tiistaina, syyskuuta 29, 2009

Ajopäivää

Madridista lähettiin viiden maissa maanantaiaamuna ajeleen kohti Sveitsiä ja Prattelnissa odottavaa Z7 nimistä klubia, mutta palataas taas ajassa hetki taakse eli itse Madridin vetoon.
Ihan täyttä kymppiä eivät paikalliset
saa toteutuksestaan, no okei se meidän raiturikin kyykkäs taas, siitä lisää edempänä. Purussa olivat apukädet niin saatanan vikkeliä
laatikoiden kanssa ettei ollu ihan yks eikä kakskaan laatikkoa kun piti hakea takasin purun aikana. Eivät saatanat uskonu puhetta, NOT YET, oli ilmeisestikin aivan liian vaikeaa englantia. Ja sit kun pitäis ite purkaa niin ei kerkiä koko aikaa vahtiakkaan. Saivat myös koko valorigin sähköt pois setin loppuvaiheessa. Vedettiin yks biisi pimeessä ja encoreita odotellessa saivat rigin taas pystyyn. No mutta nää on näitä, enää ei vituta ollenkaan :)



Ja sit siihen ajomatkaan, kohtuu komeita maisemia oli matkalla, kun istuskelin kuskin vieressä jonkun matkaa ennen maate menoa. Heräilin maanantaina kolmen maissa iltapäivällä ja oltiin vielä Espanjan puolella. Iltasella pysähdyttiin jossain vaiheessa pitämään kuvaustauko Välimeren rannalla etelä-Ranskassaja myöhemmin pysähdyttiin vielä kertaalleen Ranskassa saman lätäkön rannalla pitämään illallistauko.

Tänään saavuttiin venuen pihalle ysin maissa aamulla ja load-in oli vasta puolen päivän aikaan eli kerkis rauhassa vähän lentämään ja käydä kävelylläkin. Rakennuksen lomassa päivitin nyt vielä softan siihen raituriin eli annoin viimesen mahollisuuden sille. Checkissä toimi hyvin. Eli oisko se ollu sittenkin softahätää siin vehkeessä. Toivon mukaan. Mutta jos tänään kyykkää niin en suostu tällä retkellä enää kertaakaan käyttämään sitä.
No mutta muuten on kaikki hyvin ja hallussa, pyykit on koneessa, vatsa täys ja helikopterin akku latauksessa. Sveitsissä kaikki hyvin.

Moro taas
Viltsu

sunnuntaina, syyskuuta 27, 2009

Epsanjaa

Kiertuekaravaani saapui Espanjaan jaBarcelonaan perjantaina puolen kympin aikaan aamulla. Puolilta päivin lähettiin jo kaupungille pyörimään, missä vierähtikin kymmenisen tuntia. Oli siis välipäivä. Kaupungilta löysin uuden kovon raituriin ja se supatti eilisen keikan komeesti ilman ongelmia, josko nyt helpottais toi sekoilu. Niin ja lentolaivue kasvo yhellä kopterilla kun Petekin osti itteleen moisen. Ja mä löysin omaani varaosia. Nyt on sen verta hyvin saatu jo haltuun ton kopterin hallinta et siitä loppuu akku ennemmin kun kopteri haluis tulla alas. Tänäänkin päivän eka lento loppu siihen kun akku hyyty. Pitää käydä akkukaupassa et saa lisää lentotunteja. Samalla pistin lentoyhtiön pystyyn ja rekisteröin kopterin.
Barcelonan keikka siis meni hyvin kun oli toimiva raituri ja crew täys tyytyväisiä lentäjiä. Ja tänään kun saavuttiin Madridiin puolen päivän maissa niin tapoin lopullisesti sen vanhan kovon.



Ja loppuun vielä kuva mun kopterista ilmassa. Sen verta hyvin oli hallussa et pysty ite kuvaamaan samalla kun lensin.

Moro, vaihto alkaa.
Palaillaan
Viltsu

perjantaina, syyskuuta 25, 2009

Kuvapäivitystä

Dodiih. Sen verta hoppu ollu noina keikkapäivinä ettei oo oikeen kerinny latailla kuvia tännekkään. Raituri kun on vittuillu niin kaik ylimääränen aika on menny sen kanssa sekoillessa, mutta nyt päästiin vihdoinkin hotellille iloisen 30:n tunnin siirtymän jälken Berliinistä Barcelonaan. Bussissakin olis netti, mutta se ei toimi kun Saksassa eli loppumatkasta ei enää ollu nettiä käytössä. Mutta mutta ja asiaan eli niihin kuviin



Tässä olis kakkoslava sieltä keijukaisfestivaaleilta.




Siellä puistossa missä ne keijukaisfestarit oli löyty maailmankaikkeuden siistein minigolfrata. Ei vaan päässy pelaamaan.




Seikkaillessa tuli pari vanhaa tuttuakin vastaan.




Tossa se kopteri olis mistä puhuin jo. Roottorin halkasija n. 40 cm eli ei mikään ihan lelu. Mukavaa puuhaa toi lentäminen.



Loppuun vielä näkymä konttorilta, Hannoverin venue.


Nyt kylille pyörimään kun on kerta vapaapäivä.

Moro
Viltsu

keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Rundi jatkuu

Edellisen postauksen jälkeen ollaan keritty tekemään kaks keikkaa ja pitämään yks välipäiväkin. Eli ajassa hetki taaksepäin.
Bremenin veto viime sunnuntaina oli ainakin omalle osalle jo huomattavasti mukavampi vetäsy kun se eka festariveto, hyvin pitkälti tai lähes ainoastaan siitä syystä että ollin jo kartalla mitä tapahtuu ja mitä pitää tehä. Se eka veto kun meni omalta osalta aika pitkälti opetellessa kuviota. Aika paljon meinaan tapahtuu lauteilla, mulla on joka biisiin oma snapshotti ja sen lisäks vielä CUElista et mitä muuta pitää tehä kenellekkin ja missä kohassa biisiä.
Bremenin jälkeen lähdettiin kohti Hannoveria ja välipäivää. Vapaa meni oikeen leppoisissa tunnelmissa, pari keittoo ja tukeva illallinen.
Eilen oli Hannoverissa veto ja se perkeleen raituri kyykkäs heti ekassa biisissä ja loppuilta mentiinkin sparella eli mun läppärillä. Mutta kerittiin me Akin kanssa shoppailemaankin siinä soundcheckin jälkeen. Ollaan nyt lentäjiä molemmat, helikopterilentäjiä. Tosin kerkisin jo omani rikkoakkin, täytyy lähteä varaosakauppaan.
Nyt ollaan Berliinissä ja illallinen alko just eli täytyy livetä.
Yöllä lähetään ajaan kohti Barcelonaa ja siellä veto lauantaina.

Moro taas
Viltsu

sunnuntaina, syyskuuta 20, 2009

Rundi korkattu

Eka veto olis ny sit tehty. Kaik mäni muuten oikeen kivasti, mut raiturista kovalevy sekos kesken vedon eli se mun sparejärjestelmä joutu heti töihin ja hyvin selviyty. Tosin nyt siitä sparesta tulee kaik kaheksan ränniä ulos kun ostettiin siihen T.C:n perään adattia syövä DA-muunnin vielä perään. Show vedettiin siis kunnialla loppuun.
Ja olihan muuten villit juhlat. Elf Fantasy Fair oli festarin nimi. Kaupungin laitamilla oli joku pienehkä linna mitä ympäröi valtava puisto ja sinne puistoon oli roudattu vaikka ja ties mitä. Omat alueet oli keskiaikasille heeboille, tähtien sodalle, mangalle, merirosvoille jne. jne. jne. Aika villiä kuvamatskua saatiin sieltä kun käveltiin keikkaa odotellessa ympäri puistoa. Laitan jossain vaiheessa tulemaan kunhan saan ladattua matskut kamerasta ulos.

Mutta ei kai tässä tällä erää kummempaa taaskaan.
Täältä tähän ja kohta vaihtamaan orkkaa lauteille.
Moro
Viltsu

keskiviikkona, syyskuuta 16, 2009

Treenipäiviä

Nonniin, tänään läks lento kello 6.30 aamulla Düsseldorffiin ja nyt ollaan hotellissa odottelemassa huoneita jossain tässä Düsseldorffin ulkopuolella, ilmeisestikin Duisburgissa. Tän päivän ohjelmassa olis pystytys eli Tanelin kanssa ollaan menossa kolmelta laittaan kaikki valmiiks että päästään huomenna heti aamusta alottaan harjotukset orkan kanssa.
Perjantaikin on vielä varattu treenamiseen ja lauantaina olis eka keikka. Festariveto eli varsinainen rundi klubivetojen osalta alkaa vasta sunnuntaina Bremenistä.

Moro taas
Viltsu

lauantaina, syyskuuta 12, 2009

Rundia odotellessa

Dodiih, tiistaina kävin juu tekemässä viime hetken muutokset siihen rundille lähtevään SD8:iin ja laitoin kaik muutenkin lähtövalmiiks odottamaan keskiviikko iltaa, millon Pete haki romut movarilta ja vei ne orkan varastoon odottamaan torstaista rahtia. Niin siis se rahtihan lähti vasta torstaina, meitsi sekoili päivissä.

Keskiviikkona piti taasen itse päivystää Jaffa-hallilla Elämä lapselle hässäkässä goottien kanssa. Oman liidimikin vein sinne että saatiin musta KSM9 telkkariin :) Muutenhan se päivä menikin pääasiassa odotellessa. No sain siinä seassa pidettyä toimistopäivän eli tuli säädettyä kuosiin ne muutama goottien Suomenkeikka, mihin mulla lähtee Terttu tuuraamaan kun oon ite Tarjan kanssa ulkomailla kiertämässä.

Torstaina tuli hälärikeikka Rocksiin Petran kanssa kun illan pääesiintyjä oli joutunu peruuttamaan sairastapauksen vuoksi. Mikäs siinä oli rapsutellessa, hyvä orkka, mukava keikka ja paljon tuttuja.

Eilettäin sain sit vihdoin ja viimein ratkastua sen mun spareraituriongelman. Olin siis jo ennakkoon päättäny et sparekoneen virkaa toimittaa mun oma läppäri, mis on kiinni se mun T.C:n etunen. Ongelma oli vaan se et oli softa mikä vaan niin aikakoodissa tuli sillon tällön dropoutteja vaikkei oltu vielä edes kolmessa kymmenessä prossassa tehoreserveistä. Ratkaisuks löyty toinen hardwarekonfiguraatio, missä on kaikki maailman langattomat, modeemit yms. turhat asiat otettu pois käytöstä. Ei tuu enää dropoutteja. Softaks mä valitsin Reaperin, se oli noista kaikista ehdokkaista ainoo mikä teki järkevästi kaikki tarvittavat asiat ja vieläpä suht minimaalisella konffaamisella. Ja tarvittaessahan tosta saa vaik kaikki kaheksan raitaa ulos ominaan jos on vaan ulkoinen ADAT-purkki linjaulostuloilla. Ens viikolla kun Saksan maalla treenataan rundia varten niin pitää koeponnistaa myös tuo jotta toimii varmasti ja miksei toimis oon sitä kuitenkin sen verta paljon jo pyöritelly himassa. Eilen sain myös haettua ja asennettua PS3 mediaserverin läppärille, jumalauta miten nerokas softa. Ei tarvinnu kun asentaa se koneelle ja lyödä tulille niin pleikkari löys heti mun läppärin langattomasti ja kaikki kuva, video ja äänifailit mun koneelta on toistettavissa pleikkarilla. Nerokasta.

Tänään heräilin aamukympiltä ja läksin hakemaan Karin varastolta autoa, minkä olin jo eilen pakannu lähtövalmiiks. Illan agenda on yhden kolleegan äidin 60-vuotisbileet. Mulla on 01V96, PS8-stereot ja kulmina 8" Microwedget. Pientä, sievää ja toimivaa. Setin pystytykseen meni kaikki kolme varttia :)

Sit seuraavaks oliskin vapaata siihen asti kun lähetään retkelle. Keskiviikko aamuna lähtee lento aamukuudelta Düsseldorffiin ja sieltä mennään Duisburgiin pariks päiväks treenaamaan ennen ku rundi starttaa ens viikon lauantaina 19. päivä Hollannista.

Loppuun vielä rundiaikataulu eli jos joku on jossain hollilla niin yritetään törmätä.

19.9. Elf Fantasy Fair - Arcen - Hollanti
20.9. Aladin - Bremen - Saksa
21.9. DayOff - Hannover - Saksa
22.9. Capitol Club - Hannover - Saksa
23.9. Fritz Club - Berlin - Saksa
24.9. Travelday
25.9. DayOff - Barcelona - Espanja
26.9. Salamandra 1 - Barcelona - Espanja
27.9. La Riviera - Madrid - Espanja
28.9. Travelday
29.9. Z7 - Pratteln - Sveitsi
30.9. Rockfabrik - Stuttgart - Saksa
1.10. DayOff - Augsburg - Saksa
2.10. Muffathalle - München - Saksa
3.10. Ohrakel - Ingolstadt - Saksa
4.10. DayOff - Bologna - Italia
5.10. Estragon - Bologna - Italia
6.10.Tvornica Kulture - Zagreb - Kroatia
7.10. Travelday
8.10. Yeni Melek - Istanbul - Turkki
9.10. DayOff - Ateena - Kreikka
10.10. Gagarin 205 Club - Ateena - Kreikka
11.10. Principal Club - Thessaloniki - Kreikka
12.10. Universiada Hall - Sofia - Bulgaria
13.10. DayOff - Ljubljana - Slovenia
14.10. Tivoli Hall - Ljubljana - Slovenia
15.10. DayOff - Pardubice - Tsekki
16.10. Mala Cez Arena - Pardubice - Tsekki
17.10. DayOff - Wieze - Belgia
18.10. Female Voices of Metal Festival - Wieze - Belgia
19.10. O2 Academy Islington - Lontoo - UK
20.10. Kotia

Kunhan päästään reissuun niin pitää taas laittaa päivityksiä.
Palaillaan
Viltsu

maanantaina, syyskuuta 07, 2009

Ja takas keikoille

Männä perjantaina kävästiin Petran kanssa Turussa NRJ in the park nimisessä juhlassa, Airut ja Jay oli siellä vastassa meitä digilautojen kanssa. Tällä kertaa Yamahan tuotteita eli PM5D:t molemmissa päissä, mikäs siinä oli vedellessä kun Jukka oli kanavalistankin valmiiks naputellu lautaan. Ja noi NRJ hässäkät kun on yleensä melko lyhkäsiä vetäisyjä niin oli himassakin jo ennen yhtätoista illalla.

Lauantaina kävästiin Hompan kanssa tekemässä Maan Ystävien ilmastokulkueen toteutus eli rautatien torilla oli lava pystyssä ja me hoidettiin äänivehkeet paikalle. Niin ja se kulkue siis lähti siitä torilta ja tuli takas siihen. Bändeinä oli Herra Heinämäen lato-orkesteri, Reino Nordin yksinään akkarin kanssa, Pint And We Fall ja Don Johnson Big Band. Kaks ekaa aktia rapsuttelin ite menemään ja kahdella viimesellä orkalla oli omat jäbät keulaan. Tällä kertaa olin siis etupään miehenä ihan puhtaasti vaihtelun vuoksi. Kiva välillä käydä keulassakin vierailemassa niin pysyy mielenkiinto yllä. Mulla oli tuollakin sit PM5D lautana ja Jaska oli jo aikasemmin viikolla laittanu mulle oman DJBB-failinsa sähköpostiin niin ei tarvinnu kesken juhlien ruveta lataileen tiskiä ja pysy iPod ja spiikkimikitkin koko ajan tulilla. Lepposat kisat ja loppuivatkin ihan ihmisten aikoihin eli olis kerinny vielä komeesti Tavastiallekkin, mutta ku ei jaksanu vaan jäin kotisohvalle makoileen.
Sunnuntaina oli goottien kanssa goottiteemalla järjestetyt ravintola-alan henksubileet. Mikäs siinä oli vedellessä kun oli iso lava ja Häkkinen toi mulle Movarilta Digicon SD8:n ajoon. Failinkin olin tehny siihen valmiiks jo Idols-rundille lähtiessä ja eipä siihen juurikaan tarvinnu puuttua, joitain pieniä muutoksia, mut ei mitn radikaalia. Oman shown jälkeen tempastiin vielä kattomaan Mr. Bigiä Nosturille ja siitä Rocksin ja Hemma Beastin kautta vielä Henkan jameihin. Kovaa hommaa.

