lauantaina, marraskuuta 12, 2022

Audiojargonia ja laiterunkkailua

 Sosiaaliseen meedioon julkaisin kuvan mun jenkkirundin työpisteestä ja Jasse meni siihen sitten kommentoimaan seuraavan "Teeppä tästä sellanen blogiteksti, että käyt läpi kaiken kuvassa näkyvän selityksineen."

No ensin kelasin et en todellakaan, mutta soundcheckin jälkeen lounasta syödessä sitten päätin, jotta miksipä ei. Alkuun se kuva, mistä koko homma sai alkunsa. Tää foto on otettu Third Encore treenistudiolla Los Angelesissa, missä meillä oli viikon verran rundin esituotantoa ja treenejä.

Ihan alkuun luetellaan askit ja ruvetaan sitten sukeltamaan niiden sisältöihin.

Etummaisena on laitefirmasta tullut MON Workbox, toi sininen tuolla oikealla on mun Euroopasta shippaama oma workbox nimeltään Blue case, tiskin alla on matala tuplaleveä räkki, tiskin takana näkyy korkea tuplaleveä ja tuolla irtonäytön alla piilossa on kaukokaapeliaski ja splitteri. Käytän noita yllälueteltuja nimiä tässä lopputekstin laite-esittelyssä.

MON Workbox

Tää on vaan aski täynnä vetolaatikoita. Vetolaatikoissa ylhäältä alaspäin on seuraavia objekteja. Ylimmässä teippejä, tusseja, nippusiteitä, varapattereita ja ylipäätään semmoista pientä tavaraa, mitä kaikki tarvitsee päivittäin. Tokassa vetarissa löytyy ambienssimikit, spare laulumikki piuhoineen, spare mikkipiuhoja, spare antennipiuhat, sähkömittari, signaalitesteri ja muuta tavaraa mitä ääniosasto tarvitsee. Alimmasta löytyy lavarasiat, huutolaatikko ja laitefirman lähettämät työkalut sekä adapterikokoelma.

Blue Case

Täällä sit rupeekin olee romua ihan riittämiin. Ata Carnetissa lukee tän laatikon kohdalla kaksi itemiä, MON tools ja MON accessories. Siinäpä se sisus eli työkaluja, sparekuulokkeita, USB-latureita, työvaloja, puhdistustarvikkeita mikeille ja InEareille, tusseja, teippejä, mikkien quicklockeja, ja muutama Radialin purkki eli D.I.-bokseja pari splitteri ja linjerotusmuuntajaa.

Tiski

Digico SD12-96 mikseri ja doghousessa majailee Soundgrid MGB nauhotusta ja virtuaalicheckiä varten. Niin ja USB-poro, joka ottaa virran tiskin takapuolen USB-liitännöistä ja on teipattuna tohon mikserin päälle puhtaasti tunnelmaa luomaan.
Tiskiin on suoraan kytketty mun talkback-mikki ja sit miniplugiadapteri et saa radiopuhelimen kans crewn luureihin kun ei kuulokkeet päässä keikan aikana siitä radiosta muuten kuulis kukaan mitään.

Matala tuplaleveä

Tän laatikon tärkein funktio on toimia alustana mikserille ettei tarvii joka päivä aina etsiä pöytää tai alustaa, mnkä päälle tiskin nostaa ja toisekseen jos tiski on jonkun muún askin päällä niin sit se muu asia joutuu aina venaamaan sitä et tiski on nostettu alas. Toisen suuntaan mennessä taas tiskin noston kans pitäis venaa ja mä en jaksa venaa :)
Mutta joo keisin sisuksiin. Vetolaatikoita, joissa majailee mun nauhotuskone (tämän vedon aikainen sijoitus on korkean tuplaleveän sisällä), Waves näyttö ja Waves näytön jalka. Näistä vetolaatikoista löytyy myös bändin sparekuulokkeet ja crewn luurit, jos eivät pidä niitä itsellään (techit pitää itsellään ja sit lavastejengi ja muut keikan aikana kuulolaitteita tarvitsevat sit pitää niitä mun hallussa).
Sitten löytyy Waves Extreme server, Wavesin ohjauskone (tällä rundilla Mac mini) ja UPS wavesille sekä tiskille.

