lauantaina, joulukuuta 26, 2009

Tapanin tanssit

Joulukin rupee pikkuhiljaa oleen ohi ja työkomennukset taas aluillaan. Reilun viikon tossa sai olla vapaalla. Eli se jäähallikomennus oli viimenen veto ennen joulua ja nyt kohta puoliin pitäis taas lähteä töihin. Tässä joululomalla kerkis sen saunankin saada kylvettävään kuntoon. Ovihan me asennettiin Matin kanssa jo joku aika takaperin, mutta nyt sain alkuviikosta muurattua ton kiviseinän, asennettua kiukaan ja listatkin löys tiensä tohon oven ympärille. Hyvä tuli vaikka itte sanonkin. Lauteita en tosin kerinny vielä tekeen, nää pari testisaunontaa oon vedelly keittiöjakkaralla. No ens viikolla kun olis ne Helldone-vedot niin näillä näkymin ei tehdä kun yks checki niin mulla on päiväsaikaan sen verta vapaata et saa mitat otettua ja ehkä jopa käytyä rautakaupassa. Uudenvuoden jälkeen olis pari viikkoa aikaa tehä lauteet ennen kun ens vuoden eka rundi starttaa.

Mutta nyt pitää lähtä Virginiin Punakuonorockiin, joten palaillaan.
Moro
Viltsu

torstaina, joulukuuta 17, 2009

Motörhead

Tiistaina käytiin tutun työryhmän kanssa puuhailemassa Blake Helsingin vanhassa jäähallissa, illan agendana siis Motörheadin lämppäys. Alkuun info oli et meille on varattu omat tiskit molempiin päihin ja erikseen määrittelemätön mikkipoka. Keulilla Siena ja lavalla LS9. No niillä nyt olis mentävä kun ei muutakaan oo tarjolla. Tonteille kun päästiin niin Jannellahan löyty heti tuttu. Sama systeemiseppä oli tehny jonkun himpularundin männävuosina. Ja mä kun kävin morjestaan monitorihahmoja niin ei tarvinnukkaan sillä ysillä vedellä kun siinä H-3000:ssa oli vielä sen verta kanavia vapaana et mahduin siihen mainiosti tarpeineni. Checkiaikaakin meille annettiin reilu puoltoista tuntia ja koodi oli et tehkää silleen et tulee hyvä :)

Hyvä meininki kaikin puolin.
Kiitti ja moi
Viltsu

maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Juhannus

Männä viikonloppuna saatiin päätökseen goottien Suomenrundi ainakin näiden sähköisten vetojen osalta, uuden vuoden tienoilla olis vielä kolme akkarivetoa, mutta niistä lisää lähempänä.

Viikko alotettiin Turun Klubilta, josta siirryttiin Porin ja Lahden kautta Seinäjoelle päättämään rupeama. Keikat meni kaikki mallikkaasti ja mukavaa oli. Seinäjoelta kun ajeltiin kotia kohti niin juhannuksen kunniaksi annettiin Pasin tuubille arvoisensa hautajaiset.


Tuubihan oli siis jo useamman vuoden mukana ollu kaiutin, joka rupes tän Suomipätkän alussa kertoilemaan et viimestä syksyä viedään.

Moro
Viltsu

torstaina, joulukuuta 10, 2009

Vanha tuttu aihe

Mikä siinä apukannon järjestämisessä on niin saatanan vaikeeta keikkajärjestäjille, nyt tän lepakkojen Suomenkiepauksen aikana on pääsääntösesti toiminu hyvin ja siitä ollaan kiitollisia ja ollaan myös muistettu paikanpäällä kiittää kaikkia hupailuun osallistuneita. Mutta tänään päästiin Porin Bar Kinoon ja yllätys yllätys ainoo kaveri, joka jeesas meitä romujen kanssa oli paikallisen laitetoimittajan edustaja, jolle siis kaikkein vähiten ois kuulunu se homma. Kaveri oli kuitennii jo kerinny ennen meitä roudaamaan kuorma-autollisen romua tonteille. Ja tässä kyseisessä mestassa viimeks reilu vuos sitten käyneenä osasin varautua tähän, joten ohjelmatoimistosta erikseen varmistettiin että varmasti on ne kaks apukättä jeesaamassa. Ei ollu. Noi on kuitenkin sopimuksessa lukevia asioita ja jokaisen, joka on joskus vetäny nimensä johonkin sopimukseen, pitäis tietää et ne sopimuksessa mainitut asiat pitäis hoitaa. Ja kuten mainittu niin reilu vuos sitten Maijan kanssa samassa mökissä käyneenä oltiin ihan samojen asioiden äärellä. Kaveri lupas hoitaa apukädet mennen tullen (ei se iloinen ollu kun soiteltiin), mutta sit kun päästiin mestoille niin ei ketään missään, Ja tän jälkeen yritti vielä vedättää soittoaikaa myöhäsemmäks. No seuraavana aamuna saatiin roudata vehkeet toiseen suuntaan jälleen kerran ihan omin voimin, sillon mestoilla oli siivooja eli kaveri ei vaivautunu itse tuleen edes ovia aukoon. Koskakohan toi kaveri tajuu et tää apukantoasia on oikeesti tärkee kun joka ikinen bändi sitä pyytää ja joka ikinen bändi vittuilee tälle samalle kaverille kun ei se raukka saa kahta kaveria hoidettua. No voihan tietty olla ettei sillä oo yhtään ystävää tai edes tuttavaa ketä pyytää.

Ei mulla muuta tällä erää
Viltsu

tiistaina, joulukuuta 08, 2009

Ajokauden päätös

Tänään sain vihdoin ja viimein vietyä pyörän talliin talveks, luonnollisesti ajamalla. Nyt ajokausi on siis virallisesti päätetty. Tänään tuli käytyä myös rautakaupassa hakemassa tarpeistoa saunaan. Mukaan läks kiviseinä, ovi karmeineen ja kiuas. Sunnuntaina olis tarkoitus alottaa sillä oven asennuksella.

Moro
Viltsu

Tavastia-Tornio-Ylläs

Männä torjantaina kävästiin Tavastialla pyörähtämässä ja mikäs siinä oli käydessä kun tupa oli täys ja kalusto kohillaan. Myi kait ovelta loppuun kun ennen vetoa työpaikalle palatessa olivat laittaneet lippukiskankin jo kiinni kokonaan. Soitto oli jo 21.30, mikä siis on nykyisellään normikäytäntö Tavastialla, eli ajoissa oltiin valmiita. Kossu, joka lähti pakulla ajamaan kamoja pohjoiseen, starttas Tavastian edestä tasan kahdeltatoista yöllä paitamyyjän kanssa. Loppuryhmä lennettiin Tornioon seuraavana päivänä puolen päivän maissa. Torniossa, Umpitunnelissa meitä oli vastassa Event Worksin kaverit oikeiden laitteiden kanssa, jotenka ei siinäkään kauaa menny kun homma oli paketissa ja ruvettiin odotteleen illan keikkaa. Luonnollisestihan soitto oli jo heti puolilta öin :( No tosin kerkis käydä kokeilemassa Jarnon luona rantasaunan. Seuraavana päivänä pikkubussikyyti Ylläkselle ja samat vehkeet kun Torniossakin eli soundcheck kesti vielä vähemmän aikaa kun Torniossa. Tällä kertaa oltiin tosin siellä Taigassa itse ravintolasalin puolella eikä siellä lasikopissa niin kuin aiemmilla kerroilla. Soundi oli huomattavasti miellyttävämpi kun siellä lasiseinien sisällä paukutellessa, mukavaa siis oli. Sunnuntaina lähes vapaapäivä kun kuljetus kentälle lähti vasta neljältä eli itse kukin paria poikkeusta lukuunottamatta kerkis mäkeen, tosin sumu oli sen verran tanakka ettei hissejä ollu kun neljä auki ja näkyvyys rinteessä oli sen verta huono et pakostakin tuli mieleen kannattiko niitäkään pitää auki. Ja yllätys yllätys, mäestä kun pääs pois ja kävin suihkussa niin sillä välin oli sumu hälvenny :( No tää nyt on tämmöstä aina välillä. Lento kotia kohti lähtikin sit sunnuntai-iltana jo heti kympiltä, tai siis sen oli tarkoitus lähteä silloin. Loppuen lopuks Helsinkiin selvittiin kolme varttia myöhässä ja paku oli tyhjätty Nosturilla vartin vaille kaks yöllä. Eilen käväsin vielä puuhailemassa Stockan levyosastolla viimesen näistä akustisista Nokia-vedoista. Täälläkin kalustona d&b:n tuotteita, joten kivuttomasti meni sekin.

Moro
Viltsu

keskiviikkona, joulukuuta 02, 2009

Ratikka jätti

Tänään kävin tempasemassa sarjassamme toisen noista akustisista Nokia instore vedoista. Tällä kertaa Espan Elisa Shopitissa, kalusto tuli tälläkin kertaa Uudenmaan Kiertuetekniikalta ja siinä samassa sain sen korjatun langatonräkin, mikä siis oli ollu UKT:lla huollettavana, lähemmäs orkesterin harjoitustiloja. Vedon jälkeen kelasin, että vien sen räkin Nosturille ratikalla ennen kun lähden hakemaan mun autoa Kisikseltä. Mutta se perkeleen kutosratikka ei suostunu pysähtymään siinä KlausK:n kohdalla olevalla pysäkillä ollenkaan vaikka heiluttelin kättä vähän saatanasti kun näin sen tulevan nurkan takaa. Ei ees hiljentäny siinä pysäkin kohdalla. Varmuuden vuoks joka ikinen muulla numerolla varustettu vehje pysähty vaikken tehny minäänmoista elettä ilmaistakseni matkustushalukkuuttani. Voihan se olla tietty et se kutosen kuski kelas tämmöstä hippiä turvallisuusriskiks. Niin tai sit se kuski oli sokee, mitä vaihtoehtoa epäilen vahvasti tai sit on hookooällällä todella pulaa kuskeista. Perseestä.

Moro
Viltsu

tiistaina, joulukuuta 01, 2009

Mäkeen menossa

Tampereelle päästiin sillon lauantaina ajallaan ja kun on tilaa puuhailla ja asialliset laitteet niin siinä ei kauaa menny. Lämppärillekkin jäi kaks tuntia aikaa saada oma esityksensä lauteille ja kuntoon. Hyvä tuolla Pakkiksella on ihmisen olla ja suoriutua. Vielä kun soittoaikakin on tän maan yleiseen käytäntöön verrattuna suhteellisen aikainen niin ei mitn valittamista.

Eilen kävin puuhailemassa ekan varsinaisen akkarivedon jätkien kanssa Alesin Nokiastoressa. Sitä Apolloa kun ei oikeen voi ihan oikeaksi vedoksi laskee :) Seitsemän biisiä jätkät tempas akustisesti ja kaikkihan niistä toimi, yleisö viihty ja Nokia oli tyytyväinen, mikä ettei. Huomenna olis sama show Espan Elisa Shopitissa. Kiertuetekniikalta vehkeet sinnekkin eli sama tiski kun eilenkin, joten jos sen soundcheck ajan sais jopa puolitettua, eilettäin meni kaikki neljä minuuttia :)

Torstaina mennäänkin sit normikaavan mukaan Tavastia ja sen jälkeen lennetään pohjoseen, perjantaina Tornio ja lauantaina Ylläs. Lento himaan on sunnuntaina illasta, joten jos sitä pääsis mäkeenkin muutamaks tunniks. Ja miksei pääsis, kun menee vaan.

Moro taas
Viltsu