tiistaina, maaliskuuta 11, 2008

Lappi koettu

Pohjoisen retkeily näyttäs ainakin toistaseks olevan ohi tälle keväälle. Niin ja tuolla Levillä kun päivittelin niin olin siellä mökissä GPRS:n varassa eli ei noi kuvat oikeen tahtonu siirtyä eli siis tähän alkuun kuva naapurivaltiosta.
Levillä oli siis jälleen kerran ilo käydä, Jarmo oli laittanu kaiken mallilleen ja Vanhan Poron seisova pöytä oli jälleen kerran aivan loistava. Se sunnuntainen poronkäristys oli ehkä paras mitä oon ikinä vetäny. Lähtöhän meillä oli Leviltä kohti Yllästä vasta kolmelta eli kerkis komiasti käydä lounaalla ennen lähtöä.
Ylläksellehän se siirtymä ei oo kun 50 kilsaa joten jo ennen neljää kurvattiin Taigan pihaan. Jälleen uusi tuttavuus keikkapaikkana, avajaisetkin oli vasta viime kuussa. Event Worksin Q1/7 PA ja joitain HK:n 15" ja pilli kulmia ja 48 reikänen kaukokaapeli. Tiskit ja mikithän meillä oli omia. Erikoinen mesta tuo Taiga, vetää kuulemma 1500 henkeä, mutta siihen tilaan missä bändi on ei mahu kun oisko 300, lasiseinää välissä ennen kun muille alueille pääsee. Sinänsä ihan hyvä kela että soundcheckiä voi tehdä ihan rauhassa ilman että häiritsee ketään sillä toisella puolella, mutta sitten taas keikan aikana ainakin jos siis itse olen yleisössä niin kyllä mä halua olla samassa tilassa kun bändi enkä plasmanäytön ja viivelinjan varassa. Lava oli korkeudeltaan ja kooltaan ihan asiallinen, mutta
mitään varsinaisia sivutiloja siinä ei ollu vaan monitorilandia eristettiin yleisöstä caseilla. Roudaus oli myös hoidettava pääoven kautta vaikka siinä saman tilan kyljessä olis ovi suoraan ulos. Siihen ei tosin sa bussia ihan viereen. No mutta siitä pääoven kautta se oli pelkkää työntöä, yks ainoo kynnys matkalla eli ei se mikään kauheen paha ollu. Laitetoimittajan kanssa juteltiin aiheesta että eikauheen isoja muutoksia tarvis tohon tehä niin että tuo olis ihan loistava keikkapaikka. No mutta ainahan se on uusilla paikoilla se alkuaika millä asiat ja toimintamallit hakee muotoaan. Mukavahan tuollakin oli kaiken kaikkiaan käydä.
Harmia kotimatkalla tosin aiheutti meidän linja-auto. Vähän ennen kolmea yöllä kun siitä pihalta startattiin kohti etelää niin oisko 20 kilsaa päästy kun rupes lämmöistä varottelemaan se auto. Pikku stoppi ja ihmettely, lämpöjen laskettua taas 6 kilsaa ennen kun piti pysähtyä kun lämmöt nous taas, yritettiin laittaa lisää litkua järjestelmään, mutta suoraan koneen päällehän ne valu. Kuus kilsaa kerrallaan kitkutettiin Kolariin asti missä Hotelli Kolarilta lainattiin sähköä bussiin että saatiin lämpöä. Vähän reilu kolmisen tuntia tuntia meni hukkaan tossa episodissa kun odoteltiin huoltoa ja sen jälkeen kun piti ilmata järjestelmä. Eli siihen kotimatkaan meni kaikkinensa lähemmäs 19 tuntia sen 14:sta sijaan. No nyt ollaan itse kukin kuitenkin himassa ja likatkin pääs tänään studioon.
Reissu on siis virallisesti saatu päätökseen.

Mukavaa oli vaikka välillä väsytti.
Moro
Viltsu

Ei kommentteja: