keskiviikkona, kesäkuuta 30, 2010

Tuskaa alotellessa

Niin se on taas tämänkin vuoden Tuska saatettu alkuun, puolilta päivin siis varastolle pakkaamaan ja autoja liikku Kaisaniemen ja varaston väliä sen verta tiuhaan et joka välissä sai olla työntämässä jotain laatikkoa autoon eli siinä vaiheessa kun itse pääs varsinaiselle pelialueelle pyörähtään niin suurin osa työkaluista oli jo tonteilla. Mahtavaa.
Tänään ei sit varsinaisella festivaalialueella tehty oikeestaan mitään muuta kun aseteltiin päätteet paikoilleen ja nostettiin tiskit käyttöasentoon. No mutta sekin on kaikki pois huomiselta, mikä siis on se virallinen ääniryhmän rakennuspäivä.


Paras osuus päivässä liitty kuitenkin ihan muihin asioihin kun mustiin puulatikoihin, sain meinaan mopon eilen vihdoin ja viimein iskuun. Kaikki maailman temput sille tein ja vika löyty loppuen lopuks imusarjan tiivisteistä. No mutta toisaalta nyt sille on öljynvaihtoa lukuunottamatta tehty kaikki. No mutta asiaan eli ajokeleihin siihen mitä tossa töihin mennessä, työn vaihtaessa paikkaa ja sitä seuratessa sekä kotio tullessa kerkis fiilisteleen niin en nyt ihan äkkisältään keksi juurikaan mitään mikä olis mukavampaa. No ehkä sukellus, mut siitä joskus toiste.


Huomenna ysiltä puuhaileen festivaali valmiiks ja siitä perjantaina kisat käyntiin.


Palaillaan
Viltsu

tiistaina, kesäkuuta 29, 2010

Jussia 2010

Matkahan vei sieltä Kankaanpäästä Nummijärvelle ja Nummirockiin Sonatan monitorituurauksen merkeissä. Vaihtoa oli ruhtinaalliset 105 minuuttia, josta 50 käytettiin eli luppoaikaa jäi. Parempi se noin päin on :)
Veto itsessään meni oikeen kivasti ja orkka kiitteli konsertin, mikä on aina mukavaa. Kamat autoon ja osa ryhmästä pikkubussilla kohti etelää ja orkka yhtä lukuunottamatta Punkin kanssa bussilla kohti pohjoista. Aamukasin aikaan hyppäsin kotiportilla kyydistä veke.


Sunnuntaina oli sit vuorossa perinteinen roudarien juhannusjuhla Topifest, jo yhdettätoista kertaa tänä vuonna. Ryhmää oli kivasti vaikka joinain vuosina ollu enemmänkin. Ja Topi, kenen nimeä festari kantaa puuttu jälleen kerran, yhdeksättä kertaa jo :) Tällä kertaa se oli Egyptissä, no joku toinen vuos sitten, eiköhän nää kisat tuu jatkumaan vuosittain kuitenkin vaikka muuten festivaaleja kaatuukin :)


Huomenna pakkaamaan Tuskaan lähtevät romut, torstaista eteenpäin koko loppuviikon konttori onkin sit Kaisaniemessä.


