lauantaina, elokuuta 29, 2009

Lepposaa

Tänään ohjelmassa on ollu Lou Reedin Laurie Andersonin treenit Lumeessa eli ihan kalustotoimitusta. Kulmat päätteet, lavahaut ja splitti oli pyydetty ja ne vein. Reilu tunti meni kun sain pyydyksen kytkettyä ja sit loppuaika onkin vaan istuttu ja vastailtu kysymyksiin ja mitä pidemmälle päivä on menny sitä vähemmän on tullu kysymyksiä. No toisaalta kerkisin saattaa ajan tasalle goottien rahtilistat yms.
Puoltoista tuntia viel ja sit purku ja karkuun.

Moro
Viltsu

torstaina, elokuuta 27, 2009

Intterweppiseminaaria

Toissa päivänä kävin siis varastolla pakkaamassa romut kyytiin ja eilen aamuseiskalta lähdettiin Ilmarin kanssa ajelemaan kohti Kokkolaa mihin saavuttiin kahden aikaan iltapäivällä. Puuhailtiin setti pystyyn ja testailtiin nettihommelit kondikseen. Jutun juonihan on se et viidellä eri paikkakunnalla järkätään sama juttu samaan aikaan ja nää mestat on toisiinsa yhteydessä netin välityksellä. Ääni ja kuva siis liikkuu joka suuntaan koko ajan intterwebissä.
Tiskiks otin mukaan SD8:n kun se mitä mulle tarjottiin oli se ysi :( No onneks oli tää kasi vapaa, hyvähän tällä on vetää kun sai jättää kuparikaukonkin kotio. Kivampi tuo BNC oli tonne seinustalle vetää.
Eilen työpäivän jälkeen kerittiin vielä hotellisaunaankin. Tänään aloteltiin päivä yhdentoista maissa ja kasilta pitäs vedon olla ohi, setti on sen verta inhimillisen kokonen et jos kymppiin mennessä olis ulkona. Huomen aamulla kympin maissa startataan kohti Helsinkiä ja jos viiteen mennessä olis perillä niin kerkeis ihmisten ajoissa vielä himaankin. Varastolla kun pitää vielä pakata lauantain setti, vien Lou Reedille treenivehkeet Lumeeseen. Mahtavuutta.

No mutta ei kai täsä kummempaa. Paitsi että kun eilen kirjauduttiin hotelliin niin siinä respan tiskillä oli paikallisen kaupunginorkesterin syksyn ohjelmiste ja ekalla sivulla oli esitelty kaikki soittajat. Vilasin sen läpi ja huomasin et orkan ykkösviulistin nimi on Reijo Tunkkari :)
Moro
Viltsu

tiistaina, elokuuta 25, 2009

Vapaa viikko

Otsikossa mainitusta syystä ei oo tullu päivitettyä tätäkään, vaan kaik aika on menny saunassa hikoillessa. Ilman kiuasta tosin vaan hikoilun syy on ollu saunaremontti. Vihdoin ja viimein siis männä viikolla sain alotettua tuonkin operaation. Nyt ollaan siinä pisteessä et panelointi on valmis, paneelin pintaan on vedetty saunasuoja ja valaistus on valmiina. Tässä vaiheessa uupuu vielä kiukaan taakse tuleva kiviseinä, kiuas, lauteet ja saunanovi. Täytyy siis taas suunnata keikoille, jotta saa kustannettua tulevat hankinnat.

Valaistuksen päätin toteuttaa ledeillä, kun se oli kuituja edullisempi vaihtoehto ja tässä tapauksessa myös käytännöllisempi. Kyseessähän kun on vanhan saunan remontointi niin sitä kuitujen projektoria ei oikeen muualle olis saanu kun löylyhuoneen puolelle ja silleen toimiessa tulis kuitujen mitat vastaan ja lämpöisessä tilassa sen polttimonkin elinikä lyhenee.
Noita kuitusettejä kun oon kattellu niin naurettavan lyhkäsillä kaapeleilla on moiset laitettu markkinoille. Nyt kun vetelin noiden ledien kaapelit kattoon niin lyhyimmänkin ois pitäny olla kolme metriä, mikä siis ei ollu ongelma tän ledisetin kanssa. Kaikki kaapelit kun oli viismetrisiä. Tein otavan niistä ledeistä kattoon ja luonnollisesti kiukaan päälle pohjantähti.

Saunaremontin ohessa tuli taiteiden yönä käytyä kaupungissa vaikkakin sen varsinaisen taiteiden yön jätin väliin vaan kävin Bar Devilin avajaisissa. Viime lauantaina taas oli Kotiteollisuus kesän päätöskeikallaan Itäkeskuksen Bohemiassa, joten sinnehän sitä oli suunnistettava. Aika moni muukin hahmo oli saanu saman vision, joten yllättäin Itiksen Bohemia oli ainakin viime lauantaina Helsingin kuumin menomesta. Mukavaa oli.

Huomenna aamusta varastolle pakkaamaan ja siitä pariks päiväks Kokkolaan seminaarihommiin.

