tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Kiruna

Viime perjantaina oli sit vuorossa Kiruna Ruotsin lapissa Kiruna Festivalien merkeissä.
Ennen lähtöä sinne kaikki, mukaanlukien tuntemani ruotsalaiset, varoitteli et siellä on sit hyttysiä huomattavasti enemmän kun Suomen lapissa. En nähny yhtään. Helsingin ydinkeskustassakin on enemmän itikoita.
Mut enihau, kisat oli semmoset lepposat kyläjuhlat ja mukavaa oli. Parilla pikku muutoksella toi olis ihan ykkösfestivaali, mut tommosenaankin mielellään lähtee uudestaan käymään jos vaan kutsu tulee. Ja mikä parasta, näin yhtä portugalilaista frendiäkin taas pitkästä aikaa.
Ja tonnehan ei lennä kun kaks leijaa päivässä eli aika hyvissä ajoin oltiin tonteilla niin kerittiin käymään Kirunan kaivoksella tutustumiskäynnillä. Kertaakaan sen kahden ja puolen tunnin aikana ei käyny mielessä et loppuispa jo. Oli erittäin mielenkiintoinen retki ja saatiin ottaa tuliaisiakin eli niitä pellettejä, mitä tuo kaivos tuottaa, ja itse käsittelemätöntä rautamalmia. Vielä kun keksis mitä niillä tekee :)
Ja tuosta samasta syystä mistä oltiin ajoissa perillä ni oltiinkin sit taas kitarateknikon kanssa kauheella kiireellä tulos pois. Eli kun niitä leijoja sinne ja takas ei mee kun kaks päivässä ja nekin molemmat operoi Tukholmasta ja Tukholmaan niin ajoissa seuraavana päivänä Suomessa oleminen on mahdotonta ilman yksityiskonetta tai muutaman tunnin automatkaa Tornioon. Tästä johtuen mulla ja Antilla oli aikamoinen hoppu Lento-Vantaalta Hankoon missä täräytettiin lauantaina Veljesten kanssa siis show. 
Hangossa oli se surullisen kuuluisa regatta just käynnissä ja Casino oli buukannu Hertzenit viihdyttämään juhlakansaa, ja nyt oltiin muuten niin väärässä paikassa kun vaan voi orkka olla. Illallisvieraat oli kaikki sitä mieltä että me tuhotaan tieten tahtoen niiden kuulo ja se on minun eli monitorimiksaajan henkilökohtaisesti huolehdittava asiakkaille joko korvatulpat, hiljennettävä jotain (en ikinä saanu selville mitä mun olis pitäny hiljentää kun ei ne inear kuulokkeet mun mielestä vuoda sitä ääntä ainakaan häiritsevästi ulospäin, minkä siis myös demosin tälle yhdelle ääliölle) tai katkaista sähköt ja sitä myöten show. En tehny mitään noista vaikka yks hanu meinas jo käydä käsiks kun en näitä ilmiselvästi mun vastuulle kuuluvia asioita pystyny hoitaan. Tulppia olisin voinu antaakin jos mulla olis yhtään ollu. Ja illan päälle kun DJ alotti oman settinsä ni se perkeleen "poika saunoo" sai suuremmat aplodit kun orkka :) 
Mutta jälleen kerran pois päästiin hengissä ja paluumatkan varrelle osu vielä rintamamuseo, mikä piti käydä katsastamassa.


Ei mulla ny muuta
Moro
Viltsu

Ei kommentteja: