sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Kaikenlaista harmia

Aamulla päästiin Alavudelta poispäin vähän puolen kympin jäljestä ja tarkoituksena oli siis ajaa ensin Seinäjoelle ja siellä hoitaa itseni ja Mika poislukien koko ryhmä junaan ja kohti Helsinkiä, siitä minä ja Auvinen jatkettin kohti pohjoista ja huomista vapaapäivää Levillä. Kemiin asti matka meni helvetin joutuisasti. Helppohan se on mennä kun autossa ei oo kun kaks niin ei kauheesti tarvii pysähdellä.
Kemin korkeudella siis oltiin kait jo tunti edessä aikataulua. Kaikki on siis ihquu ja fantsuu tähän asti, kunnes n. 50 kilsaa ennen Rovaniemeä yks takapyöristä haluaa lähtä omille te
illeen. Oisko ollu vieruskaverin kanssa kränää reitistä, mene ja tiedä. Auvinen oli siinä vaiheessa ratissa ja oli kuulemma auto vatkannu hetken ja sit näkykin jo peilistä kun yks pyörä on vierellä. Sinne se heilahti pusikkoon.
Vielä kun oli kyse kuskinpuolen renkaasta niin aikamoinen ihme ettei se osunu vastaantulijoihin tai kehenkään siellä kävelytiellä, minkä yli siis rengas halus mennä. Jonkun liikennemerkin ja postilaatikonkin se onnistu sivuuttamaan ennen kun fysiikan lait pakotti kaverin pysähtymään.
Kuus pulttiakin kymmenestä löyty vielä. Tähän kun vielä lisätään sen yhden renkaan paikalleen jäänti niin sitä lottokuponkia on kai ihan turha ruveta tarkistaan.

Sit tilailtiinkin jo jeesiä ympäri pohjoissuomea ja kaveri tuli tunnin odottelun jälkeen niittaamaan renkaan kiinni niillä kuudella jäljellejääneellä pultilla. Tän jälkeen ajeltiinkin hissukseen Rolloon mistä saatiin Wetteriltä puuttuvat mutterit. Nyt matka jatkuukin jo Leviä kohti.

Ei se siitä eikä tämäkään tästä.

Juu ja sit kuvasarjaa kuin homma eteni noin niinkun suurinpiirtein.


Tässä puuttuu vielä se yks kaveri. Rengas siis. Tuli tommonen tilapäislowrideri Wiimalaisesta.


Tässä taas saatiin jo seppä paikalle tunkin ja työkalujen kanssa ja karkuria naitetaan takasin kaverinsa kanssa. Tästä matka jatkukin hissuksiin kohti Rovaniemeä ja puuttuvia muttereita.


Ja tässä ollaan päästy Rolloon ja saatu renkaaseen puuttuvat mutterit, Auvinen kokeilee momenttia koska oli elopainoltaan lähimpänä suositeltua meistä kolmesta paikallaolijasta.


Moro
Viltsu

Alavuden Puustelli

Nyt sitä on taas ihminen yhtä kokemusta rikkaampi.

Muutaman tunnin kuluttua nokka kohti Leviä ja siellä odottavaa ihanaa vapaapäivää.

Moro
Viltsu

lauantaina, maaliskuuta 28, 2009

Viikko lähenee loppuaan

Ja lappia kohden.

Eilinen Hankasalmi oli oikeinkin mukava kokemus. Iso lava, mukava henkilökunta jne. jne. ja yleisö, joka osas käyttäytyä. Tänään aamulla kun apukanto pamahti paikalle niin olisko vartti menny auton pakkauksessa. Tolleen sen pitäis aina mennä.

Tänään kun ei ollu kun parinsadan kilsan siirtymä niin pidettiin matkalla Jyskylässä reilun tunnin breikki ja silti oltiin Alavudella jo vähän viiden jäljestä. Osa romuista piti tällä kertaa jättää autoon kun ei lavalle mahtunu eikä kyllä sitä sähköökään ollu tarpeeks. Niin ja DJ pahotti mielensä kun rakensin monitorilandian sinne mihin DJ oli ajatellu linnoittautua. Olis ajoilla paikalla niin ei tarttis itkee :)

Huomenna aamusta suunnataan Auvisen kanssa kohti Leviä ja matkalla tipautetaan loppuryhmä Seinäjoelle. Loput siis lähtee junalla kotio ja tiistaina lentämällä tunturiin kun me mennään Mikan kanssa viettämään Leville vapaapäivää. Alkuperäisten kelausten mukaan sitä kerkiää ens viikolla mäkeen kaikkina muina päivinä paitsi perjantaina ja sunnuntaina. Mahtavuutta.

Moro taas
Viltsu

perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Tahkosta selvittiin

Erikoismesta. Niin kun tossa viime yönä päivittelin niin joku insinööristason konferenssi oli ilmeisestikin tunturissa sen verta erikoinen meininki oli yleisössä. Niin eipä sitä näistä meidän vehkeistä tarvii välittää jos on tottunu puuhailemaan avaruusalusten kanssa ;) Ne on kuiteskin ihan eri hintaluokan laitteita.
Yöllä laitettiin vehkeet niin pitkälle lähtökuntoon kun siinä lavalla pysty ja tänään puolen päivän aikaan mentiin tekemään homma loppuun. Koko saatanan monitorilandia oli täys valkovenäläistä ja lasinsiruja, lavallakin oli joku kerinny sen verta pyörähtään et oli yks keisi kaatunu minkä päällä ollut Ampegin nuppi oli tippunu. Mitään ei kuitenkaan ollu hajalla. Kauheen näkösiä vaan osa vehkeistä kun se maito kerkis tuossa yön aikana jo menee huonoks ja sit kuivahtaa. Jeah. Vittu mitä spedejä.
Ai niin ja yllätys yllätys apukanto oli yllättäin jostain syystä estyny taas tältä aamun osuudelta.

Neljän jäljestä laskeuduttiin Hankasalmelle Revontuleen, se mesta siinä ysitien varressa Kuopio-Jyskylä välillä. Erikoinen paikka, enämpi huttuosastoa. Edellinen rokkibändi kun on täällä käyny oli Eput viime marraskuussa. Kauheen tihee ei siis oo tahti. Tanssibändiä sit pyörii enemmänkin. Hyväsoundinen sali ja mukavaa henkilökuntaa. Apukanto toimii ja takahuonetarjoilussa ei tingitä. Mikäs tässä on ollessa. Ilta näyttää loput :)

Palaillaan taas
Viltsu

Avaruuspäivät

Tänään vuorossa Tahko. Olisko NASA näihin aikoihin järkänny insinööriosastolle pikku kevätretken Tahkolle. Voihan toi ryhmä tietty olla myös fyysikkoja.


Ei voi tietää

MO
Viltsu

tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

Koulutusta

Sieltä Vantaalta saatiin ihan omassa porukassa myös poistua kun ei niitä apuhahmoja näkyny sillonkaan. Jos puhelimessa joku lupaa yrittää hoitaa niin se on ihan varma että ketään ei tuu. Näin se meni tälläkin kertaa. Ja poistuessa vielä kävi hotellinjohtajakin kyselemässä että miks lounasaikaan roudaillaan kun ei se oo sallittua talossa. Kukaan ei vaan ollu meitä muistanu infota asiasta. Vähän helvetin monta lappua ja sähköpostia on itse kullakin missä on sekunnilleen sissänroudaukset yms. mut ei halaistua sanaa konsertin jälkeisestä aikataulusta eli nyt tällä kertaa saavat kyllä syyttää ihan itteään jos meni lounas vituiks. Ei me tahalteen. Tilanne nyt kuitenkin on se et pois pitää päästä ja siitä seuraavalle keikalle.
Mutta helvetin hyvin oli ryhmää Tulisuudelmassa ja meininki kohillaan keikalla. Mahtihommaa.

Lauantaina vuorossa jälleen kerran Himos, toista kertaa tälle kaudelle ja yks olis vielä jäljellä. Iso lava ja helppo roudaus on aina hyvä, nopiaan siis oltiin niin sisällä kuin keikan jälkeen ulkonakin. Sunnuntaina olin jo yhden jäljestä kotona viettämässä vapaapäivää, niitäkään kun ei liiemmälti oo viime aikoina ollu.
Eilen oli toi otsikon mukainen seminaari eli d&b:n uuden T-sarjan seminaari, paljon oli tuttuja sielläkin ja uusia komootteja ihmeteltiin. Innolla odotamme koska tulee ekat vastaan tien päällä.

Tämä päivä ja huominen onkin sit ihan oikeita vapaapäiviä eli ei oo minkäänlaisia velvollisuuksia töiden suhteen. Mahtavuutta. Saa digiboksia tyhjennettyä ja jos vaikka vielä jonkun verran Guitar Heroeta tahkois. Oli Anttilassa tarjouksessa Guitar Hero III: Legends of Rock, niin pakkohan se oli sieltä poistaa ja hakea perheeseen muovigibsoni.

Torstaina Tahkolle.

Palaillaan taas
Viltsu

perjantaina, maaliskuuta 20, 2009

Kaikenlaista vol. X

Keskiviikkoinen Apollo yllätti kaikki, jopa paikallaolijat. Alkuun checkin lomassa kauhistutti aika paljonkin ja Markolla oli huono pheelis kun se jouduttiin tumppaamaan rumpuineen sinne piippuhyllylle kun ei siitä sen setistä ois mahtunu kun puolet samaan tasoon muun orkan kanssa. Ei se soundikaan nyt mitään audiotaivasta ollu vielä päivällä. Mutta sitten kun iltamat alko niin mulla sekä Auvisella keulassa meni ekan biisin aikana koko paletti uusiks. Vielä ei oo tullu vastaan noin radikaalia muutosta parempaan suuntaan jengin tullessa sisään. Joten orkkahan oli liekeissä.

Eilinen olikin sit vaihteeks vapaa lukuunottamatta sitä vajaan parin tunnin puuhailua kun haettiin romut pois sieltä Apollosta. No Mikko käväs vielä antamassa virtaa Corollaan et sai sen kuuden viikon seisomisen jälkeen taas henkiin. Oon meinaan hävittäny sen sähkötolpan avaimen :(

Biltemasta kun käytiin starttikaapelit hakemassa löyty viel hanskatkin molemmille. Oli pakko sijottaa.


Tänään tultiin kolmen pintaan Vantaan Tulisuudelmaan ja taas päästään tähän jo melko kaluttuun aiheeseen eli apukantoon. Ei siis ollu ketään vastassa vaikka edellisenä päivänä oltiin erikseen soitettu ja varmistettu kyseinen asia. Ja täällähän toi apukanto on aina toiminu joten ei kukaan osannu mitenkään epäilläkkään etukäteen. Mutta se sekoilu mikä alko kun ruvettiin kyseleen hahmojen perään niin huh huh. Täällähän siis on firma X joka ostaa bändit ohjelmatoimistoilta ja hoitaa kaiken infoliikenteen eli hotellilla/ravintolalla ei tavallaan oo edes velvollisuutta hoitaa mitn, koska talo on tehny sopimuksen taas eri tahon kanssa, joka eri taho taas on tehnyt sopimuksen meidän kanssa. Sekavaa, eikö totta :) Ja tää eri taho on sit taas velvollinen hoitamaan meille ne meidän sopimuksessa mainitut asiat eli takahuonetarjoilun, apukannon, majoitukset jne. jne. Majoitus ja takahuonetarjoilu menee kait silleen et tää eri taho on omassa sopimuksessaan hotellin kanssa velvoittanu ravintolan/hotellin hoitaan ne ja sen apukannon sit taas jotain eri kautta ja tällä kertaa ei ollu info menny perille asti.
Puhelimella kun yritettiin selvittää puuttuvaa apukantoa niin tunti mulla meni ja ainakin viis eri puhelinnumeroa ja vähintään saman verran soitonsiirtoja. Kukaan ei oikeen tuntunu tietävän mistään mitään ja vielä vähemmän löyty halukkuutta ottaa vastuuta tai tunnustaa et joku on mokannu. No tän päivänen apukanto tavallaan on jo unohdettu kun omassa porukassa ne sit tuotiin ja hotelli halus korvata tän tarjoomalla meille ruoat juomineen Sevillassa. Iso kiitos.
No ans kattoon kuin huomenna on noiden aputassujen kanssa. Vielä tähänkään hetkeen mennessä ei oo kukaan ottanu yhteyttä koskien huomista aamua, soittopyyntöjäkin on jätetty kun ei vastata puhelimeen. Ei oo helppoa.

Mut nyt saunaan ja kohti uusia seikkailuja.

Moro
Viltsu

tiistaina, maaliskuuta 17, 2009

Lapin komennus

Meneillään olevan hiihtokauden ensimmäinen lapinkomennus saatiin viime sunnuntaina kunnialla loppuun. Okei se lauantai meni jo etelämpänä kainuussa Rukalla.

Viis keikkaa pohjoisessa oli siis viime viikon ohjelma. Retki alko leppoisalla 14:n tunnin ajomatkalla Äkäslompoloon, mistä alkoi tiistaina keikat. Matkalla cateringin hois eräskin hra Boissons. Keskiviikkona oli vuorossa siirtyminen Leville, missä onneksemme kaks keikkaa putkeen. Tämä siis tarkoittanee luonnollisesti sitä että jopa tekniikka kerkiää kunnolla mäkeen. Hyvässä kunnossa oli rinteet ja mukava oli laskea kun ei pakkastakaan ollu kun kymmenen astetta. Mahtimeininki, vielä kun pääsisivät niistä ankkurihisseistä eroon. Molemmat Levin vedot meni totuttuun tapaan helposti, mikäs siinä on laittaessa kun on kalusto ja jäbät kohallaan, tuolla kun on se paljonpuhuttu apukantokin aina paikalla :)

Perjantaina vuorossa Saariselkä ja lauantaina Ruka. Saariselkä oli mulle uus tuttavuus kun ei noiden vakityönantajien kanssa mitään varsinaisia lapinrundeja olla ikuna tehty, jotta kokemus on noista lapin keskuksista mulla rajoittunu vaan muutamaan suurimpaan keskukseen. Eipä sitä kyllä tälläkään retkellä jääny Saariselästä tai Äkäslompolosta muistiin kun keikkapaikka ja hotellihuone.

Rukalla oli taas jälleen kerran loistomeiningit, on näköjään ihan sama minkä ryhmän kanssa sinne Bistroon menee keikalle niin aina on tupa täys ja bileet pystyssä, tämäkään kerta ei tehny poikkeusta. Parin viikon päästä tuonne uusiks ja sit ollaan pari päivää putkeen. Kerkiää siis mäkeenkin sillon.

Nyt ollu pari päivää kotona toipumista ja huomenna Helsingin Apolloon keikalle, torstai ois vielä vapaata ennen viikonlopun keikkoja. Laskeskelin et helmikuun 4. päivän jälkeen ei ookkaan ollu vapaita kun maksimissaan päivä kerrallaan. Aika pitkälti makoillessa siis menny tämä alkuviikko. No välillä pitää levätä, muuten ei jaksa :)

Palaillaan taas
Viltsu

torstaina, maaliskuuta 12, 2009

Lapland

We got to northern Finland early on tuesday morning and by now we´ve done two shows. One in Äkäslompolo and one in Levi. Now today we still have an other show to do in Levi, same venue, no duties during the day so I got to go snowboarding. No work until 8 pm.
Nice slopes and great weather. Only downside in the finnish skiresorts compared to for example Alps is that usually you have to spend more time in the lifts then the actual slopes. But then again I get paid to be here ;)





SeeYa
Viltsu

Älkää sekoilkaa


Moro
Viltsu

maanantaina, maaliskuuta 09, 2009

Paluu kotimaan kamaralle

Niinhän se lentokone toi meikäläisen kotimaahan takaisin tiistaina puolilta öin ja omassa sängyssäkin olin jo kait yhteen mennessä. Keskiviikko piti olla vapaapäivä, mutta jotenkin kummassa oli sana kiiriny allekirjoittaneen kotiutumisesta, jotta puhelimessahan se päivä aika pitkälti meni. Heräsin puolen kahden aikoihin päivällä ja kolmeen mennessä olin kerinny oleen puhelimessa jo tunnin. Että semmonen vapaapäivä ;)

Torstaina alkokin sit Maijan kevätkeikat, onneks kuiteskin tuo eka oli vielä Helsingissä eli sai yhden yön lisää omassa sängyssä ennen muita maakuntia. On the Rocks oli tuo eka ja jostain syystä samalle illalle oli buukattu myös Indica eli tetris alkakoon. Paven kanssa pystytettiin omat monitorilandiat lavan vastakkaisille puolille ja lavalle tempastiin kahdet rummut, ainoo mitä jaettiin oli bassokamat, jotka löysivät tiensä rumpusettien väliin. Yllättävän kivuttomasti saatiin kaik mahtumaan ja poiskin päästiin ihan ihmisten aikoihin. Eli kamat oli nipussa ja Haapalan poika ulkona jo ennen kun Indica lopetti.

Perjantaina oli vuorossa Turun Kooma eli entinen Galaksi. Vajaa vuos sitten tuolla viimeks olleena yllätyin jälleen kerran kun olivat remontoineet ja iloiseksi yllätykseksi suunta on joka remontin yhteydessä ollu parempaan päin ;) Noihan on viime vuosina kait vähintään kerran vuoteen tehneet jotain muutoksia. Sen apukannon kun sais vielä ulosroudaukseenkin niin kaikki olis ihquu ja fantsuu. Apukantajat kun sisään tullessa katos kun pieru saharaan sillä samalla sekunnilla kun viimenen laatikko oli sisällä. Eli sitä ulosraudausta ei voitu sopia kun ei ollu ketään sopimassa :(

Lauantaina vuorossa Rytmikorjaamo Seinäjoella ja aamuysin lähtö. Valmista kun piti olla viiteen mennessä, samana iltan oli jonkun bändikisan finaali, joten meidän tuli olla alta pois ennen kisoja. No kerkis rauhassa käydä syömässä ja saunassa ja vielä torkutkin otin ennen illan töitä. Mahtavuutta.
Niin joo ja olihan muuten nasta vetää kun oli lava missä oli tilaa sekä ihmisen että äänen liikkua. Ei tarvinnu tapella fysiikanlakien kanssa vaan pysty keskittymään ihan taiteiluun ja hifistelyyn. Ja iso kiitos Samille ja koko Rytmiksen ryhmälle, tolleen noi hommat pitäis joka paikassa mennä.

Eilen oli vuorossa Tiamat Nosturissa, ihan vieraana tosin. Pitihän sitä nyt hurreja käydä moikkaamassa kun olivat ihan kotikaupunkiin tulleet musisoimaan. Oikein hauska ilta, on se mukava ryhmä.

Ja nyt bussiin ja suuntana lappi. Tuhannen kilsaa olis tän illan ja yön aikana tarkotus edetä jotta olis aamulla Äkäslompolossa.

Palaillaan taas kunhan päästään pohjoiseen.

Moro
Viltsu

keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Electric Ballroom, London

La Loco in Paris was one of the best shows I´ve ever done in France. Local crew was great, if they would only have a bit more up to date consoles then everything would have been perfect. But the minor faults on the consoles didn´t affect the feeling that much and what comes to the show that it didn´t affect at all. I had a lot of fun and so did the band. Definitely going back to that club at some point. Even though there was only cold water in the shower ;)

After the load-out in Paris it was few hours of driving before we all had to get up for U.K. immigration before entering the Eurotunnel. I went to bed right after the immigration before the train took off and I woke up the next day when we were driving by the Big Ben.

Last show of the tour was in Electric Ballroom, Camden town. Great venue, good crew, good gear. Excellent way to end the tour.

And I got to spend some time with few of my friends, who live in London, all of which I haven´t seen in years. Lot of fun.
The next day after the last show we kinda had a day off in London. Lobbycall for the airport wasn´t until 3 pm. That left us with couple of hours to do our last minute shopping for souvenirs.

In all the tour was a great succes and a lot of f
un. I made myself some pretty damn good friends. Some of them are coming to Finland in the near future, hopefully I won´t be out of town on those occasions. All the crew and bands worked together perfectly and while doing that all had a lot of fun.
Thank you all, Bobo, Jürgen, Matzi, Towers, Spencer, Zoe, Jorge, Mel, Marco, Tumppi and everybody else including all the bands. Also many thanks to the local crews.
Great succes, very nice.

And now that I´ve wrapped up this tour I´ll switch back to finnish if you don´t have anything against that. Couple months from now on I´ll be touring all over Finland. Till next time.




Eli kiitti jengi.
Palaillaan
Viltsu

sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

Boerderij, Zoetermeer and La Loco, Paris

Nut much more, only two shows to go.
The show in Saabrücken was one of the best on this tour, but then again when the gear, crew and conditions are good nothing is impossible. After the show once again we had a little party with the guys from Tiamat and Ava Inferi. Tiamat is going to play in Helsinki, Nosturi on march 8th, a week from now. Everybody go there, I´ll definitely be going there.

Yesterday we were in Zoetermeer, Holland in a club called Boerderij. Midas on both ends and great crew, the show was once again good. At the end of our show we had a little surprise in stock. We had Lars an Anders, drummer and bassplayer of Tiamat, featuring on the last song, L.A. Woman. I just uploaded it to Youtube.

Today we got to Paris and the venue is La Loco next door to the Moulin Rouge. Not bad.

Still one more to go after tonight. Tomorrow London, Electric Ballroom in Camden and on tuesday night a flight back home.