keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2012

Kesä

Se meinaan alko ny tai itse asiassa jo pari viikkoo sit. Edellisen postauksen jälkeen todellakin alkoi ton eilisen EM-Avajaisshown rakennus. Kaks täyttä työpäivää pelkkää rakennusta ja yks pakkauspäivä, jolloin vietiin jo suurin osa kalustosta tonteille ja nostettiin laudat käyttöasentoon. Kanavia mulla oli se about sata eli molempiin lautoihin tuli varsinaista infoa 48 ränniä ja siihen talkbackit, komennot yms. päälle. Lähtöjäkin tuli yhteensä se lähemmäs 30, päätekanavia tais olla käytössä 27. Tiskit laitoin jutteleen keskenään sekä madilla että AES/EBU:lla. Molemmis laudois oli tavallaan täysin erilliset projektit, mut osa inputtikanavista oli yhteisiä ja osa lähdöistäkin oli yhteisiä molemmille lankuille, joten jaettavat inputit splittasin MADI:lla ja komennot, lähtöjen naittamiset jne. hoidin AES/EBU:lla. Lopputuloksena oli semmonen pyydys et piti oikeen kahdelle A4:lle tehä luntti pelkästään tiskien välillä kulkevista asioista, jotta pysy itte kartalla. Kaikki tää aiheutti sen et toisen lankun 16in Matriisi oli turvoksissa ja tarvetta olis vielä ollu parille lisäinputille. Kun maailma ei riitä.
Tää rakennus siis oli viime viikolla ja kyseisen shown ja rakennuksen välissä oli Juhannus, osa työryhmästä oli viikonlopun mökillä ja kuka missäkin, itse kävin GG Caravanin kanssa Himoksen juhannusjuhlilla. Snadisti tiukille meni aikataulu, mut virhe oli täysin omas päädys. Ei kuitenkaan mitään mistä ei annetuissa aikaraameissa oltas selvitty, itse asiassa vaihdossa tais jäädä 20 minuuttia luppoaikaakin.
Tällä viikolla maanantain ysiltä taas takasin Senaatintorille ja koko päivä treenejä ja tiistaina jatku treenit ja eilen illalla itse veto ja purku vielä päälle. Tää päivä meneekin ihan lepäillessä ja huomenna Tuskaan rakentamaan ja PE-LA-SU diskotaan Suvilahdessa.
GG vedot jatkuu ens viikolla Lahdessa ja Turussa.


Palaillaan taas
Viltsu

maanantaina, kesäkuuta 18, 2012

Let´s Festival

Viime maanantaina oli ne GG Caravanin PA-treenit ja homma rupee luisumaan hallintaan. Perjantain pitäis Himoksella täräyttää. Tossa proggiksessa mulla kulkee lähes koko lavakattaus mukana. Talolta tarviin mikkiständit, mikkipiuhat, sidefillit ja eturivin kulmat. Tiski, In-Earit ja takarivin kulmat mulla on omia. Eli käytännössä riittää et saan eturivin vireeseen ni sit periaatteessa voikin jo lähettää shown käyntiin.
Keskiviikkona kävin EM-kisojen avajaisten harjoituksissa tiskin kanssa pyörimässä. Lähinnä istuskelua se koko päivä oli, mut nyt on edes vähän kartalla et mitä tuleman pitää viikon päästä. Lopullisessa kattauksessahan mulle tulee kaks SD8:sia vierekkäin ja molempiin se 48 kanavaa sisään ja lähtöjäkin on yhteensä lähemmäs 30. Tuon shown rakennus alkaa huomenna ja itse veto on ens viikon tiistaina. Siitä lisää sit lähempänä.
Perjantaina oltiin Pasin kanssa oikeen kahteen mieheen vahtimassa Circuksessa kahta kanavaa. BrittiDJ:n raiderissa pyydettiin kahta äänimiestä ja promoottori oli valmis maksamaan niin mikäpä jottei. Oli siinä kyl Pasilla sen monitoribulsan vahtimisen ohella myös stagemanagerin pestiä vähäsen. Kolmen jäljestä kotona ja aamulla kasin pintaan lento-Vantaalle lepakoiden kanssa.
Lauantaina Berliinissä oli Zitarock nimisen goottifestarin toka päivä ja me siellä illan tokavikana aktina. Lavalla PM5D ja keulilla H3000. Tosin jos se PM5D olis ollu täysissä ruumiinvoimissa ni ois ollu paljon nastempaa, pari mittaria pimeenä ja muutama liuku kikkaili omiaan, tää tosin ei vaikuttanu audioon millään tavalla. Vaihtoaikaakin olis mielellään ottanu vähän enemmän kun sen 20 minuuttia, mut minkäs teet. Ajoissa oltiin kuitenniin ja hienon shown pojat tempas. Nyt voikin sit taas jatkaa taukoa :) Syssymmällä sit lisää tätä laatua kun uus levy ulostautuu. Sunnuntaina vasta iltapäivästä kotia kohden joten kerittiin Timon, Artsin ja Ilarin kanssa rentoutua hotellin saunassa pari tuntia ennen kentälle lähtöä. Which was nice.


Palaillaan taas
Viltsu

torstaina, kesäkuuta 07, 2012

Konserttitunnelmissa

Viime viikonlopun komennus Tampereella meni varsin kivuttomasti. Perjantai rakennettiin, lauantaina meillä oli YleX Pop ja sunnuntaina Kansallisbaletin kesäkiertue ja purku päälle.
Tää viikko sit vasta on konserttitunnelmissa mentykin, tiistaina piti käydä vakoilemassa Metallican nykykunto ja tänään vuorossa oli Mötley Crue. Siinä sivussa rakennettiin Senaatintorille festarit, nimittäin Pohjalaaset Häjyt Pirot. Tänään kyseisten kisojen ekana päivänä olikin sit lyöny haasteen etelän vetelille, mutta kunnialla siitä suoriuduttiin. Piti meinaan lentolähdöllä ja tunnin vaihdolla sipasta folkkiorkasta puolikkaaseen sinffikseen vahvistettuna viihdeorkesterilla ja neljällä solistilla. Saatiin varsinainen vaihto ja linjachecki raavittua puoleen tuntiin, joten jokainen solistikin kerkis käydä vetämässä pikku treenin. Luonnollisestikin vaihdon aikana samalla lavalla oli myös Tuurin kyläkaupan onnenpyörä oman palkintoarvontansa kanssa :)
Huomenna taas aamusta Senaatintorille ja lauantaina päätetään ne kisat. Näillä näkymin sunnuntai on vapaa ja maanantaina GG Caravanin Pa-treenit. Loppuviikko meneekin sit aivan muissa tunnelmissa, mutta niistä lisää toiste.


Moro
Viltsu