perjantaina, huhtikuuta 27, 2012

Midaksen dipitaalia

Praisti tuli ihmeteltyä, tosin suurin osa siit yli kahden tunnin showsta takahuoneesta käsin kun Paulilla oli sillon aikaa höpöttää. Mihin sitä stagemanageria pääesiintyjän vedon aikana tarvitaan ainakaan koko aikaa :)
Maanantaina alkokin sit sen päivänen sähköposti ja puhelinsäätö et heikompaa vois hirvittää, meinaan Circuksesta kuoli lauantaina etupään tiski. Sunnuntaina jo soitin Starlikelle et saatasko me se Midaksen Pro9 nyt vaik testiin. Demosta oli ollu jo aikasemmin puhetta, mut tilanne olikin akuutimpi kun oltiin toivottu :) 
Se lauantain veto siel Circukses, millon se MH4 kuoli, oli onneks kaikki 7 kanavaa eli jäbät rämpi sen shown sillä talon vanhalla 16-kanavaisella Allen&Heathilla ja sunnuntaiks Movarilta heilahti M7 paikkaamaan. Mut onhan toi meidän työpaikka nyt kuitenkin oikee klubi ja siel tarvii olla oikeet vehkeet.
Nyt meillä on toi Pro9 pari viikkoa ja sit jos ei Crafti oo viel elvytetty niin meille tulee SD8 siihen asti kun se MH4 on taas hengis. Kaiken tän joogaamiseen meni melkeinpä kaks täyttä työpäivää, yks puhelimessa ja sähköpostin ääressä ja toinen paikanpäällä sekä pakettiautoillessa.
Mut enihau, lauta on nyt tonteilla ja eilen kävi sepät maahantuojalta sekä tehtaalta antaan meidän omalle henkilöstölle käyttökoulutusta ettei tarvii kylmiltään lähtee leipoon. Toi on kuitenniin semmonen paikka mille ollaan tuolla maailmallakin jo saatu sellain maine et hommat toimii ja yleensä aika ripeestikin vielä. Ni sitä nyt ei viitti mokata pelkästään sen takia et ei olis joku yksittäinen työkalu hallus. Nyt sen pitäs olla aika hyvin hanskassa ton eilisen jälkeen.
Ens viikolla mulle tulee Killing Joke asiakkaaks ja niiden etupään seppä ei moisella oo ikuna vetäny eli mun pitää vähän niinku opettaa häntäkin tuon laudan saloihin. Oon ollu jo sähköpostilla yhteydessä ja lupasin puuhailla sepälle pohjan valmiiks millä lähettää ettei ihan kylmiltään senkään tarvihe alottaa.


Kohta taas työmaalle, tänään asiakkaan Anna Abreu ryhmineen.
Palaillaan
Moro
Viltsu

sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2012

Ei tylsää päivää

Tunnelmasta ja kaupungista toiseen on menty taas nii ettei oo meinannu perässä pysyä. Torjantaina bilemusaa Flipperin kanssa Marina Congres Centerissä, perjantaina Circusta, lauantai Rukalla ja nyt junassa tulossa kohti Helsinkiä.
Firmakisat torstaina meni oikeen kivuttomasti ja leppoisasti bändin omilla vehkeillä, mitkä siis itse oon käyny laittaa kuosinn vuonna 2006. Kaikki merkinnätkin oli vielä paikoillaan ja samalla faililla lähetin kun minkä sillon 6 vuotta sitte ruuvasin :)
Perjantaina Circuksessa Nortonin virustorjunnan järkkäämät kisat ja 69 Eyes orkkana, eli isännöin monitorilandiaa itselleni. Show mänt hienosti ja vaikka edellisestä goottivedosta on kohta 9 kuukautta ni kyllä se vaan sieltä selkärangasta löyty, jopa nopeemmin kun ennen iltamia kuvittelin. Tää Nortonin kisa loppu kympiltä ja puol yks toista avattiin ovet uudestaan ja yhden maissa yöllä läväytettiin vielä Huoratronin levynjulkkarishow. Jamikäli en aivan väärin oo ymmärtäny ni noita tuplailtoja on ilmeisestikin tulossa lisääkin. Briteissähän tommonen käytäntö on useemmallakin keikkapaikalla ihan normihommaa.
Lauantaina puolen päivän koneella Kuusamoon ja siitä Rukalle Reckless Loven matkaan. Ruka Spring Break oli tapahtuman nimi ja soittokin jo inhimilliseen aikaan kello 16.30. Ílmasto ei vaan ihan menny yksiin ton tapahtuman nimen kanssa, roudatessa ja keikan aikana tuli räntää vaakatasossa ja ilman lämpötila kait sen yhden asteen plussa puolella. Vetohan siis oli luonnollisesti ulkona :) Rupes meinaan olee kontrasti kohillaan kun pop laulaa HOT like California ja räntää sataa lavalle ja etupäähän vaakatasossa. Mut enihau keikka meni hyvin ja yleisö diggas, toivottavasti mitään vaan ei menny rikki siin satees ja kylmyydessä. Eventworksilta miehet ja vehkeet eli ei valittamista, vielä kun olis ollu etupäälle joku järkevä paikka mis olis esmes kuullu stereoiden molemmat puolet :) Mut eipä tuo nyt mikään ylitsepääsemätön paikka ollu, luureilla ja mittareilla soppa kasaan ja kentälle kuuntelemaan. Ja tosiaan kun veto oli noin aikasteen ni oltiin keritty saunassakin käymään jo kasilta, which was nice.
Tänään aamulla lähettiin ysin maissa työntään Rukalta kohti Oulua. Puolen päivän aikaan jäbät tiputti mut Oulun asemalle ja jatkoivat ite matkaa Viialaan. Nyt istun junassa kohti Helsinkiä ja kasin maissa pitäis laskeutua sinne. Asemalta sit suorilta vanhalle jäähallille kattoon onko Praisti yhtä kovassa iskussa kun viime kesänä.


Palaillaan
Viltsu

keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2012

Kokkailua

Männä viikolla elikkäs torstaina ja perjantaina tuli kokkailtua kotosalla Pasin ja rouvan kanssa, mikä oli oikeen mukavaa. Torstaina tyydyttiin pelkkään pääruokaan, mut perjantaina piti läväyttää oikeen neljän ruokalajin illallinen. Viitisen tuntia siin meni ekasta alkuruoasta siihen kun oli jälkiruoka syöty. Tosin osa ruokalajeista valmistettiin vasta kun edellinen oli syöty ja saunoakin piti välissä. Ni saahan siihen tunnin jos toisenkin uppoomaan. Oikein leppoisat pari päivää.
Siinäpä se leppoisuus sit olikin :)


Lauantaina Circuksessa olikin sit meinaan tahkoomista. Vähän ennen puolta päivää tempastiin tonteille ja samoihin aikoihin tuli Akun Tehtaan ja Director´s Cutin jäbät omine romuineen. Ohjelmassa oli Global Battle of the Bands-skaban Suomen finaali. 14 bändiä skabassa ja yks lisäakti loppuun eli 15 bändiä leivottiin meneen käytännössä ilman vaihtoja eli edellinen orkka kun kuunteli tuomarikommentit niin seuraava levitteli omansa sillä aikaa ja pam pam. 
Luonnollisesti tos oli TV5 mukana taltioimassa ton shown eli suorana lähti nettiin ja jossain vaiheessa tulee töllöstä kooste illasta. Barska ja minä oltiin hommissa talon puolesta ja Akun Tehtaalta tuli kolme jäbää. Ei ois välttis kahteen tyttöön menny ihan yhtä sujuvasti, vaikka kuin oli yks backline millä kaikki veti ni silti niis vaihdois piti aina yhden käydä lavalla pyörimässä millon kytkemässä kiipparia ja millon akkaria tai asetteleen virvelimikkiä jne. jne.
Ja ettei iltamat nyt ihan lepsuiluks olis menny ni illan päällehän meillä oli viel Timati niminen venäläinen räppäri ja liuta sikäläisiä DeeJiitä ja räppäreitä plus yks kotimainen hiphopduo. Eli bändiskaba kun oli ohi ni äkkiä lava tyhjäks ja setuppi kasaan näille puhelaulajille. Yllättävän kivuttomasti saatiin sekin vaihto menemään ja myös nää räppärit läks tyytyväisenä kotio.


Nyt tällä viikolla taas vähän keilaa, lepakoita Circuksessa, Recklessiä Rukalla ja sunnuntaina Judas Priest Helsingin vanhassa hallissa sikäli mikäli kerkiää ajoissa stadiin. On meinaan joku muukin tulossa sunnuntaina pohjosesta etelään. Lentoja kun kattelin ni joko on leijat täynnänsä tai sit hinta on kohtuullinen 250 euroa. Ja sama tilanne siis sekä Kuusamosta että Oulusta. Tullaan junalla sit, kun VR oli laittanu tarjouksen 29 egee Oulu-Hki ni kannattaahan se tuohon tarttua ku normihinnoilla ei tohon hintaan pääse ees Tampereelta kotia.


Ei muuta
Palaillaan
Viltsu

torstaina, huhtikuuta 12, 2012

Påsk

Elikkäs pääsiäinen. Se meni Reckless Loven kanssa Imatralla ja Lahdessa. Tuuraushommia kun Rööninki oli PMMP:n matkassa. Mukava ryhmä, hienoo soittoo ja ei tommosta kamaa kuunnellessa voi olla kun hyvällä tuulella. Isoo tilaa, isoo rumpuu ja siinähän se pääpiirteittäin onkin, mahtava meininki. Imatralla leivottiin kaks keikkaa, ensin ikärajaton teiniveto alkuillasta ja loppuillasta K18 show. Molemmat siis samassa mestassa eli Osmos Cosmos Baarissa. Mestana mulle uus tuttavuus ja se takahuoneen sauna oli just semmonen kun kaikki siellä käyneet on hehkuttanu. Lahdessa taas perinteiseen tyyliin salin takaosa oli anniskelualuetta, joten teinit pääs eturiviin huutamaan ja huusihan ne. Hyvä oli veto täälläkin. Seuraavat vedot poikain kans olis reilun viikon päästä Rukalla ja Vappuna Oulussa. Circusta olis kans tässä työstettävänä eli peruskuviot.
Mopon sain ajoon eilen, tosin ilman takalokaria vielä, mut eka lenkki on kuitenkin heitetty. Ajoasento on nyt täysin eri viime vuodesta kun nostin penkkiä takareunasta n. 2 cm, asensin astinlaudat ja stonga on nykyään apinakiikku. Hyvä oli ajaa, mut totuttelua se vaatii :)


Palaillaan taas
Moro
Viltsu

perjantaina, huhtikuuta 06, 2012

Lisäys

Tämmönen tuli vielä mieleen, bussissa istuskellessa, tosta edellisestä postauksesta. Et nää naapurin sepät kun tärähti tonteille niin luonnollisestikaan meille ei oltu toimitettu minkäänlaista kanavalistaa eikä lavakarttaa. Ainoo info mitä oltiin etukäteen saatu oli se et mitä mikkejä ne tarvii, tuovat oman etupään ja talon monitoritiski on ok. Ainoo mikä noista osu oli se montiskiasia. Eli tarvitsivat talon etupään, mikkilista oli eri ja D.i. bokseja meni 5 enemmän kun oli ilmotettu, onneks meiltä löyty 17 kanavaa moisia. Jossain vaiheeseen sepät raapi meille kanavalistat, juu nimenomaan listat monikossa. Saatiin heti 3 erilaista eli kaukokaapelilista, monitorilista ja etupään lista. Onnistuttiin kuitenkin suostuttelee monitoriseppä vetämään samalla listalla kun etupää, paitsi et se etupään seppä halus pätsätä taas tiskipäässä asiat erilailla. Ihan mielenkiinnosta olis joskus hauska nähdä kavereitten festarivaihto.

Ei ny muuta
Moro
Viltsu

maanantaina, huhtikuuta 02, 2012

Kulttuurieroja

Moro
Edellisen päivityksen jälkeen käväsin messukeskuksessa varaosakauppiaiden bileissä miksaamassa Mr. C:tä, Circuksessa huidottiin pois kuleksimasta viimeset niistä opiskelijaspekseistä ja joku venäläinen orkka käväs myöskin Circuksessa kylässä. DDT niminen ryhmä ja ilmeisen iso nimi naapurissa, myyvät 50 000:n mestoja loppuun. Ja tässä siis oli se kulttuurierohomma, siellä päin kun meininki tuntuu olevan et pääesiintyjän pitää tulla lujempaa kun muut ja muu on tavallaan toissijasta. Hienolla soundilla seppä veteli mut melko reippaasti myös. Ja mystinen lisäfilli meidän piti kans rakentaa sidefilliyläkerroista, jotta saatiin katettua semmonen noin puolentoista neliön alue mihin se musiikillinen ilotulitus ei täysin välittyny. Orkan solisti siis oli edellisenä iltana käyny kattoo mestat ja totes et siin ei kuulu ja jotain pitää tehä. Samalla retkellä se oli ollu myös huolissaan et tuleeks noista meidän stereoista tarpeeks lujaa. Tosin se show mitä seppä kävi kattoon oli "Vanhuus Rokkaa" niminen tapahtuma ja suurin osa yleisöstä oli eläkeläisiä, joten ainakin tälleen länsimaalaisesti ajateltuna ei tommosta kisaa kauheilla äänenpaineilla viitti lähtee ees yrittään.
Tästä tulikin mieleen yks keikka Pietarissa pari vuotta taaksepäin kun miksasin Ensiferumin keulaa ja oltiin illan vika orkka ni jossain vaiheessa vetoa talon ääniseppä tuli mulle kertoon et pitäis vetää lujempaa. Ihmettelin et miks, kun jopa mun mielestä se tuli jo lujaa. Kaveri vaan oli sitä mieltä et olis pitäny vetää vielä lujempaa, en suostunu :)


Ei muuta
Moro
Viltsu