tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Perus

viikonloppu siis. Pari keikkaa, molemmissa vehkeet asiallisesti ja orkkakin kunnostautunut, paitsi vikalla keikalla. Piti käydä kertomassa konsertin jälkeen oma mielipide hommasta. Olis voinu varmaan nätimminkin ilmottaa, mut siinä tilanteessa se tuntu parhaalta noin. Vireongelmia ja parin biisin lähetys takkuili edelleen tuntemattomasta syystä (nää siis oli mun piipityksen aiheet). Joululoma mielessä orkalla vissiin :)
Eli nythän mentiin ton akkarirundin vikat keikat. Tosin tammikuussa olis viel yks, mut ei sitä tähän rundiin voi laskea mitenkään päin vaikka kuinka yrittäis.
Ja rundi kun päätettiin männä launtaina niin samoin teki aika monta muutakin orkkaa ja moni alan yritys piti pikkujoulut nyt maanantaina eli on isolla kirkolla ollu sutinaa viime päivät.


Mutta ei tämäkään tästä eikä sekään siitä.
Hyvää ja rauhalista joulua itse kullekkin
Moro
Viltsu

perjantaina, joulukuuta 17, 2010

Nythän mä hokasin

et ihan koko illan kaari ei tullu kerrottuu. Paikalla kun oli ne kaks orkan tarvitsemaa apukättä, niin nää kaverit luonnollisestikin oli paikallisen VPK:n kavereita. Eli näätte varmaan jo mihin tää on menossa. Juu kyllä aivan oikein eli sieltä VPK:lta oli jo tilattukkin niiden aggregaatti hätävaruiks jos ne sähköt menee uudestaan pidemmäks aikaa. No tulihan se auto sähkölaitos kyydissä tonteille vain lähteäkseen hälytyskeikalle noin 15 sekuntia myöhemmin. No kävi meillä se aggregaatti näköetäisyydellä kerran :)
Ja linjacheckin lomassa nää aputassut kysy jossain kohden et onko nyt mitään oikeesti tärkeetä tässä meneillään mihin heitä tarvittas, no me esitetään vastakysymys et mihin on hoppu. Aika erikoisia ilmeitä oli koko ryhmällä kun kaverit kerto et pitäs käydä joku tulipalo sammuttamas täs välis, mut tulevat kyl heti takasin kun kerkiivät.


Kaikenlaista
Moro
Viltsu

torstaina, joulukuuta 16, 2010

Erikoisjätkät TAAS erikoismeiningeissä

Pari viikkoa sit tuli puhelinsoitto, josko keikka kiinnostas. Eli jonkun firman pikkujoulut Pyhtään nuorisoseurantalolla ja illan bändinä tulis oleen Popeda. Ei voinu muuta kun viitata ja hyvä niin, on meinaan suht rapeet kisat. Näil hanuil ollu koko päivän kaikkee seminaaria ja palaveria pitkin Pyhtään kirkonkylää ja me ollaan puuhailtu niihin seminaareihin pari pikkusettiä, vidoetykkii yms. yms. ja sit tultiin puuhaileen Popedalle valosetti ja stereot pystyyn varsinaiseen iltajuhlapaikkaan eli tänne NS-talolle. Allekirjoittanutta pyydettiin vielä vetelemään iPodilta tiukkaa rokkisettiä ennen orkkaa pokerinpeluun taustalle. Whitesnakella ja Rainbowlla lähetin :)
Kaik toi yllämainittu on kuitenkin ihan perussettiä kelle vaan joka on ikinä tehny yhtään yrityskisaa, mut bonarina näissä kisoissa on ollu aavistuksen ongelmia sähköjen kanssa. Kaik on siis hyvin niin kauan kun sitä on kun tilattiin vielä ylimäärästäkin sähkölaitokselta, kun ei muuten olis riittäny sekä äänelle että valolle ja sähkölaitoksen kaverit kävi jostain tolpasta meille ryöstämässä 63A voimastöpselin verran poppaa. Mut kun ei toi valtionverkko oo oikeen pysyny pystyssä, koko Pyhtää ollu tän päivän aikana kuus kertaa pimeenä ja niistä kaks on osunu meidän iltajuhlien kans samaan aikaan, pidempi niist katkoist oli rapian tunnin. Kaverit pelas sit pokeria fikkarin valossa. Ja jotain liikkuviakin kuollu täs katkojen yhteydessä, siis niitä liikkuvia valoja meinaan. No nyt on Popeda vetäny jo tunnin ja sähköt on pysyny, jos nyt menee ni sit ei enää odotella vaan alkaa purku :)
Ja on muuten kova, Popeda meinaan.


Moro
Viltsu

sunnuntaina, joulukuuta 12, 2010

Kaikenlaista

On tää jumalauta hieno ala.


Erikoismiehet erikoispaikoissa. 
Tämä siis väliotsikkona. Eilisen Seinäjoen jälkeen oli tavallaan rentouttavaa tulla mestaan, missä oikeasti sisään tullessa jopa käteltiin.
Seinäjoella siis käytiin perjantaina testaamassa uusi "Ilona" niminen yökerho, laitefirma oli tuonu todella asiallisen kaluston paikalle eli siltä osin oli helppoo, mutta jälleen kerran, ehkä miljoonannen, pakko ihmetellä tota ravintoloitsijoiden intoa tehdä "LIVE"klubi konsultoimatta YHTÄÄN ihmistä, joka on ikinä ollu tekemisissä yhdenkään orkesterin kanssa missään olosuhteissa. Eli mesta on aivan liian matala, pelkkää betonia ja kovaa pintaa sekä luonnollisesti lava on naurettavan pieni verrattuna käytettävissä olevaan tilaan. Ja bonuksena ainoa edes etäisesti järkevä paikka PA:lle on n. kaks metriä lavan etureunasta ja tällöin näkyvyyttä lavalle blokataan vähintään metri puolelleen. Yllätyksenä ei varmaan myöskään tuu se et PA:n ja lavan välistä kulkee n. 2 metriä levee hätäuloskäytävä eli väylä.
Ja takahuoneesta lavalle paras reitti on n. sadan metrin kieppi luonnollisestikin pihan kautta. Yritä siinä sit kiireessä (siis se biisilistahan valmistuu vasta vartti ennen keikkaa) ennen keikkaa lähtee kuskaamaan lavajuomia, biisilistoja yms. lavalle ja sen jälkeen viel käydä orkalta kyselemässä et joko voi lyödä alkunauhan käyntiin, tunnin rupeema helposti.
Kertaakaan koko illan aikana ykskään hahmo ei edes esitelly itseään nimeltä eikä myöskään kätelly eli tervetuloa vaan tännekkin.
Onneks Seinäjoella on kuitenkin Rytmikorjaamo, missä on helppo ihmisen olla ja tehdä töitä. Kiitos Selmu.


Tänään oli vuorossa Kokkola ja The Rockbar tai jotain sen suuntasta. Kalusto ei nyt ollu ihan sitä mitä haettiin ja etupään mikserin kaapelointiin oli käytetty n. 10 kilometriä piuhaa vaik olis helposti pärjänny vajaalla sadalla metrillä kuparilakua. Eli alustus aavistuksen teetti varsinkin kun talon hanu katos aina välillä, kuitenkin aina palaten pelikentälle. Mutta hyvä oli kuitenkin vetää, kaikki vehkeet oli ehjiä, henksu ystävällistä ja avuliasta, sekä itse mökki soundas aika hyvältä.

Kokkola oli mukava kokemus vaikka pari kokeiluakin oli ilmassa ja matkassa.

Se on moro
Viltsu

perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Rutiinin puute

Kaks keikkaa viikossa ns. rundilla on aivan liian vähän. Joka ikisen viikon eka keikka saa opetella kaik taas alusta kun ei oo rutiinia, mikä siis tulee vaan sillä ettei turhan paljoa makaa kotisohvalla. Sit kun lähetään rundille niin 5-6 keikkaa viikko on hyvä tahti.


Ei mulla muuta tällä erää
Palaillaan
Viltsu

keskiviikkona, joulukuuta 08, 2010

Retkeilyä

Molemmat viime viikon keikkapaikat kohteli ihmistä hyvin, helppo ja mukava oli siis jälleen kerran käydä sekä Kotkassa että Kuopiossa. Molemmissa oli hyvin ryhmääkin yleisössä, mikä on aina plussaa :)


Ja maanantaina itsepäisyyspäivänä oli matkakohteena Lappeenranta kun kutsu kävi paikallisen rokkiorkesterin yhteisille syntymäpäiväjuhlille. Ja sinne myös päädyin tosin kolmatta tuntia myöhässä. Näköjään kolme varttia lumisateessa on mahdoton aika yrittää julkisilla tota viittä kilsaa pohjoista kohti. Se 73 numeroinen bussi kun ei ikinä tullu ja siinä kohden kun rupes oikeesti oleen kiire niin taksia tilaamaan. Taksilla kerkisin Tikkurilan asemalle aika tarkalleen samaan aikaan kun mun junakin. En siis siihen kerinny. No paikallisjunalla Helsinkiin odottelemaan sitä seuraavaa junaa, jonka oli tarkotus lähteä pari tuntia edellisen jälkeen. Nimenomaan tarkotus, eli kolme varttia myöhässä lähdettiin Helsingistä. No mutta pääsin perille ja hyvät oli juhlat. Vielä kerran onnittelut.


Palaillaan
Viltsu

keskiviikkona, joulukuuta 01, 2010

Ei se siitä

Viime viikolla ennen keikoille suuntaamista tuli erikoishomma eteen kun yhden kaverin suurehko perheauto oli kuollu Pitskuun. No ei muuta kun Corolla alle ja hinaamaan, 1h40min se otti kun köröteltiin Pitskusta Järvenpäähän missä oli siis talli mihin se Volvo piti saada sulamaan :) Luottopeli toi Corolla.
Ja perjantaina taas keikoille, Lahden Finlandia-Klubi vuorossa. Mahtipaikka aina mennä kylään, sauna on lämmin, ruokaa on riittävästi ja talon henksu mahtavaa, kalustokin on aina semmonen millä hommansa komeesti hoitaa. Ainoo pien ihmetyksen aihe oli britti-insinöörin näkemys direct outeista. Mä siis nauhottelen nää keikat aina raiturilla jos vaan on mahdollista, mut nyt oli Allen Haagertin insinööri päättäny et ML5000:sen direct outit on vasta faderin jälkeen eli näinollen myös eq:n ja inserttien. No nauhalle mentiin kuitenkin, saas nähä tuliko minkämoinen :)
Lauantaina vuorossa taasen Virgin Oil isolla kirkolla, ja mahtimeininki sielläkin. Tällä kertaa Soundcraftin insinööri oli päättäny laittaa ne direct outit heti etusten jälkeen ennen mitn muuta. Which was nice. Ja kaik mänt muutenkin kivasti paitsi et PA pimeni jossain kohden iltamia ja Kimmo kun sai sen heräteltyä niin sit kuoli monitoritiski. Show poikki hetkeks ja paluut kytkyihin ja lennosta monitorit keulilta, pärjättiin loppuun asti. Ja siinä lavaa purkaessa ne sähköt meni PA:sta ainakin kahteen kertaan uudestaan. Nyt on joku tehny jonkun erikoiskytkennän sinne järjestelmään. Ainakaan siinä diskovaiheessa kun ei oo enää mitään saumaa saada sitä järjestelmää kyykkäämään ainakaan liiallisella virranotolla. Mene ja tiedä, himaan selvittiin kuitenkin hengissä ja yleisökin viihty.
Tällä viikolla Kotkan Amarillo ja Kuopion Henkka.


Palaillaan
Viltsu