keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Tikitaalia

Nyt tuli hurja vehje vastaan eli Sonyn DMX-R100 digimikseri. On aika villi vedellä tolla puhehommaa varsinkin kun käytössä on kaks erillistä äänijärjestelmää samassa salissa eli puheet tule puhejärjestelmästä ja nauhamatskut 5.1 järjestelmästä ja meitsi miksaa tolla hämmennyksellä lasin takaa mihin ei kuule itse salia vaan ollaan pelkästään monitorien varassa. Ja nää monitoritkin on auxin takana, omasta pyynnöstä tosin, että voin monitoroida puheiden ja nauhojen keskinäistä tasoa.

Kaikki perustelut miksei digimikseri kävis livehommiin kiteytyy tässä yksilössä todella mallikkaasti eli mistäs alottas.
Fadereiden kalibrointi on ihan mitä sattuu.
Nappuloissa ei minkäänlaista tuntoa, vaan heti on miljoonalla jos vähän vääntää. Pi
ä siis tuijottaa ruutua koko ajan kun tekee jotain.
Kaikki ominaisuuudet pitää erikseen kytkeä päälle, esim. eq:n eri kaistatkin pitää erikseen laittaa päälle sen lisäksi että laittaa vielä sen itse eq:n päälle.
Vain kahdeksan auxia eikä matriiseja ollenkaan.
Monitorointi toimii inputtikanavissa vain kun pitää nappulaa pohjassa.
Ei copy/paste toimintoa.
Kanavaeq:ta ei saa nollattua kun kaista kerrallaan ruuvaamalla.
Kompura todella hämmentävä, ei tunnu vaikuttavan dynamiikkaan ollenkaan vaan soundi vaan huononee.

Toudella hidas ja hankala käyttää.

Onneks lopettivat pro-audio puolen jos toi oli suunta mihin oli aikomus mennä :)

No onneks kyse on kuitenkin seminaarista missä on vaan yks puhuja kerrallaan eli kauheen sähäkästi ei tarvii toimia homma siis taittuu ihan mallikkaasti näinkin. Bonuksena viel se et ei tarvii roudata omaa mikseriä eikä kailottimia, langatonräkki vaan kiinni talon antennisplitteriin sekä mikseriin ja pampam.

Hei taas
Viltsu

2 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Auttaiskohan asiaan tiskin ohjelmapäivitys.
Ttu, että tämmösiäkin asioita pitää miettiä nykyaikana!

Viltsu kirjoitti...

Tiskin valmistus on lopetettu ja näin ollen myös softakehitys eli ei oikeen pysty sitä firmwareakaan enää uudemmaks päivittään ;)
Ovat kyllä uusimassa tiskiä oli meinaan talon teknikkokin aika kypsä kyseiseen värkkiin kun sillä on viimeset viis vuotta joutunu tappeleen.