lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Töissä duunissa

Tänään päivällä puuhailin lähinnä valoihin liittyviä juttuja. Otin liikkuvista ylös lamppujen iät ja ohjelmoin pari vätkätystä tohon tanssilattialle. Nämä siis täysin ilman ulkopuolista apua ja puhelinkonsultaatiota, enkä muuten sitä manuaaliakaan avannu ;)
Niin no joo teinhän mä äänihommiakin eki nollailin niitä hymynaamoja. Nyt sieltä viiveistä kuuluu muutakin kun korvia repivää kihinää ja karaokemonitorista muutakin kun muminaa. Jos huomenna huutais vielä lavamonitorit läpi niin sais sakemannilta oikeen tosissaan huutia ;)

Mutta joo jos lopettais nää äänispedeilyt ihan kokonaan ja rupeis vaan vilkutteleen lamppuja.
Mutta toisaalta jos lopettaisin äänileikit niin sittenhän mä menettäisin mahdollisuuden näihin iki-ihaniin vian metsästyksiin mitä tässä ollaan pari päivää harrastettu orkan poikien ja trubaduurien kanssa. Eihän siitä hippaleikistä halua kukaan luopua.
Trubaduurin monitori on mykkä jos pääte on sulki ja kanava mutella, ja kyllä se herää mystisesti henkiin kun avataan pääte ja otetaan kanavan mute pois päältä.
Efekti ei toimi oikein jos efektisyöttö on auki myös itseensä, ei toimi ei, kiertää kylläkin. Vika korjaantuu ihmeellisesti laitteen oikeaoppisella kytkemisellä/käytöllä.
Mutta viimeiseksi nyt vasta vikaan päästäänkin, rumpalin monitorissa ei kuulemma aina ole rumpuja eli siis niitä mitä syötetään auxia pitkin takasin lauteille, joka ikinen kerta kun olen käyny kokeilemassa niin ne on ollu siellä. Välillä vaan ei kuulemma ole.
Tampereen kolleegoja lainatakseni "kaikenlaista harmia".
Näiden lisäksi saa leikitellä erilaisten adapterien kanssa, nytkin tuli vastaan Y-piuha missä nartussa oli kolvattu kaikki karvat omiinsa, mut molemmissa uroksissa oli maa kiinni ykkösissä mutta sekä kuuma että kylmä kiinni kakkosissa, mystinen adapteri ja käyttötarkoituskin aavistuksen hukassa ainakin multa. Sitten bonuksena vielä vähän hippaa muusikoiden kanssa.
Eilen orkka halus treenata ja kerto oikeen kellonajankin milloin haluavat harjoitella. Tulin sovittuun aikaan pois vapaan vietosta eli kaupunkikävelyltä vain huomatakseni ettei paikalla ole kuin rumpali joka kertoo lähtevänsä syömään. Menen siis itsekin ja huomaan et suurin osa orkasta on siellä. Ne jotka ei vielä ole tulevat niihin aikoihin kun itse lähden. Eli meen suoraan hyttiin lepuuttamaan ja annan orkan harjoitella ihan keskenään. Tänään basisti halus vaihtaa oman nupin bassokamoihin sen talon yhteiskäytössä olevan tilalle. Laiva tuli aamulla kympiltä satamaan niin sit se rupee vaihtamaan sitä puol kuudelta illalla kun laiva lähtee taas. Niin ja siitä sen oman bassonupin linjaulostulosta tulee se signaali varmaan -800 dB tasolla ulos. Vitun siistiä kikkailla näitä kaikkia kun samaan aikaan on Departure-Show metrin päässä.

Emmä näitä ääänihommia mihinkään lopeta kun nää on kerta näin antoisia ;)

Moro
Viltsu

Ei kommentteja: