta saa uudet langatonräkit iskuun. Tulevana sunnuntaina kun pitäs lähtee niiden kanssa lentämään taas. Siinä aamulla kun ajelin kohti Nosturia niin Corollasta kuoli perkele laturi, hoidin siis päivän asiat julkisilla ja kävin illansuussa ajamassa raajarikon ilman valoja kotio. Sen verta oli kuitennii akussa virtaa et himaan pääs.
Perjantaina yhden maissa startti kohti Imatran kylpylää ja Maijan kesäkeikkojen aloitusta. Nyt siis tekniikassa vahvasti juhlakokoonpanolla itse kun olin tuuraamassa Auvista keulilla ja Aksu oli Kauhasen tilalla monitoreissa. Talon DAS-merkkisillä stereoilla päätin vetää ja hyvin niillä tuon pärjäs. Jonkun aikaa siihen virittämiseen sai kylläkin käyttää, m
ut toisaalta mieluummin käyttää sen vartin virittämiseen kun PA:n roudaamiseen :) Jami sai vielä kesken illan palohälytyksenkin aikaseks kun jostain syystä ne hälyttimet oli päällä vaikka niiden piti olla pois käytöstä konsertin ajan. Yöllä roudauksen jälkeen kun pääs hotellihuoneeseen niin oli telkkarissa pahoitteluviesti aiheettomasta palohälytyksestä ;)
Lauantaina saatiinkin lähteä jo puol kasi aamulla Imatralta kohti Espoota ja Kivenlahtirockia, soittoaika kun oli jo 13.30. Hyvin meni sekin vielä kun ei vastoin ennakkoilmoituksia satanukkaan ollenkaan. Siitä vielä bussi kaupunkiin parkkiin ja huolehtimaan et kissoilla on ruokaa. Kotona olin jo ennen viittä iltapäivällä.

Kuuden aikaan sit sain idean, että josko sitä lähtiskin Tampereelle hevifestareille. Kyyti ja passikin järjesty niin eihän siinä muu auttanu kun lähteä retkelle. Sillon lauantaina kerkis Mötiköitäkin näkee vielä kolme viimestä biisiä. Sunnuntaina tulikin oltua koko päivä festareilla kun KT:n kyydissä sinne menin ja ne oli päivän aloittava akti päälavalla ja illan viimeisenä taasen oli Nightwish niin siihen astihan siellä piti olla kun Leinosen kyydillä tulin kotio. Naapuri siis on orkan valomies. Oikeen näppärästi meni tuo, mitä nyt harmia kotimatkalla aiheutti sakkorangaistuksen rajan ylittänyt ylinopeus :(

Ja olihan siinä illassa vielä muutakin. KT:n valomies Sly oli mukana Thorin esityksessä kakkoslavalla, jumalauta. Vahvaa toimintaa. Idea siis oli, että semmonen viittasankari taistelee Thorin kanssa lavalla ja yllättäin häviää sen matsin. Todella vahvaa toimintaa. Tollasta hommaa näkee valitettavan harvoin päälavalla, tai oikeestaan ei ikinä :)

Siinä vaiheessa kun pääs sinne kakkoslavalle ja näki sen shown käynnissä niin ei pystyny lähteen ennen ku oli ohi. Muovikalloja ja lekaharkkoja laitettiin palasiks moukarilla ja hampailla taivuteltiin rautatankoja, puolalastomat mimmit tanssi siellä seassa ja Sly moukaroitiin styroksimoukarilla maahan ja vedettiin vielä mikkiständi kaulan ympärille solmuun, todella vahvaa.



Tänään kävin hakemassa siihen Corollan laturiin uudet hiilet ja laitoin ne paikoilleen, ei vaan laturi vieläkään heränny, paska. Eli siis jos jollain on nurkissa vuoden -91 1,6 litraseen Corollaan laturi niin semmoista saa tarjota.

Kiiti ja moi
Viltsu

maanantaina, kesäkuuta 01, 2009

Superralli

HDCF:n Superrallissa siis tuli kävästyä viime viikonloppuna. Komeesti kesti mopo perille ja vielä takaskin :) Ainoo huoltohomma mikä piti tehä oli kun tempasin menomatkalla vähän reippaammin motarilla Tampereelle päin ja kytkinkahvan kiinnitysruuvit rupes löystyyn. No ei muuta kun vehje parkkiin ja ruuveja kiristämään. Siinä ne reissun miinuspuolet olikin. Mennessä piti tehä vielä mutka Ilmajoen kautta ja käydä Veskun luona kahveella. Vesku otti kans kotootaan oman pyöränsä alle ja sit suunnattiinkin Seinäjoelle. Viis tuntia taukoineen mulla otti Seinäjoelle ajo.
Alueelle mennessä siinä vaiheessa kun ite ajoin sisään niin oli 9000 vierasta alueella ja kymppitonni meni kait seuraavana yönä rikki. Mukavat ja rauhalliset juhlat kaiken kaikkiaan.
Kotia kohti läksin sunnuntaina kahden maissa ajelemaan ja paluumatka taittuikin vähän reilussa neljässä tunnissa. Nyt kun ei tarvinnu pysähdellä soittelemaan kellekkään ja eikä tarvinnu ajo-ohjeitakaan tiedustella. Sunnuntaina piti kotia palata jo senkin takia kun Kallella ja Pasilla oli yhteiset synttärikemut illalla. Kallella tuli täyteen 30 ja Pasilla 27. Rastilan leirintäalueelta olivat vuokranneet saunan. Hyvät juhlat oli nekin.

Moro
Viltsu