Palaillaan
Viltsu

lauantaina, kesäkuuta 26, 2010

Puolimatkan krouvi

Eilen eli juhannusaattona täräytin tän jussin työt käyntiin Indican keulassa, pestihän pääty mulle jo toissapäivänä :) Eli tuuraushommaa eilen niinkuin myös tänään, orkka vaan vaihtuu tässä välissä. Kokonaista kaks keikka tänä jussina.
Jämijärven juhannus oli tän ekan festivaalin nimi, erikoiskisa jos voi näin sanoo. Roudaus lavalle oli hiekkakenttää ja vielä semmosta et joka ikisen keisin pyörät uppos siihen laatikon pohjaa myöden ja sivutilojahan lavassa ei luonnollisestikaan ollu. No vaihto meillä oli 80 minuuttia eli ei sillä niin väliäkään, hyvin kerkis ja jäi viel puol tuntia luppoaikaakin. Mitä tulee taas itse vetoon niin se meni oikeen leppoisasti, pari pientä asiaa olisivat voineet stereoihin tehä erilailla ja tiski olis mieluummin saanu olla joku muu kun LS9, mut nää on pieniä juttuja. Veto itsessään meni hyvin ja tuli kiitoksia oikeen yleisön puolelta et oli kuulemma ollu hyvä. Sit päästäänkin kätevästi siihen yleisöön, mitä olis mun mielestä saanu olla vähän enämpi, tää festarihan oli sit laitettu Jämijärven lentokentän maille eli ryhmää olis helposti mahtunu se 10 000 alueelle ja mä kattelin et oisko 300 ollu, tais olla viimenen vuos näitä kisoja :)
No vedon jälkeen Kankaanpäähän majoittumaan ja odottamaan tän päiväistä kyytiä, kun orkka taas siirty jonnekin mökille saunomaan ja grillaileen. Tänään heräilin puolen päivän maissa ja läksin kaupungille kahvin toivossa, R-kioski on ainoo auki oleva paikka koko kylässä eli jopa tää hotelli, missä mä asun, on kiinni. No toisaalta eipä oo kukaan ajamassa huoneesta pois kun kyytikin saapuua vasta neljän maissa.
Sitten matka jatkuukin Nummijärvelle Sonatan monitoritontille, tänään vaihto on 105 minuuttia :)


Palaillaan kun keritään
Moro
Viltsu

maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Metallikaupunki

Männä perjantaina kävästiin Göteborgissa Metaltown festivaaleilla, mukavat kisat kaiken kaikkiaan. Toimivat laitteet ja jätkillä homma hallussa. Tosin meille oli annettu täysin sama soittoaika kun Rammsteinille eli aika hiljasta oli meidän lavalla noin yleisöllisesti. Tai no joo oli siellä ryhmää, mut enemmänkin olis helposti mahtunu siihen telttaan. Tolla retkellä oli mulla vielä bonuspesti omien hommien lisäks eli toimin myös kiertuedamagerina. Sähköpostia sai ennakkoon kirjottaa ja lukee jonkun rivimetrin :)
No oli miten oli niin sekin reissu on nyt takanapäin ja hyvillä fiiliksillä lähetään kohti seuraavia haasteita, paikkakuntia ja maita. Reissussa kerkis vähän hiihtämäänkiin kun lentoaikataulut sinne ja takas oli sen verta lepposat et kerkis sitä kaupunkiakin ihmetteleen ja hyvä fiilis siitä jäi. Ja se hotellilta lähteissä lähin sushibaari sai koko ryhmältä tuplapeukut, nopee, maukas, edullinen ja isot annokset. Sushi Wong Eklandgatanilla, jos joskus tie vie Göteborgiin.


Hauska kela oli muuten festarijärkkäreillä, pitivät kolmet eri festarit saman viikonlopun aikana samassa mestassa. Torstaina siel oli West coast riot niminen punkjuhla, PE-LA Metaltown hevifestari ja sunnuntaina vielä kolmannet kisat, minkä nimee en nyt tähän hätään muista. Ilmeisen toimiva konsepti kun toi Metaltown oli loppuunmyyty ja ymmärtääkseni ryhmää riitti myös noihin muihin kisoihin.


Palaillaan taas
Viltsu

tiistaina, kesäkuuta 15, 2010

Liikaa aikaa?

On sitä aikaa joillain. Männä viikolla meinaan kun ihmettelin mikä on mopossa vialla niin samalla kadulla asuva vanhempi "herrasmies" tuli mun omalle kotipihalle meuhkaamaan siitä kuin on liian äänekäs moottoripyörä ja laitonkin vielä. Tän se osas kertoo sen takia kun on itse kuulemma eläkkeellä oleva poliisi. Vartin verran se mussutti siinä vieressä kun mä kontillaan ihmettelin virransyöttöä, sytytystä ja näissä mahdollisesti piilevää vikaa. Sano lähteissään tekevänsä musta ilmotuksen, ei tosin spesifioinu tarkemmin et mille instanssille.
Ilmeisestikään poliiseja ei kiinnostanu kaverin ilmottelut kun ainoo ilmotus, mikä mun silmiin tai korviin on aiheesta osunu oli viime viikonvaihteen Helsingin Uutisten yleisönosastolla. Ja se kans vähän hämmentää et miten toi pyörä nyt viime viikon tiistaina yhtäkkiä rupes tätä ex-poliisia häiritseen kun kuitenkin ollaan jo kolme vuotta täällä asuttu ja joka kesä mul on toi pyörä ollu ajossa ja tän hahmonkin portin edestä oon myös muina kesinä ajanu aina kotoota lähteissä ja kotio tullessa, muuta reittiä kun ei oo paitsi jalkakäytäviä pitkin.
Nyt tosin on semmonen kutina et kaveri on ihan tosissaan ruvennu pommittaan poliiseja tuosta mun vehkeestä kun oli tänä aamuna pressu siirretty nätisti kilven päältä pois, vehje nyt tosin ollu viikkoon ees käynnissä vaan pressun alla tos omalla parkkipaikalla.
Hommais jonkun harrastuksen, vaik syvänmerensukelluksen, ni ei senkään turhaan tarttis päätään vaivata tai pahottaa mieltään. Mä oon kuitenkin sitä mieltä et jos jollain on tosta vehkeestä huomauttamista niin ne on tän saman taloyhtiön lapsiperheet. Niitä toi tosin ei häiritse.


En tiiä saatana.
Viltsu

maanantaina, kesäkuuta 14, 2010

Imatran pisto

Lauantaina kävästiin Imatralla Hyvärirock nimisessä tapahtumassa pyörähtämässä. Mulla oli tuplabuukkaus tuonne kun tein lepakoiden lisäks myös Blaken monitorit, ja Waltari kun veteli just ennen Blakea niin ne olis kans halunnu mun palveluksia, mut siin kohden ei enää kerinny :)


Oli meinaan villi toteutus, ei kamoissa mitn vikaa ollu vaan lähinnä siinä miten niitä käytetään. Oli meinaan monitoriseppä ruuvannu kulmat sen verta solmuun et siinä Blaken vaihdossa nollasin kaiken ja alotin alusta, kivampi siit sillain tuli. Olisivat vaan vähän enämpi käyttäny aikaa siihen PA:han niin olis ollu jo hyvä. Olivat ne suppaset asentaneet sillain et meinas paikat irrota hampaista lauteilla kun basisti otti ekat äänet instrumentistaan. Olivat siis laittaneet hyvinkin perinteisiä suppaskomootteja hyvinkin perinteisesti eli isot pinot lavan molemmin puolin. Goottien kanssa toi suppaskomotus ei enää häirinny juurikaan, kaikki kun ovat napeissa niin ei puske läpi niin pahasti.


Tämmöttii ny.
Moro
Viltsu

lauantaina, kesäkuuta 12, 2010

Saunahommia

Jotenki olevinaan ei oo ollu mitn asiaa ton Kiinan retken jälkeen tai sit ei vaan olevinaan oo kerinny. Kaikenlaista on kuitennii kerinny tapahtua.


Pari päivää meni opetellessa firman uusia kajareita, Movari osti tuota d&b:n J-sarjaa sen verta tukusasti et on tällä hetkellä maan isoimmat stereot. Niitä opiskeltiin sit pari päivää teoriatasolla ja käytännössä, kun käytiin ripustamassa ne Gunnareita varten Käpylään. Ja piti se keikkakin kahtoo, ei alkanu kun tunnin myöhässä :) 
Sit käväsin tekeen yhen akkarivedon goottien kanssa kun Teatterin kattoterassilla oli jotku kantisbileet. Ja sit on ihmetelty mopoa, laitettu sähköt siihen uusiks yms.

Nyt männä torjantaina kävästiin Sauna Open Airissa ihmetteleen amerikan orkesteria ja oli meillä ittelläkin siellä keikka. Ihqusti jättivät jenkit meille onnistumisen mahollisuuksia, Saatiin työntää rumpuraiseri lavalle jo heti 20 minuuttia ennen kun meidän vedon oli tarkotus alkaa. Eli 20 minuuttia jättivät meille pystytykseen ja linjacheckiin. Onnistuttiin, siitäs saivat ja siitä :)


Tossa fotossa muuten tilanne siinä vaiheessa kun meidän soiton alkuun oli tunti.


Mut ei se siitä kato, hyvin pärjättiin ja mukavaakin oli. Nyt matkalla kohti Imatraa ja Hyväri-Rockia, toivon mukaan ei ainakaan sada.


Palaillaan taas jossain kohden kun on lisää kerrottavaa.
Moro
Viltsu