Moro
Viltsu

lauantaina, elokuuta 15, 2009

Nokia-Vantaa all night long.

Morrens.

Eilen aamulla siis kympin aikaan läksin junalla kohti Lappeenrantaa, missä juna-asemalla olikin Jari vastassa. Ei muuta kun bussin hakuun ja Nokialle. Hyvä meininki oli siellä Iisopissa talon henksulla, iso kiitos heille. Onhan se mestana aika karu, mut hengissä ollaan vielä kaikki :)
Tänään kun siirtymä ei ollu Vantaata pidemmälle ja hotellihuoneet piti kuitenkin luovuttaa jo yhdeltä niin päätettiin lähteä Tampereelle lounaalle. Ruokapaikaks valikoitui Saha niminen mesta, söin karhua, oli hyvää.
Kuuden jäljestä laskeuduttiin Vantaalle ravintola Kultakaivoksen takapihalle ja Virtanen ainakin oli sitä mieltä heti lähdöstä et jos peruttais koko keikka. Ei ainakaan vielä oo peruttu ja soundcheck on koko ajan käynnissä eli eiköhän tästäkin tanssit vielä saada aikaseks.

Niin ja aamulla olin täysin varma etten ikuna oo täälläkään ollu keikalla, mutta nyt pitkin päivää oon kelaillu, että oon ehkä sittenkin saattanu olla täällä aiemmin ja nimenomaan töiden merkeissä. Ihmismieli on kummallinen, kuinka kaik negatiiviset asiat tahtoo unohtua :)

Ja tää viikonloppuhan meni linja-auton ratissa kuskin ominaisuudessa. Tosin ajovelvolisuudet loppu jo tossa pari tuntia sitten kun Pete lupas ajaa auton yöllä Lappeenrantaan.

Hei ny
Viltsu

perjantaina, elokuuta 14, 2009

Syksyn 2009 firmakisakauden avaus

Firmakisakausi on nyt sit avattu tälle syksylle. Tai ny vielä mikään syksy oo, mutta kuitennii.
Eilen kävin Siuntiossa tekemässä bändille äänen ja pihalle valot jonkun lääkefirman bileissä. Yksin kun sai mennä niin kalusto oli sen mukaan valittu eli subitkin oli Q-subeja C7-subien sijaan, jotta olis kivampi yksinään punnertaa kamoja autoon ja sieltä ulos :) Tiskiks valikoitu Venice siitä syystä että senkin saa yksin nostettua paikoilleen, LS9 olis myös ollu tarjolla, mut kaik varmaan tietää jo mun ja sen tiskin välisen suhteen. Kamoja pakatessa tajusin et edellisen kerran kun oon edes koskenu analogitiskiin tänä kesänä oli muistaakseni Tuskassa. Näin se maailma digitalisoituu.
Ja kuten arvata saattaa niin eilisestä päivästä suurin osa oli ihan pelkkää odottelua, jengi nääs söi ensin viereisessä talossa ja sen jälkeen oli piha-aktiviteettien vuoro ennen siirtymistä iltajuhliin varattuun rakennukseen, mutta mikäs siinä on odotellessa kun iPodilla on monopoli ja satoja kantribiisejä niin siinä saa yllättävän monta tuntia menemään niin et heilahtaa. Mitä itse keikkaan tulee niin orkka veti hyvin,meitsi pärjäs kanssa kivasti ja jengi viihty.
Muutama tunti unta kaaliin viime yönä ja nyt istun junassa kohti Lappeenrantaa, mistä lähtö Nokialle yhdeltä. Oon siis Kotiteollisuudelle kuskina tän viikonlopun niin siitä johtuen tää mutka Karjalan kautta. Siitä lisää myöhemmin.

Ja sit avautumista loppuun ja tällä kertaa radiokanavista. Yöllä kun ajelin sieltä Siuntiosta kohti Helsinkiä niin melko paskoja oli kaikki ne kanavat mitkä sattu kuulumaan kehä III:sen ulkopuolella. Eikö jengi kuuntele radiota yöllä vai eikö kukaan jaksa keksiä mitn tolkullista kuunneltavaa yöaikaan radioaalloille. YleX:llä soi Mamba ja muilla kanavilla vaihoehtosesti joko humppaa, klassista tai Washingtonin uutisia, tai no siis aika humppaa se Mambakin on. Sit kun rupes jossain vaiheessa NRJ kuulumaan niin Linkin Parkilla lähettivät ja homma rupes toimiin ja seuraavaks tulikin Jay-Z niin loppu mielenkiinto siihenkin. Radio Rockin kantama kun on aika viitteellinen niin Ducaton radio nappas siihen kiinni jo heti Munkassa. No mutta pieniä murheitahan nää, paitsi että vituttas jos pitäis radiolupaa maksaa :)

Moro taas
Viltsu

maanantaina, elokuuta 10, 2009

Jaa jaa taas

Kelit kun on kohillaan niin ei oo kauheesti taas tullu kirjuuteltua kun sitä immeinen mieluummin tekee jotain aivan muuta. Mutta näin iltakruisingin jälkeen jos yrittäis taas mennä hetken ajassa taaksepäin.
Edellisen päivityksen jälkeen on ollu yks vapaapäiväkin :)
Viime perjantaina kävin varastolla pakkaamassa lauantain keikan, vein stereot Egotripille Taaborinvuorelle. Sehän on semmonen jokavuotinen Nurmijärven kirjailijaseuran järkkäämä homma Taaborinvuoren kesäteatterilla. Oikeen nasta keikka, joku vuos takaperin tuli Kahvilankin kanssa siellä käytyä. Ja tossa kuvassa kun on lintu rakentanu pesän tuohon sähkökeskuksen päälle niin pakostakin kävi mielessä et ilmeisestikään tuolla ei oo voimavirralle käyttöä kun just ton kerran vuoteen kun tuodaan rokkibändi tonteille metelöimään :)
Ja aikanen vetokin oli eli kamat oli nipussa kymmentä vaille viis iltapäivällä, näinollen kerkisin yhden kaverin häihin oikein kirkkoonkin asti. Alunperin kelasin ettei mulla oo mitn saumaa keritä ennen kun vasta iltajuhliin. Onnea vaan vielä kertaalleen Tonille ja Maijalle, hyvät oli bileet.
Sunnuntaina sattuneesta syystä pääsin vasta kolmelta pakkaamaan tän päivästä puuhaa. Finlandiatalolla puuhailtiin aamusta semmosta maailmanlopun surroundpyydystä. 27.4 järjestelmä siitä tuli, harmi vaan kun perjantaina pitää olla muualla eli ei pääse kuuleen kuin se järjestelmä toimii vedossa. No kelasin kuitennii et jossain vaiheessa tällä viikolla kävis pyörähtään kuuntelemassa niitä treenejä et kuin supattaa.
Duunin jälkeen tempasin kotio ja pesin pyörän, nyt niistä takarenkaistakin uskoo jo ilman selittelyjä et ne on valkokylkiset :)
Illan päälle vielä kruisingit Kurvisen kanssa. Aivan mahtavuutta.

Palaillaan taas
Viltsu

keskiviikkona, elokuuta 05, 2009

Rokkihommia

Nonniin joo, reissusta selvitty ja Uudenmaan kiertuetekniikan kesäkauden avajaisetkin on taas pidetty. Ja sitten taas ajassa hetki taaksepäin.



Siellä Lontoossa keikkapaikkana oli Forum niminen klubi, hyvä ja kookas paikka. Molemmissa päissä vielä Digidesignin profilet, pari viikkoa takaperin puuhailin vielä Tumpillekkin failin valmiiks moiseen niin mikäs siinä oli mennessä. Tikku koneeseen ja rapsuttelemaan. Oikeen onnistunu ja hyvä veto.
Perjantaina aamulla ysin maissa romut tilataksiin hotellilla ja Heathrowlle. Jürgenin kanssa jatkettiin vielä junalla toiseen terminaaliin, meillä kun oli eri suunta. Mulla kohteena Oslo ja Jürgenillä Düsseldorf. Oslossa mun ois tavallaan pitäny olla vähän aiemmin kun load-in aika oli klo:16 ja aikataulun mukainen laskeutuminen 15.55. No toi aikataulu ei vielä ollu tiedossa siinä vaiheessa kun varailin lentoja ja nykyiselläkään aikataululla ei oltu myöhässä. Oslon kenttä oli meinaan melko nopee. Kone laskeutu tollon 15.55 ja kymmentä yli neljä istuin jo taksissa kohti venueta.
Bändihän oli tullu Osloon laivalla ja pakettiautolla Suomesta ja kyydissä oli mulle DM1000:nen, joten kaik meni oikein kivuttomasti.
Lauantaina lähtö hotellilta puolilta päivin ja matkaa Ruotsin puolelle Karlskroganiin ja Putte I Parken festivaaleille n. 250 kilsaa. Tuolla kavereilla oli M7 ja vieläpä päivitettynä kakkosversioksi. Omaa tikkua eivät antaneet käyttää kun olis kuulemma seonnu se niiden ethernetsydeemi, molemmat pääthän oli samoilla etusilla. No ei ton paletin nollista vetäminenkään liikaa työtä teettäny eli en ruvennu vääntään kättä kaverin kanssa. Mutta noin niinkun yleisesti ainakin festariolosuhteissa kantsis rakentaa järjestelmä sillain et molemmissa päädyissä olis ihan omat gainit, Oksu olis meinaan keulilla tarvinnu ainakin liidilauluun lisää hönkää sisään tullessa ja jos olis menny keikan aikana sitä nostaan niin mulla olis ollu sit vähän enemmän ihmeteltävää. No mutta keikka meni hyvin ja kaikilla oli kivaa :)
Sunnuntaina startattiin yhdentoista maissa kohti Tukholmaa ja kotimatkaa. Siljalla yli Helsinkiin, missä oltiin eilen kympin aikaan aamulla.
Eilen oli vielä ne kesäkauden avajaisetkin.

Palaillaan taas
Mo
Viltsu