Tää päivä onkin menny dataillessa eli mulla on tulevan eurorundin raituri nyt himassa ja oon opetellu käyttään sitä. Nyt rupesin vielä ottamaan siitä faileja ulos mun omalle koneelle jos sais tosta T.C:n etuasteesta rakennettua jonkinmoisen sparekoneen. Saas nähä kuin äijän käy :)

Huomenna vielä viimeset säädöt ennen rundia kun kalusto lähtee Suomesta keskiviikko aamuna eli kaik mitä meinaa viel tehä pitää tehä huomisiltaan mennessä.

Palaillaan taas
Viltsu

torstaina, syyskuuta 03, 2009

Rundinalussäätöä

Eilettäin oli vihdoin ja viimein aikaa käydä vilkasemassa tulevan euroopan rundin kalustoa. Eli orkalla on omat InEarit yms. Beyerilta, jotka ei mulle ainakaan ollu entuudestaan tuttuja laitteita. Samalla tuuppasin kaik langattomat samaan räkkiin SD8:n etusten kanssa, jotta retkellä olis kytkettävää vähemmän, InEarit kun on koko ajan kytkyissä. Samalla piti ruuvailla vehkeitä takasin toisiinsa kiinni. Yhdessä räkissä oli lentokoneen jäljiltä tasan yks laite kiinni enää omissa räkkikorvakkeissaan ja sekin vaan toiselta puolelta.
Tän puuhailun jälkeen oli aika ottaa tiski esille ja ja ruveta hienosäätään failia. Juttuhan on sillai et mulla on viis eri TalkBacklinjaa, joista neljä pitäis olla mun omassa kuuntelussa koko ajan. Siis nimenomaan riippumatta siitä mitä mä teen.

------------Audioläppää------------

Tällä erää mä ratkasin homman sillai et otin oman CUEn ulos tiskistä niistä laudan takana olevista AES/EBU ränneistä ja palautin sen heti viereiseen AES/EBU inputtiin. Tän jälkeen mä tiskin sisällä Matriisiosiossa summasin sen CUEn ja Talkbackit yhdeksi stereopariksi ja ajoin sen signaalin ulos tiskistä ja mun omaan langattomaan lähettimeen. Tämä näin siitä syystä ettei tuossa tiskissä saa ajettua SOLOa matriiseihin. Laitoin eilen tehtaalle mailia aiheesta ja vastaus tuli alta puolen tunnin että moinen ominaisuus on tulossa. Pahoitteli vaan ettei vielä tähän seuraavaan päivitykseen kerkiä, minkä julkaisevat Plasassa. Tosin vakuutti että tuun olemaan innoissani siitäkin päivityksestä, yksityiskohtia ei vaan voinu tarkemmin kertoa.

------------Audioläppä loppuu------------

Tuollai ku sen järjestelmän kytki niin kaikkihan toimi just niinkun olin aatellutkin. Liidilauluakin kerkisin jo ihmetteleen, nyt kun parin viikon päästä alotetaan treenit solistin kanssa niin sekin on jo alustavasti valmiina. Maailma digitalisoituu ja mua ei haittaa :)

Moro taas
Viltsu

tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Mystinen aikasiirtymä

Sunnuntaina piti olla jo aamuseiskalta puuhailemassa settiä pystyyn kun Boston Promenaden linjachecki oli aikataulutettu kello yhdeksitoista ja itse tapahtumakin alko jo yhdeltä päivällä. Henkilöstöbileet siis ja ohjelmassa High Heels tanssiryhmää ja Boston Promenade big band vierailijan kanssa ja ilman. Kolme settiä yhteensä livemusaa ja sivulavalla oli stand-uppia sillon kun meillä oli tauko.
Se mikä tosta päivästä teki niin mystisen oli että koko illan ohjelma oli ohi jo seiskalta eli suurinpiirtein niihin aikoihin millon moiset yleensä vasta alkaa. Tanssiryhmä kun oli lauteilla niin kello ei ollu vielä kahta päivällä. Kamat oli nipussa ja autossa jo puolen yhdeksän aikaan illalla. Mystistä.

Moro
Viltsu