maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Arkkitehtuurin helmiä osa. 2

Tuli se marmorimökki taas tarkastettua ja ihan samanmoinen oli kuin aina aikaisemminkin, etupään saa työntää useita kymmeniä metrejä kokolattiamattoa pitkin, lavalle menevät romut nousee suoraan lavan lattian läpi 500 kiloa kerrallaan. Yllättävän helppoa kun kelaa kuka sen on suunnitellu.

Turussa taas löyty joku uus yrittäjä alalle, mut ei häpeä kyllä tuotos yhtään näille kuuluisamman kolleegan saavutuksille. Roudausta varten saa ajaa katutasosta jyrkän mäen ylös ja sitten viedä tavarat hissillä alas siihen katutasoon missä lava on. Mäkeä ei luonnollisestikaan pääse bussilla ylös. Ja se kuorma-auto mikä sinne nousee niin pitää taitella jonkun ammattikoulun parkkipaikalla siihen lastauslaiturille, mistä mennään hissillä jos se toimii. Väittää kantavuudeks 1600 kiloa, ilmeisestikin pilkkuvirhe sillä on useampikin kaveri sen saanu jumiin huomattavsti pienemmillä kuormilla. Sinne ei ees mahtuis poppilaatikoita tuon puolentoista tonnin edestä.
Sitten kun päästään sinne saliin sisään ja lyödään vehkeet tulille niin tekee mieli samantien pakata laitteet ja lähtä kotio. Viime perjantaina siellä käytiin konsertoimassa ja Valkeaa Unelmaa soi ilmeisesti vieläkin siellä takarivillä. Hotellin aulabaarista sai tosin alennusta kaljasta S-etukortilla.

Nyt on hommat hallussa. Roudarit lähtee ulkopaikkakunnalla keikan jälkeen yöhön ja valitsee sit oman hotellin aulabaarin kun sieltä saa bonuskortilla alennusta. Tää on niiiin vaarallista hommaa.

Näihin aikoihin kun tohon eduskuntatalon naapuriin on nousemassa se yks korkeakulttuurin erikoistunut laitos niin kuulin huhua sen suunnitelmista. Sinne ois tarkotus muuttaa parikin orkkaa, mutta piirustuksissa ei varastoa kummallekkaan. Sinfisbändissähän kaikki roudaa omat vehkeensä aina himaan treenien jälkeen :)
Peruskiveä ei kait oo vielä muurattu, mutta sitä varastoa siihen ei enää saa. On kuulemma liian myöhäistä. Mystistä hommaa.
Helsingissäkään ei noita tohon kamaan soveltuvia mestoja vielä ollutkaan niin pitäähän semmonen rakentaa. Finlandia-talo, Ooppera ja Kulttuuritalo kun ovat vissiin suunniteltu johonkin muuhun käyttöön. Niin joo niissähän voi pitää myös viihdekonsertteja. Eihän se nyt käy laatuun et samalla lavalla millä vedetään tänään Vivaldia niin huomenna lauletaan Tipitiitä. Meneehän siinä maine koko rakennukselta.

Muinoin kun Lepakko laitettiin sileeks niin siihenhän piti tulla Nokian pääkonttori, joka olikin sit liian pieni valmistuessaan, joten rakensivat sit Keilaniemeen sen konttorinsa. Se kun sinne Keilaniemeen valmistu niin pienihän se oli sekin, joten laittoivat uuden siihen kylkeen. Eikö kellään välähtäny missään vaiheessa jättää piirustuksiin jonkun verran ylimääräistä tilaa. No mutta rahaahan on niin miksei sitä tolleen käyttäs.

Ei muuta tällä erää.
Viltsu

Ei kommentteja: