sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Harjoottelua, firmakisaa ja konserttisaleja

Yllä mainittujen lisäks on ollu vielä mikkitestiä ja yks vapaapäiväkin siellä välissä.

Mutta lähetään siis purkamaan hommaa tiistaista eteenpäin.
Tiistain jatku rundin harjoitukset solistien kanssa, tunti aikaa per laulaja yhdestätoista iltaseiskaan. Leppoisaa hommaa vaikkakin aika pitkäveteistä kun ei yhdenkään solistin kanssa sitä täyttä tuntia menny eli taukoja oli aika paljon. No toisaalta ei tarvinnu hosua.
Kasin jälkeen kun pääsin kotia niin rupesin tekeen ruokaa. Aika vähissä oli tarpeet, mut hyvää tuli.

Se on juu HK:n sinistä mitä tossa on

Keskiviikko olikin vapaapäivä, ei mitn erikoista.

Torstaina jatku harjoitukset saman kaavan mukaan kun tiistaina tosin purku vielä siihen perään. Sen jälkeen jäätiinkin sit Tumpin ja Matsin (uus rumputeknikko) kanssa testailemaan mikkejä ja melko mielenkiintoista oli. Sokkotestillä koeponnistettiin erilaisia sieppoja kitaraan ja rumpuihin.
Kitarassa erot oli oikeesti suuria samoin kuin tomeissa. Virvelissä ja övereissä erot oli suurimmillaankin pelkästään viitteellisiä vaikka rinnan oli dynaamista ja konkkaa, molempia vielä peria erilaista.
Esim. virvelissä ylämikeissä ei kuultu mitään eroa siinä Nosturin salissa. Jos se rumpu olis ollu eri huoneessa niin varmaan ois ruvennu kuulemaankin eroja, mut ei niin ei.
Testihän tehtiin silleen et tampastiin mikserin ekaan kaheksaan kanavaan phantomit päälle ja kasi kanavainen lavarasia sokkona kiinn ekoihin ränneihin ja mikit lavarasiaan kiinni sekalaisessa järjestyksessä. Sit ruvettiin ottamaan kohteesta ääntä ja kuuntelematta gainit kohdillen ja siitä sit yks kerrallaan kuuntelemaan ja vertailemaan mikkejä. Parhaiks valikoitui melko ennalta arvattavat siepot eli ei yllätyksiä siinä, muunlaisia yllätyksiä tuli kylläkin.

Kitaramikkeinä testattiin Shurelta KSM32, SM57, B56 ja SM7B. Paras oli KSM32, tokana tuli SM57, kolmantena B56 ja yllättäin SM7 oli paskin. Virvelin ylämikeissä tosiaan ei huomattu eroja, alamikissä taasen tuli eroja. Sieppoina alle oli testissä B56, SM81, SM57 ja B98. Omaan korvaan ja tulevaan käyttöön B56 kuulosti parhaalta lähinnä sen takia et siin oli räkäsin soundi. Erot oli tosin melko pieniä. Tomeissa testattiin B98 sekä rumpu että puhallinklämpillä, SM57 ja B56. B98 rumpuklämpillä oli paras ja tokana tuli SM57, kolmosena oli B98 puhallinversio ja huonoin oli B56.
Se oli yllättävää et kuinka suuri ero noissa B98:n eri versioissa oli. Speksit on samat molemmilla mikeillä, mut se juttu onkin ilmeisestikin siinä et kuin ne käyttäytyy noissa eri ripustusversioissa.
Mielenkiintoista ainakin oli toi testi. Pitää joskus toiste pitää samanmoinen sessio, missä on myös muita merkkejä mukana.

Perjantaina olikin sit Nelosen ilotulituksen SM-skabat orkan matkassa ja tänään tuo näkyy telkkarissa. Pieni lava, mut hyvä meininki. Ainakin mulla ja Tumpilla oli mukavaa vaikka mesta olikin melko haasteellinen.

Eilen oli tän Jukka Virtasrundin eka veto Sibeliustalossa Lahdessa ja on se vaan hankala mökki tämmöselle vahvistetulle musalle. Pari kohtaa oli lavalla semmosia et kaikki on vaan sekavaa. Sit on taas semmosia paikkoja missä on hyvä meininki. No hengissä ollaan ja mukavaa oli eli paskaaks tässä ;)

Nyt ollaan päästy Tampereelle.
Palaillaan
Viltsu

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tere.

Noista B98 versioissa on rumpu- ja puhallinversion suurimpana erona suuntakuvio. Rumpuversio on superhertta ja puhallinversio hertta. Taajuusvastekaan ei ole ihan identtinen, eli kyllä niissä varmasti on ero kuultavissa. Mulle noissa hommissa merkkaa paljon myös se, että puhallinversiossa on vähemmän irtoavia liittimiä, eli eivät hajoa niin helposti.

Antti Rintamäen tekemä tomimikkitesti on myös mielenkiintoinen, sillä harvoin on noin montaa mikkiä testattavana. http://homepage.mac.com/antti.rintamaki/racktomsurvey/Personal67.html

-santtu

Maukka kirjoitti...

Kuulin Miri Miettiseltä sellaisen, että tuo rumpuadapteri pitäisi olla niin pitkänä kun saa, eli varsinainen kiinitys vasta siellä toisessa päässä.

t.Maukka Siiral

Maukka kirjoitti...

Niin, siis olivat studiossa tutkineet.

edl. Maukka

Viltsu kirjoitti...

Mä oon yleensä tehny silleen et ei ruuvaa sitä adapteria olleskaan siihen mikkiin vaan siihen miniXLR-liittimeen. Tulee se tärinänvaimennus siitä.