Korkea tuplaleveä

Tässä räkissä on sit käytännössä kaikki muu eli langattomat, langattomien akkulaturit, monitoritiskin  ja etupään etuasteet, UPS ja vetolaatikoita jne.
Langattomia mulla on kaks kanavaa Axient digitalia liidilaululle, näissä on molemmissa KSM11 kapselit ja kaks vastaanotinkanavaa tulee meille sisään yhteen kanavaan Radialin HotShot ABi-purkin kautta, tällain sen takia ettei mikin vaihdossa etupään sepän tarvii arvailla koska se mikki vaihtuu kun mä hoidan sen. Meillä siis vaihtuu mikki puolessa välissä keikkaa et loppukeikasta kuulis myös vähän konsonantteja. Mikeille luonnollisestikin Weberin alumiinivuoat kun niitä pitää makuuttaa tossa tiskillä virrat päällä.
InEar-puolella on 12-kanavaa PSM1000:sta, viis bändille, neljä crewlle (GTR ja DR techit, yleislavajengi ja Pyro) sit Spare, mun CUE ja yks ylimääräinen "GUEST" nimellä varustettu jos tulee joskus tilanne et tarvii jollekin antaa kuuntelu. Ja jos ihmettelette et miks neljä crewlle niin selitys on todella yksinkertainen, jokainen oikeasti tarvii vähän erilaisen mixin, techit kuuntelee pääasiassa omia asiakkaitaan, yleislavajengillä on perusmiksaus ja talkbackit ja sit taas pyro tarvii rummut pintaan ja clickiä et osuu iskut kohilleen.
Koordinointiin mulla on Shuren AXT600 purkki ja sille kaveriks laitefirmasta tommonen Lenovon pikkuläppäri. Tonniset on summattu kahdella Professional Wirelessin GX-8 summaimella yhteen Senkun CP5000 antenniin semmoisella pienellä passiivipurkilla kun ei näissä itsessään oo semmoista ominaisuutta et sais kaks konetta yhteen antenniin. Axientille ja AXT600:lle on kaks Shuren UA874WB suunta-antennia. Akkulatureina on kaks Shuren SBRC-laitetta ja kaikki langattomat on akuilla, yksikään ei oo pattereiden varassa.
Etuasteina tolle Digicolle on SD-räkki optisella kaapelilla ja seuraavilla korteilla, 7 kappaletta 8 ch MIC IN yhteensä 56 kanavaa ja 5 kappaletta kasikanavaisia linjaulostuloja. Käytössä mulla noista kanaaleista on yhteensä 50 sisään ja 29 rööriä ulos.
Etupään tiskille on Midaksen DL251 räkki.
Noi kolme läppäriä on jo mainittu langattomien hallinta, nauhoituskone virtuaalicheckejä varten ja sitten tämä toimistokone, missä pyörii normaalista päiväsaikaan Netflixin takkatulivideo. Huutopurkki tuolla pääkallon vieressä on Mackien SRM150. Pääkallo taas on usean vuoden takainen öinen Walmart löytö ja puhtaasti tunnelman luojana tuolla. Jos jotain tästä kaipaa niin Clair olis saanu laittaa edes yhden työvalon mulle matkaan.

Kaukokaapeliaski ja Splitteri

Ne on just ne mitä nimessä lukee, eli 4-kanavainen cat-kaapeli mikserille ja sit semmonen Clairin hirvitys splitterinä.

Muuta

Viinirypäleitä, vichyä ja kahvia sekä roskis ja lattialla tommonen liukuhihnaduunareille suunnattu matto ettei jalat tuu kipeeks kun joutuu koko päivän seisomaan paikallaan.
Tää on käytännössä identtinen setti euroopan konttorin kanssa. Langattomien taajuuaslueet on eri, muuten käytännössä kaikki muut samaa. Euroopassa Axienteilla oli G56-kaista ja InEareilla L8E, täällä lätäkön toisella puolella kaistat on G57 Axienteilla ja G10 InEareilla.
Koko systeemi on mulla 96kHz.

Kai tossa tuli kaikki.

Moro

Viltsu


Ei kommentteja: