tiistaina, heinäkuuta 21, 2009

Ilosaarirock -09

Nyt on tuokin jo takanapäin, joten jotain pientä kuvallista raportin tynkää jos laittas.



Perjantaina oli meillä siellä jäähallissa perinteinen Töminä-klubi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ilta tahkottiin läpi vartin vaihdoilla ja bändejäkin oli vaatimattomat kymmenen kappaletta. Kaheksan tuntia punkkia :) Leppoisasti ja ilman virhepatchejä yms. meni kuitenkin kaik lukuunottamatta yhtä orkkaa, paikalla olleet tietää mistä puhun. Mutta se siitä, muutamassa vaihdossa kerkis pitää jopa viiden minuutin breikin kun oltiinkin nopeita.

Lauantaina oli vuorossa Metelli-klubi. Ei enää kymmentä bändiä vaan neljä ja vaihtoa
jatkin oli venyny puoleen tuntiin. Ja digitaalilaudalla kun veteli niin päivällä tehdyistä checkeistä oli oikeesti jotain hyötyäkin. Lauantai-Illan päätti Obituary, mahtava meininki. Leppoisa ryhmä siis. Eikä niissä muissakaan orkestereissa mitään valitettavaa ollu.

Sunnuntaina vuorossa Ilosaaren päätösklubi. Saman kaavan mukaan kun lauantaikin eli neljä, bändiä puolen tunnin vaihdoilla. Illan päätti CMX ja sillon mulla oli muuten ainoo vierailija monitorilandiassa koko kisojen aikana. Siihen purku perään ja autot meillä oli pakattu kuuden maissa aamulla, ei ollenkaan paha kun miettii et illan vika akti käveli lavalta veke vartin vaille kolme yöllä ja hallissa oli meiltä kuitennii äänen, valon ja videosilsan lisäks vielä neljän jalan supportti pystyssä.

Majoituksen virkaa hoiti Green Star niminen hotelli ja sen takapihalta löydettiin tommonen isompi shakkipeli ja Töminän jälkeenhän me mentiin koko porukka pelaamaan pariks tunniks shakkia. Mukavaa puuhaa. Ja noi viinapullot tossa laudalla merkkas lähettejä kun joku oli pölliny kummaltakin puolelta yhdet lähetit.

Kalustona tuolla oli lavapäässä Digicon SD8 ja keulilla H1000, kajauttimina kautta linjan d&b:n tuotteita tuettuna Nexon RS15 subeilla. Alkuun mua kyllä vähän jänskätti lähtee leipomaan festaria digilaudalla, mutta loistovalintahan se oli tommosiin kisoihin. Vaikka tuo kasi onkin mulle tuttu lauta niin silti olin parissa kohtaa menossa väärään paikkaan käsiks eli se alkujännitys oli tavallaan ihan aiheellista. Mutta kuten jo todettu niin nopee ja hyvä sillä oli vetää ja mikä parasta, lavapään purku oli todella ripee kun ei ollu ulkopuolisia insertti ja efektiräkkejä purettavana. Lauta laatikkoon ja päätteiden kimppuun :)



Maanantaiksi jäin vielä Joensuuhun kun siinä kolmen kymmen kilsan päässä oli Tikkalassa Kassan baarissa Kassarock-09 punkfestivaali. Eli siis KT ja Viikatemiesten järkkäämä kisa, missä oli lauteilla muun muassa näiden edellämainittujen orkkien sivuprojekteja. Oikeen hauska festivaali ja musiikkityylin mukaisesti mentiin tonteille limusiinilla :)


Tästä tähän ja kohti uusia seikkailuja, nyt oli pari päivää vapaata ja tälle viikolle ei olis kun kaks keikkaa. Perjantaina Salo ja lauantaina Lieto Thunderstonen matkassa. Niistä lisää myöhemmässä vaiheessa.

Moro
Viltsu

Ei kommentteja: