maanantaina, marraskuuta 26, 2007

Aina sattuu

ja tapahtuu kun paljon puuhaillaan. Mamba orkesteri ei oikeestaan ikinä oo ollu mun suosikkiryhmiä, mutta mukavia ovat mielestäni soittajat olleet eli en oo maindannu kauheesti heidän tekemisistään. Toivottavasti tän seuraavan takana ei oo koko orkka.

Naken blogissa selvitys aiheesta, mutta kerron nyt kuitenkin vielä itse toisen käden tietona tarinan uusiksi. Ymmärtääkseni tilanne oli se että kesken Mamban esiintymisen Pitkä kävi hakemassa lavalta kaksi omaa laulumikkiä (ei siis Mamban), vauhdittaakseen muutenkin pikaista vaihtoa. Tästä taasen loukkaantui "taiteilija" Vaara.

Kaikki Vuokatissa keikalla käyneet tietänevät että vaihtoajat siellä on yleensä lyhkäiset eikä rullaraisereita ole paikalla, joten kaikki pitää sinne lavalle kantaa tai työntää kapeaa ramppia pitkin. Kaikki festivaaleilla ikinä esiintyneet orkesterit myös ymmärtänevät että siellä lavalla on myös muita ihmisiä ihan oikeasti töissä kuin suuret tähdet. Näitä muita ihmisiä kutsutaan roudareiksi ja nämä roudarit ovat siellä vain ja ainoastaan siitä syystä että "taiteilija" Vaaran kaltaiset tähdet pystyisivät esiintymään.
Tässä linkki Mamban viralliseen kantaan omaa ammattikuntaani kohtaan.

BTW se niitten joululevy on ihan paska.

Moro
Viltsu

4 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Herra vaara luulee ilmeisesti orkesterinsa olevan jo tuolla korkeakuldyyrin puolella, jossa yleisö keskittyy tarkoin taide-elämykseensä, pienimpiä nyansseja myöten.

Ehkäpä hän voi tulevaisuudessa kokea itse tuon muppaloitten pukkailuelämyksen, suurimpia kynnyksiä myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Siis voi herranjestas tota ukkelin kirjottamaa juttua tuolla virallisilla sivuilla. Mikä helvetti sitä vaivaa? Jatkossa varmaan kiva keikkailla, tulee varmaan Mambokin pikkuhiljaa havaitsemaan roudarien merkityksen..tehköön itse! Tulipahan yksi syy taas lisää vihata bändiä tai siis oikeastaan sen tuotoksia.
T. solisti

Tero Vaara kirjoitti...

Ka! Täällähän on koko poikakerho jupisemassa! Tuli jo tonne Naken (taas yks lempinimi) versioitua tätä tarinaa, että tervemenoa sinne. Kaikki Vuokatissa keikalla käyneet tosiaan tietänevät että vaihtoajat siellä on yleensä lyhyet, senpä takia mm. Mamba lyhensi settiään edellisiltana kymmenen minuuttia, että JeanS saattais ajoissa lauteille. Että yhteistyökykyä ja joustoa kyllä löytyy...

“Rullaraisereita ei ole paikalla, joten kaikki pitää sinne lavalle kantaa tai työntää kapeaa ramppia pitkin.” No, se nyt enää olis puuttunut, että 23.11. Mamban keikan aikana mikit ja muu sälä olis haettu lavalta rullaraiserilla!

Kaikki festivaaleilla ikinä työskennelleet roudarit myös ymmärtänevät, että siellä lavalla on myös muita ihmisiä ihan oikeasti töissä kuin suuret roudarit. Näitä muita ihmisiä kutsutaan muusikoiksi ja näille muusikoille vois antaa sen 60-90 minuuttia työrauhaa, jollei ne saatanat onnistu keikan aikana hajottamaan kamojaan, mankumaan vettä tai muulla tavoin häiritse arvon tekniikkaa. Sellaista on työelämä näissä kehissä.

Ja jos tästä tuli "taas yksi hyvä syy vihata bändiä tai siis oikeastaan sen tuotoksia" niin älä nyt hyvä mies sotke housujas noissa tunnekuohuissa...

Hyviä keikkoja ja tasapainoista mieltä tuleviin haasteisiin!

Terveisin,
Tero Vaara
www.mamba.fi
www.freeagentrecords.fi
www.terovaara.fi

Viltsu kirjoitti...

"Ka! Täällähän on koko poikakerho jupisemassa!"

Täällähän me, terve vaan.

"Kaikki Vuokatissa keikalla käyneet tosiaan tietänevät että vaihtoajat siellä on yleensä lyhyet, senpä takia mm. Mamba lyhensi settiään edellisiltana kymmenen minuuttia, että JeanS saattais ajoissa lauteille. Että yhteistyökykyä ja joustoa kyllä löytyy..."

Jos joustoa löytyy niin miksei päiväsaikaan vaan miksi siellä lavalla pitää sit hieroa muiden soundcheck ajat. Ainakin olitte Tähkältä onnistunu tuhlaamaan kallisarvoista checkiaikaa.

"No, se nyt enää olis puuttunut, että 23.11. Mamban keikan aikana mikit ja muu sälä olis haettu lavalta rullaraiserilla!"

Hyvä Tero, jos olet ikinä ollut oikealla festivaalilla niin sinäkin varmaan ymmärrät ja tiedät mitä rullaraiseri tarkoittaa. Se ei ole alusta millä noudetaan puuttuvia tarvikkeita vaan se on alusta mihin esim. rummut voidaan kasata valmiiksi ja mikittää, jottei niitä vaihdossa tarvitse kantaa irtokappaleina vaan rullata kokonaisena pakettina paikalle.

"Kaikki festivaaleilla ikinä työskennelleet roudarit myös ymmärtänevät, että siellä lavalla on myös muita ihmisiä ihan oikeasti töissä kuin suuret roudarit. Näitä muita ihmisiä kutsutaan muusikoiksi ja näille muusikoille vois antaa sen 60-90 minuuttia työrauhaa, jollei ne saatanat onnistu keikan aikana hajottamaan kamojaan, mankumaan vettä tai muulla tavoin häiritse arvon tekniikkaa.
Sellaista on työelämä näissä kehissä."

Ja nämä muusikot ovat juurikin se syy miksi siellä ylipäätään on niitä teknikoita jaloissa pyörimässä. Ja mielelläänhän sen rauhan antais mutta kun ei ne raukat pärjää ilmankaan. Mielelläni mä olisin keikat vaikka kahvilla tai bussissa kylellään, olis hiljasempaakin.
Tosiasia kun vaan on se että molempien siellä pitää olla niin eikö olis kivempaa olla jos olis hyvä meininki puolin ja toisin.

"Ja jos tästä tuli "taas yksi hyvä syy vihata bändiä tai siis oikeastaan sen tuotoksia" niin älä nyt hyvä mies sotke housujas noissa tunnekuohuissa..."

Tää nyt ei mun kirjoituksiin liity joten jätän omaan arvoonsa.

"Hyviä keikkoja ja tasapainoista mieltä tuleviin haasteisiin!"

Kaikki mut tuntevat tietänevät etten mä ihan pienestä hätkähdä ja leppoisasti osaan suhtautua myös haasteisiin, joten näin toimitaan.

Mutta että syyttää nyt kokonaista ammattiryhmää julkisesti ja suoraan vittuillen yhden pienen harmittoman tapauksen johdosta osoittaa nyt kyllä taiteilija Vaaralta melkoista itsekritiikin puutetta. Oikea Tähti muuten tuskin käyttäisi puolta tekstistä siihen että kertoisi olevansa se tähti. Ettei nyt vaan olis niin että se on Tero kenellä on vellit väärässä kurkussa ja vaara sotkea keikkahousunsa ja havaijipaitansa.