torstaina, helmikuuta 24, 2011

Wöörd!

Dodiih. Tiistaina tuli hälytyskeikka seuraavalle päivälle eli nykyiselle eiliselle ja suunta oli Radio NRJ:n studio. Näitä perinteisiä NRJ livevetoja, mitä nyt on aika ajoin ollu jo muutaman vuoden ajan.
Mikael Gabriel niminen räppäri parin kaverinsa kanssa esiintymässä ja meitsi Häkkisen vehkeillä tein sekä etupään, monitorit että suoran radiolähetyksen äänen. Iisi päivä ja helposti pärjäs yksin, kaluston koko näet ei ollu mikään valtava, orkan tarpeet oli todella minimaaliset ja yleisöäkään ei ollu kun viitisenkymmentä niin stereoiltakaan ei mitään mahottomia vaadittu. Eikä se radiototeutuskaan paha ollu kun kanavia oli kaikki viis miksattavana. Helppo ja lepposa päivä. Kaikki oli tyytyväisiä ja mäkin olin himassa jo ennen iltakymppiä.
Tänään kävin Movarilla pakkaamassa kamat lähtökuntoon kun huomenna mennään puuhailemaan äänisetti viikonlopun mäkihyppykisoja varten Narinkkatorille. Kyllä mäkihyppyä Narinkkatorilla, erikoismiehillä erikoiskeikat :)


Moro
Viltsu

tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Jazz Cafe, Camden

Viime viikon torstaina siis tuolla veto Von Hertzenien veljesten matkassa. Veljesten eka Lontoon keikka ja samalla uuden levyn eka showcase eli tonteilla oli levy-yhtiöihmisiä, promoottoreita yms pilvin pimein ja kaikilta tuli ymmärtäkseni hyvää palautetta. Aika näyttää mitä se palaute sit tarkoittanee käytännössä, mutta toivottovasti paljon ja hyvää.
Aikataulukaan ei tolla retkellä ollu turhan tiukka, keskiviikkona aamukoneella sinne ja perjantaina iltakoneella back. Näinollen kerkis kahtella näkyjä, tavata Lontoossa asuvia frendejä ja nukkuakkin sai vielä kunnon unet joka yö. Parhautta. 
Ja lämmintäkin siel oli viitisentoista astetta plussan puolella tällä kotoisalla celsiusasteikolla, lämpöeroa Helsinkiin vaatimattomat 40 astetta.


Mutta ny ollaan takasin kotomaassa mitä nyt eilettäin kävästiin Giten, Kallen ja Annan kanssa Tallinnassa ja samanmoiset oli kelit Tallinnassakin kun täällä kotomaassa eilen. Kauheen pitkään ei kerinny kaupungilla käveleen kun jo Tallinnan satamaan saapuessa oltiin reilu puol tuntia myöhässä kun satama-altaassa oli sen verta tukusasti jäätä ettei laiva meinannu päästä tarpeeks lähelle laituria, jotta olis se silta yltäny paatin kylkeen asti.
No ei auta muu kun pikkuhiljaa ruveta vetää haalaria niskaan kun pitää lähtä loppuviikosta ulkotöihin eli perjantaina äänisetti pystyyn Narinkkatorille ja lauantaina ja sunnuntaina siellä sit hypätään mäkeä.


Ei kai kummempia tällä erää.
Moro
Viltsu

tiistaina, helmikuuta 15, 2011

Aika rientää kun on mukavaa

Eli jotenkin olevinaan niin hoppu ettei oo kerinny päivitteleen. Viime viikolla pari päivää meni Transmixin leivissä sairaslomatuuraajan ominaisuudessa eli siistejä sisähommia, jaksot tulee televiissorista ulos ymmärtääkseni seuraavan kuuden viikon sisään.
Männä viikonloppuna oli ohjelmassa monitorituuraus Levin HulluPorockissa Sub Urban Tribelle kun Oksu oli estynyt. Pari vapaapäivääkin oli osunu ohjelmaan eli osa meistä lens tunturiin jo perjantaina, veto lauantaina ja sunnuntaina iltakoneella koko ryhmä takas etelään. Näinollen kerkis mäkeenkin komeesti. Sen verta ollu siellä pakkasta viime aikoina et kaikki rinteet oli ihan mielipuolisen hyvässä kunnossa. Todella mukava siis laskea.
Ja hyvä tuolla Porossa on aina keikallakin käydä kun on Jarmo vastassa niin ei tuu ahistusta missään kohti kellekkään.


Huomenna aamulla kuuden maissa taas kentälle ja tän viikon matkakohteena Lontoo. Mut siitä sit lisää seuraavassa.


Palaillaan
Viltsu

tiistaina, helmikuuta 08, 2011

Hommahomma

Viime torjantaina oli villi työpäivä. Tunteja tuli vaikkakin suurin osa niistä odottaessa. Homman nimi oli kolme erillistä vetoa samalle asiakkaalle kolmessa eri mestassa. Pikkuvetoja kaikki eli komiasti pärjäs yksin ja kerkiskin heittämällä. Aamusta varastolle pakkaamaan ja siitä ekaan mestaan rakentamaan. Ekaan rakennukseen oli varattu aikaa kaks tuntia ja tokaan tunti. Tein ne molemmat tunnissa :) Ja sit kolmanteen mestaan odottelemaan. Kolmas mesta oli tarkotus hoitaa täysin talon kalustolla ja aiai minkälainen setti olikaan vastassa. Kotistereoitten vahvari ja kajarit ja näiden keulilla Peaveyn mikseri ja ripakopallinen halvimpia AKG:n tuotteita, myös langattomia. Kokeilin järjestelmää ja tulin siihen lopputulokseen et ainoot edes etäisesti järkevät oli kapulamallinen langaton ja kädessä pidettävä langallinen mikki. Puhujanpönttömikki ja langaton nappi oli aivan huumoria ainakin kun muu järjestelmä oli yllä mainittu. Aikatauluteknisistä syistä en tätä mestaa kerinny jäämään valvomaan vaan oli kiiruhdettava muuanne ni en sit tiedä mitä käyttivät. Mesta oli pieni auditorio ja ihmisiä n. 30 eli saatto hyvinkin mennä täysin ilman äänentoistoa. Mut enihau hämmentävintä tos päivässä oli se et joka ikisestä mestasta olin kamoineni ulkona ennen kun viimenen asiakas. Tosin setit kyllä purkautu keskimäärin kymmenessä minuutissa. Ja se kymmenen minuuttia menee helposti keneltä vaan toimistohanulta pikkujurrissa esmes vessassa käydessä.
Perjantaina ei ollu töitä, mut töihin liittyvää. Hardcore Superstar oli Tavastialla ja heidän kanssa kun on yhteinen rundi tulossa maaliskuun loppupuolella niin piti käydä vaan esittäytymässä orkesterin tekniikan jäbille. Mukavaa ryhmää vaikutti olevan eli rundista on mitä ilmeisemminkin tulossa leppoisa.
Sunnuntaina oli sit viimeset bileet eräälle poismenneelle tuottajalle. Mä otin vastuulleni illan äänentoiston ja mikäs siinä oli miksatessa kun orkat oli kaikki asiallisia. 


Huomenna ja ylihuomenna telkkarihommiin sairaslomatuuraajaksi ja perjantaina Leville.
Palaillaan
Viltsu

keskiviikkona, helmikuuta 02, 2011

Ygösmeininki

Nyt meni hermo tuohon mun parkkiruutuun ja huoltoyhtiöön kenen homma olis pitää myös toi parkkipaikka semmoses kunnos et uskaltaa muullakin Range Roverilla yrittään sinne. Eli lapiohommiin joutu kun nyt se polanne siinä mun ja naapurin paikan välissä rupee oleen jo niin korkee ettei ilman pohjakosketusta saa autoa omaan ruutuun.
Ei keritty kait kun viitisen minuuttia kauhoo pistolapiolla sitä polannetta pahki kun viereisen rakennustyömään kaveri pyyhkäs ohi kaivinkoneella ja ohimennen siivos kaiken lumen siit paikalta pois. Tai niin pljon kun sen vehkeen kauha yletti eli meille ei jääny enää kun vajaa metri siivottavaks. Aivan mahtavuutta, iso kiitos.
Ja tää huoltoyhtiö kenelle tää homma kuuluu on jättäny ton mun paikan tänä talvena täysin auraamatta eli ei oo kertaakaan pyyhkässy sitä puhtaaks. Viime talvena tais mun ruudun puhdistaa kaikkiaan yhden kerran.


Palaillaan
Viltsu