keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2007

LS-9

----------------------------------------Pelkkää audioläppää----------------------------------------
Sanokaa mitä sanotte toi uus pikkudigijammu on paska. Ainakin tähän käyttöön mihin minä sitä tänään yritän eli kulmia ja nappeja sekasin. Kaikki asiat mitkä tekee M7:sta hyvän tiskin on karsittu tästä perkeleen ysistä veke. Pystyn kyl helposti kuvittelemaan itteni ton kanssa keikalle mis mul on pelkkiä nappeja tai sit etupäätä tekemään.
Mutta mistäs aloittas, olin olevinani helvetinkin fiksu kun tein etukäteen läppärillä kaikki asetukset valmiiks luonnollisestikin siinä uskossa et tää härveli on sen seiskan pikkuveli ja käytettävyydeltään samaa luokkaa.
Virhe.
Omasta mielestäni olin hurjankin nokkela ja ajattelin tehdä sille omalle "user defined faders" sivulle kaikki mitä tarviin eli inputit 24 ekaa liukua, 7 seuraavaa outputit ja viimeiseks oma CUE. Kaikki näyttäs teoriassa oikeinkin kivalta, mutta sit kun sieltä sivulta yrittää lähteen miksaamaan monitoreita niinkun niitä yleensä tehdään niin koko perkeleen paletti on solmussa. Tällä sivulla kun ylhäältä laittaa jonkun "sends on faders" nappulan päälle niin ei toimi enää mikään vaan pitää ensin painaa ittensä pois siltä sivulta ja sen jälkeen "home" nappulaa, jonka jälkeen pitää mennä takasin sinne"user defined" sivulle ja avata sitten se CUE liuku, jonka jälkeen mennään mastersivulle ja laitetaan lähdön solo päälle, vasta tämän jälkeen mennään inputtisivulle ja vasta sitten painetaan sitä "sends on faders" nappulaa, jolloinka vasta ollaan miksaamassa. Kun kaikki tämä on tehty niin hyvässä lykyssä keikkakin on missattu.
Mutta voihan sillä nauhottaa MP3:sia, vitun kätevä ominaisuus siinä vaiheessa kun yrittää saada kiireessä lavaa haltuun.
Se että miten sen CUEn sais liuun taakse jollekin muulle sivulle kun sille melko turhanpäiväselle "user defined faders" sivulle ei ikinä selvinny. Syy siihen minkä takia sen ehdottomasti haluaisin liuun perään on niinkin yksinkertainen kuin että siinä ei ole erillistä "monitor" potikkaa. Valikon takaa kun se oma kuuntelu on vähän hankala lähtee kikkaileen kun ollaan kulmien kanssa tekemisissä.

Ja sit se näyttö on aina eri moodissa kun sen pitäis. Varmaankin apu siihen löytyy sieltä user preferencien takaa, mut tänään ei löytyny.

Niin joo ja jos purkin kyljessä lukee 300W 8 Ohm niin se ei mun mielestä ole monitorikaiutin vaan joku aivan muu laite. Oikeassa monitorissa tehonkesto on ainakin kolminkertainen tuohon.

----------------------------------------Audioläppä loppuu----------------------------------------

Kiitos ja anteeks
Moro
Viltsu

4 kommenttia:

Oksu kirjoitti...

Siis se on oikeasti hanurista? Mie jotenkin niin kuvittelinkin.

Unknown kirjoitti...

Nimenomaan, se kuuntelupuoli siinä tiskissä toimii ihan miten sattuu. Ikinä ei voi ihan satavarmaks mennä sanomaan et mitä oikein kuuntelee. Eilen kävi pariinkiin otteeseen silleen et tein jotain niin yht äkkiä kuuntelu muuttu ja vielä semmoseks mitä ykskään varsinainen monitorilähtö ei ollu. En oikeesti tienny mitä kuuntelin aika ajoin. Pitää varmaan laittaa japaniin spostia.

Oksu kirjoitti...

Laita Jaappanii jauhekirjekuori!

Unknown kirjoitti...

Se on varmaan se etelän ilmasto, täällä toimii ihan jees ;)