keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2011

High Voltage, London

Ilosaaren jälkeen tuli taas vietettyä muutama päivä saaressa veneenkuljettamisen ja puutöiden merkeissä. Yleismieshommia. Rentouttavaa vaihtelua, mut onneks vaan kerran vuoteen :)
Männä viikonloppuna olikin sit vaan yks keikka veljesten kanssa (tai siis ylipäätään kenenkään kanssa) ja sekin Lontoossa eli aikaahan siihen puolen tunnin festarislottiin saatiin hukattua alun kolmatta vuorokautta. 
Perjantaina iltapäivästä lennettiin tonteille, lauantaina päivällä oli veto ja sunnuntaina puolilta öin takas Suomessa. Mukava retki eikä vähiten siitä syystä että High Voltagessa oli yllättäin myös tuttuja tonteilla.
Seuraavaks torstaina lepakoiden kanssa DBTL, perjantaina ja lauantaina veljesten kanssa Kalajoki ja Qstock.


Ei kai tässä taaskaan muuta
Palaillaan
Viltsu

tiistaina, heinäkuuta 19, 2011

Ilosaari

Nyt edellisenä viikonloppuna tahkottiin läpi Tammerfest ja Ilosaari. Tammerfest tais mennä heittämällä kesän top-3:een ellei jopa ykköseks. Meitsin mielestä siis ja aika monelta muulta taholta kuulu saman tyyppistä koodia. Orkka roimi todella hienolla tatsilla eikä meillä muillakaan mitään hätiä tai häpsyä ollu. Vetoaikakin oli vielä meitä vastaan eli show starttas jo heti puol yks yöllä ja seuraavan aamun kello kuuden lähtö kolkutteli itse kullakin takaraivossa, mutta se ei menoa haitannu. Lähtö siis Ilosaareen todellakin oli jo aamukuudelta, koska vetokin siellä oli jo neljältä. Nukuin koko matkan ja heräsin 20 vaille 12 päälavan takahuonealueelta. Eli Load-In kun oli merkattu kahdekstoista niin kerkis käydä ajamassa hampaat ja tempasta pari kuppia kahvia ennen töiden alkua. Which was nice. Työt itsessään meni kivuttomasti koko päivän, paikallinen apukanto ja tekninen crew eli Miinala kumppaneineen toimi hienosti. Isot kiitokset vielä kerran kaikille. Illan päälle vielä huomattava määrä tuttuja tonteilla ni juhlat oli tosi.


Kiitos Tammerfest, kiitos Ilosaari.
Tästä tähän.
Moro
Viltsu

keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2011

Ruisrock

Männä viikonloppuna tahkottiin tuon Ruisrockin lisäks myös Sieravuori Eurassa siihen pohjille. Molemmat Hertzeenivedot meni oikein mallikkaasti, mitä nyt Kien kitarakamat ryppyili molempina päivinä, mut onneks ei enää vedossa kumpanakaan päivänä. Ja nyt meillä oli ekaa viikonloppua matkassa Taneli, joka siis jatkaa loppukesän kitarateknikon ominaisuudessa. Tanelin kanssa tuli tossa pari vuotta sitten tahkottua Tarjarundilla Eurooppa edestakasin ja ympäri.
Lauantaina Ruississa mulla oli vielä toinenkin veto. Rantalavan päättävän Apulannan miksaaja Arska oli estyny ja jonkun täytyi paikata, nakki lankes mulle. Mukavaa oli ja orkka roimi hienosti. Omien sanojensa mukaan kesän paras tähänastisista. Siitä olikin hyvä siirtyä rotsi auki Turun yöhön. Sunnuntaina mulla ei enää ollukkaan työkomennuksia Turussa vaan se oli ihan puhtaasti turistipäivä, mukavaa oli ja kerkis näkeen muutamaa vanhaa frendiäkin.


Seuraavaks Tammerfest ja Ilosaari.
Moro
Viltsu

tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Kiruna

Viime perjantaina oli sit vuorossa Kiruna Ruotsin lapissa Kiruna Festivalien merkeissä.
Ennen lähtöä sinne kaikki, mukaanlukien tuntemani ruotsalaiset, varoitteli et siellä on sit hyttysiä huomattavasti enemmän kun Suomen lapissa. En nähny yhtään. Helsingin ydinkeskustassakin on enemmän itikoita.
Mut enihau, kisat oli semmoset lepposat kyläjuhlat ja mukavaa oli. Parilla pikku muutoksella toi olis ihan ykkösfestivaali, mut tommosenaankin mielellään lähtee uudestaan käymään jos vaan kutsu tulee. Ja mikä parasta, näin yhtä portugalilaista frendiäkin taas pitkästä aikaa.
Ja tonnehan ei lennä kun kaks leijaa päivässä eli aika hyvissä ajoin oltiin tonteilla niin kerittiin käymään Kirunan kaivoksella tutustumiskäynnillä. Kertaakaan sen kahden ja puolen tunnin aikana ei käyny mielessä et loppuispa jo. Oli erittäin mielenkiintoinen retki ja saatiin ottaa tuliaisiakin eli niitä pellettejä, mitä tuo kaivos tuottaa, ja itse käsittelemätöntä rautamalmia. Vielä kun keksis mitä niillä tekee :)
Ja tuosta samasta syystä mistä oltiin ajoissa perillä ni oltiinkin sit taas kitarateknikon kanssa kauheella kiireellä tulos pois. Eli kun niitä leijoja sinne ja takas ei mee kun kaks päivässä ja nekin molemmat operoi Tukholmasta ja Tukholmaan niin ajoissa seuraavana päivänä Suomessa oleminen on mahdotonta ilman yksityiskonetta tai muutaman tunnin automatkaa Tornioon. Tästä johtuen mulla ja Antilla oli aikamoinen hoppu Lento-Vantaalta Hankoon missä täräytettiin lauantaina Veljesten kanssa siis show. 
Hangossa oli se surullisen kuuluisa regatta just käynnissä ja Casino oli buukannu Hertzenit viihdyttämään juhlakansaa, ja nyt oltiin muuten niin väärässä paikassa kun vaan voi orkka olla. Illallisvieraat oli kaikki sitä mieltä että me tuhotaan tieten tahtoen niiden kuulo ja se on minun eli monitorimiksaajan henkilökohtaisesti huolehdittava asiakkaille joko korvatulpat, hiljennettävä jotain (en ikinä saanu selville mitä mun olis pitäny hiljentää kun ei ne inear kuulokkeet mun mielestä vuoda sitä ääntä ainakaan häiritsevästi ulospäin, minkä siis myös demosin tälle yhdelle ääliölle) tai katkaista sähköt ja sitä myöten show. En tehny mitään noista vaikka yks hanu meinas jo käydä käsiks kun en näitä ilmiselvästi mun vastuulle kuuluvia asioita pystyny hoitaan. Tulppia olisin voinu antaakin jos mulla olis yhtään ollu. Ja illan päälle kun DJ alotti oman settinsä ni se perkeleen "poika saunoo" sai suuremmat aplodit kun orkka :) 
Mutta jälleen kerran pois päästiin hengissä ja paluumatkan varrelle osu vielä rintamamuseo, mikä piti käydä katsastamassa.


Ei mulla ny muuta
Moro
Viltsu