sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Härifrån tvättas

Erikoishommilla se viikko sit myös loppuu. Alkuviikkohan (MA-PE) meni siellä Talentin kuvauksissa ja nyt tän viikon vika keikka eilen lauantaina oli joku hässäkkä Narinkkatorilla. Siis ihan oikea festivaali mut kaikki puhu ruotsia ja tapahtuman nimikin oli ruotsinkielinen ja mulla kun ei oo hallussa kun toi kervosvenska niin olin vähän pihalla tapahtuman ideasta. Puuttu siis se yhteinen kieli kun kervosvenskan ja äkta svenskan ei kohtaa kielellisesti kun ihan satunnaisesti. Onneks oon monitoreissa kun toi elekieli on kuiteskin melko universaali kommunikointimuoto. Juhlathan alko aamulla kympiltä ja loppu illalla vähän kuuden jäljestä.
Aamulla oli alkuun Pietarsaarelaisen koulun ABBA-produktio, vetivät muuten helvetin hyvin. Sen jälkeen lastenorkesteri missä Arne Alligaattori soitti paskarumpuja elikkäs kongia. Pari tuttuakin bändissä. Eli näitä freelancejyriä, jotka on tuttuja jo Cinderellan ajoilta niistä lukuisista housebändeistä.
Tämän jälkeen parin tunnin tauko kun ohjelma siirtyy viereiselle lavalle eli sitähän kerkis ihan oikeasti syömäänkin, kävästiin Peten kanssa Ichibanissa sushilla. Sitten iltapäivästä kun juhlat jatku puol kolmen aikaan oli vielä joku mimmi laulamassa semmosta iisimpää kamaa. Tämän jälkeen semmosia alottelevia kouluorkkia joista kaks veti usemman biisin ja näiden kahden jälkeen sit tuli yhtä huutoa lavalle kolme orkkaa kukin yhtä biisiä varten ennen ns. loppuhuipennusta. Iltahan päättyi Felix Zengeriin, Redramaan ja Sturm Und Drangiin.
Mutta joo näihin kouluorkkiin palatakseni. Siellä oli Kartsalta backline vuokralla eli se valkonen DW:n setti, pikkuAmpeg oisko ollu 4*10", joku kiippari ja kaks Fenderin Twiniä. Kaikki näistä kitaristeista kysy ekana et kumpi on särökanava. Siinä sitten yrittää kiltisti kertoa et näissä vehkeissä on idea tehdä se särö siellä pääteasteessa eikä vaan laittaa sitä päälle ja jos ei se riitä niin laitetaan joku pedaali keulille. No useampikin kaveri ratkasi tilanteen silleen et laitto gainin kokeilematta täysille ja vaan raotteli sitä masteria välittämättä täysin niistä muista potikoista. Kai se Valvestate on edelleen yhtä kova sana teinien keskuudessa kun se oli 15 vuotta sitten ;)
Yritin joka vaihdolla kävästä siellä lavalla kattelemassa vähän niiden kitaristien perään et ois ees lähdössä ainakin semiok se soundi. Vireeseen en puuttunu ;)
Näiden hupailujen jälkeenhän olikin sit pikku breikki, minkä aikana siivottiin lavalta backline veke että sai sen Sturm Und Drangin lauteille. Felix alotti ja oli melko monttu auki ryhmä sen performanssin jäljiltä. Sen jälkeen Redrama, sääli vaan et Lasse tuli pelkän dj:n kanssa. Hyvinhän tuo näytti noinkin uppoavan mut ainakin mun mielestä se toimii sen bändin kanssa paremmin. Illan päätti sit Sturm Und Drang, viihdyin kovastikin. Mulla oli kivaa.
Ja taas tuli huomattua se et vaikka kuinka olis miljoona hahmoa selän takana kattomassa kun keikka alkaa niin ei bändi pääse edes ekaa biisiä loppuun kun monitorilandiassa on oikeinkin rauhallista.

Täältä tähän
Moro
Viltsu

1 kommentti:

Pyry kirjoitti...

Felix esiintyi eilen Länsi-auto areenalla pikkulavalla, missä me tehtiin Temin kanssa toisen lavan seminaariääntä. On se Felix kyllä supertaitava hahmo, ja nasta kuunnella kun ei ikinä tiedä mitä seuraavaksi tulee.