tiistaina, joulukuuta 11, 2007

Erikoishommia

Viime viikolla kun perjantaina pääs paatista veke niin saikin ruveta jo valmistautumaan sunnuntaiseen Talentin finaaliin. Mulla se valmistautuminen sillon perjantaina oli enemmänkin henkistä koska en osallistunu kisojen rakennukseen ollenkaan, Smoju joka sen kävi rakentamassa taasen ei osallistunu lauantaisiin harjoituksiin ollenkaan. Molemmat saatiin siis yks vapaapäivä kesken kinkerian.

Lauantaina menin Kultsalle neljän maissa starttailemaan laitteistoa ja ohjelmoimaan tiskiä, harjoitukset loppukin sit jossain vaiheessa kasin jälkeen. Treeneissä mun homma oli painaa playta, koska monitorit yms. otettiin vasta sunnuntaina käyttöön. Eli siis ei ollu mikkejä, ei monitoreja, ei mitn. Lähinnä se treeni kait oli ohjaajalle suunnattu et voi vähän ennakoida kamerakulmia yms. mene ja tiedä. Sunnuntai alkoi kympiltä mikityksillä ja linjacheckeillä, mistä sitten päästiinkin kello yksi itse läpimenoon minkä yhteydessä tehtiin checkit niille kahdelle orkalle mitä oli, muuthan olikin sit joko yks tai kaks mikkiä tai pelkkä taustanauha eli ei kauheen vaativia noin äänentoistollisesti. Sit oli vielä kenraali ennen illan lähetystä.
Kenraalissa oli jo huomattavasti parempi fiilis itsellä kun siinä ekassa läpimenossa, kun ainakin tavallaan ties jo kuinka edetään. Vetohan menikin ainakin itsellä melko kivuttomasti, lato vaan seuraavaa sceneä tiskiin. Lavalla oli vähän enemmän hässäkkää kun oli kolme rumpusettiä, bassokamat, kitarakamat, kiipparit ja flyygeli plus sit kaikki lavastematsku näihin esityksiin. Kaikki meni kuitenkin aikataulussa ja käsikirjoituksen mukaan. Hyvin ne veti siellä lavalla. Mähän olin siis etupäässä näissä kisoissa. Ja tein myös monitorit sieltä käsin.
Voittajaksi valikoitui joku nuori jantteri joka beatboxas, noissa DJBB kuvioissa oon nähny kuitenkin aika paljon tasokkaampaa näytettä samasta aiheesta. Mutta ei se jätkä missään nimessä mikään huono ollu mut ei kuitenkaan paras :-)
Siihen purku päälle, kamat varastolle ja kotio maate. Maanantai menikin sit loppuja himassa lojuneita romuja palautellessa, eli pääsin noista brittirundin vuokrakamoista vihdoin ja viimein vasta eilen eroon, sen jälkeen olikin vielä vähän lahjashoppailuja ja kotona telkkaria. Mukava päivä.

Tänään pääsin laivaan vain huomatakseni että sillä samalla sekunnilla kun hyppäsin laivaan alkoi yökissä yksityistilaisuus eli suoraan tiskin taakse käymättä hytin tai purserin kautta. Eläkeläisten kahvittelujen jälkeen lavan kimppuun kun oli bändivaihto vielä ohjelmassa. Alkuun piti purkaa edellisen bändin mikitykset ja systeemit ja rakentaa kaik uusiks, sivussa tempasin myös tanssibändin setupin uusiks kun oli jotenkin hankalasti tehty kaikki. Mikkipiuhoja kulki ristiin rastiin lavarasioiden, mikserin, kulmien jne. välillä. Kaiken huippu oli mun mielestä 16-kanavainen lavahaku mikä oli tikutettu suoraan 16 ekaan kanavaan, ei tässä mitn mut se lavahaku oli siinä sen lavarasian alla lattialla. Vein sen haun eturiviin ja vedin kaikki eturivistä tulevat letkut sitä kautta kaapeliin ja takarivistä tulevat suoraan lavarasiaan. Lava siistiytyi huomattavan paljon. Enää ei mee lavan poikki kun yks letku eikä sitä käärmeenpesää mikä siinä oli viel aamulla. Tunteja tuli siis liiankin kanssa jo ennen varsinaista työpäivää eli jos ottais huomisen päivän iisimmin ja lähtis katteleen Tukholman meininkejä.

Moro
Viltsu

Ei kommentteja: