maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Voittajana maaliin

Juhannus tosiaan temmottiin taas ympäri maata, juhannuksen saldoksi jäi yksi uusi orkesteri ammatillisena tuttavuutena, useita kohtaamisia ystävien kanssa, muutamat juhlat ja kolme festivaalia. Niin joo julistin itseni myös juhannuksen todelliseksi voittajaksi.

Tervetulleeksi uusimman festariraportin pariin teidät toivottaa toimituksen edustajana logistiikkapäällikkö Ihanaisen Kalle, myöskin loistojäbä.

Torstai 21.6.

Torstain alkupään päivityksen laitoinkin jo torstaina siinä tylsistymisen lomassa. Tarina jatkuu nyt siitä kun bäkkäritelttakin oli jo auki ja ruokailumahdollisuus avattu. Pakkohan se oli syömään mennä kun olivat sen verta hyvät pöperöt laittaneet. Himoksella siis tämä, ruokahan oli ilmaista artisteille ja lehdistölle, itse kuulemma kuulun tuohon artistikatraaseen. Kaljasta piti tänä vuonna maksaa pari euroa, viime vuonnahan kalja ja siideri oli ilmaista, mutta tiukoista piti maksaa jo silloin.
Tarjoilija oli tosin sitä mieltä että siitä alkukeitosta kun sen kaks euroa maksaa niin pääruoka tuleekin kylkiäisenä. Loistavaa, vieressä festivaalin menu.


Illan työnantajana heviä soittavia Kemiläisiä hahmoja. Oikeen mukavan oloinen ryhm
ä tälleen ensitapaamisen perusteella. Yöllä ennen keikkaa piti sitä niitten bussiakin taitella siinä Himoksen bäkkärialueella, tämä siis sen takia että sai kuski nukkua kun lähtivät yötä möyten takasin kotio pohjoiseen. Julman kokonen laite se bussi, sehän siis oli se Kavasvuon uus iso punanen helvetinkone 14,7 metriä pitkä ja 4,1 metriä korkea. Himoksen bäkkärialuehan on luonnollisesti kuin tehty ton kokoluokan laitteiden taittelemiseen. Sain sen sitä mäkeä ylös vasta kolmannella yrittämällä. Olin nääs ekaa kertaa vehkeen ratissa ja liian hiljaa lähetin eli ei jaksanu nousta, tokalla yrittämällä tulin vähän reippaammin, mut oli pakko vetää liinat kiinni ennen kun pääs perille kun siinä oli yks kaveri keskellä pihaa jonkun keisin kanssa enkä viittiny yli ajaa. Niin siis takarenkaita en tasaselle saanu ja ei jaksanu nousta enää sen jarrutuksen jälkeen. Takasin alas perse edellä ja kolmannella yrittämällä mäki ylös ainakin kahtasataa ;) Täs oli se helppo osuus, seuraavaks meinaan piti taitella se härveli siihen lastauslaiturille niin että pääsis muut vielä ohi siitä laitteesta. Aikansa kun sitä siinä hinkkasin niin pääsivät muutkin sit pois takaata. Illan keikka meni hyvin vaikka vähän viilee olikin keli, lavaryhmän mukaan oli 5 astetta lämmintä tai siis kylmää ja Haapalan poika oli lähteny reissuun ilman pitkiä housuja tai takkia.
Kiitokset muuten lavaryhmälle, sai keskittyä siihen orkkaan kunnolla kun ei tarvinnu huolehtia muiden hommista. Ja Liskille terkkuja.

Perjantai 22.6.

Perjantain puolilta päivin heräsin meidän mökkimajoituksesta kun Jaska soitti että parin kymmenen minuutin päästä ois lähtö. Sain kyydin Himokselta Kalajoelle PMMP:n bussissa ne kun olivat torstaina Himoksella ja perjantaina Kalajoella niinkuin minäkin. Mahtavaa että sai kyydin niin ei tarvinnu Helsingin kautta mennä. Säästin itseni noin seitsemältä tunnilta ylimääräistä bussissa istumiselta. Mikko lainas viel sänkyynsä mulle et sain muutaman tunnin untakin matkalla.
Kalajoelle päästiin noin kuuden maissa mikä oli oikeenkin hyvä aika kun oma esiintyminen oli ysiltä. Olivat kaverit päässet jo perille kun itse saavuin ja Kalle tais epähuomiossa ihan itse yksinään tyhjentää bussinkin sillä välin kun kävin hakemassa ruokaa. Olihan siellä joku seppä saanu kotinsakin jumiin siihen hiekkaan. Kalle sai vielä videolle sen kun tempasivat laitteen ylös siinä meidän keikan aikana.
Oulun pojat eli Livepaletin ryhmä oli tuonu vehkeet paikalle ja ainakin Pertun isännöimä lavapääty oli oikeenkin mallikkaassa iskussa. Jotain isoja Turbon 15"+kääkkä ratkaisuja, mallia en muista mutta asiallisen kuulosia pönttöjä, M7 bulsana ja rumpufilli ja sidefillit jotain vanhaa EV:tä, mut hyvään vireeseen Perttu ne oli laittanut. Suurkiitokset kaikesta, toivottavasti törmätään viel tän kesän aikana.

Meidän jälkeen Kalajoella oli vielä PMMP ja Mokoma Oksun, Miitrin ja tekniikan oikean ammattilaisen eli huonomman Hynysen kanssa. Näiden herrojen kanssa piti myös keskustella audiota paitsi siis Hynysen kanssa sillä kun oli kiire tarkastaa ihmisten pääsiäislupia. Loistorykmentti kokonaisuudessaan tää meidän seurue. Kaikkihan luonnollisesti asui Kokkolassa samassa hotellissa, minkä yökerho käytiin laittamassa sekaisin. Aika huima meininki jossain vaiheessa kun kolme rokkibändiä ja edellisten tekniikka tärähtää samaan yökerhoon. Siitä yöllä yritettiin Jannen kanssa käydä Mokoman bussista hakemassa pari drinkkiä ja siitä vissiin jonkinlainen konfliktikin saatiin aikaiseksi. Aamulla kun käytiin aamiaisella siinä torin kupeessa olevassa laivassa oli konflikti jo muuttunut pelkästään hauskaksi tarinaksi. Oli siis yhteisaamiainen Moksujen kanssa kun ei kauhea kiire ollu kenelläkään mihinkään niin oli aikaa istua terassilla ja höpöttää mukavia.
Rapee oli muuten meininki siellä Kalajoella, jos yksikin hahmo sieltä leirintäalueelta selviää jussin jälkeen kotiin ilman fyysisiä vammoja tai hirveetä morkkista niin meitsi on Elvis. Ai
nakin yks auto paloi sinä aikana kun siellä oltiin ja hahmot kaatuili autojen katoilla kun ajettiin alueelta pois. Me oltiin siellä noin 6 tuntia ja nää rokut kuitenkin viettää siellä ainakin kolme päivää ja aivan katollaan kaikki. Kerittiin oman shown jälkeen Jannen kanssa vielä käydä katsomassa Stalingrad Cowgirlssiä, loistava orkka, tai siis maailman paras.

Lauantai 23.6.

Lauantaina lähdettiin puol kahden aikoihin yhteisaamiaisen jälkeen ajelemaan kohti Himosta, missä illan show olis heti puol kaksi yöllä. Oltiin perillä seiskan aikoihin eli kerkis rauhassa lunastaa mökit ja käydä syömässä ja saunassa ennen illan työosuutta.
Akun tehtaan 2-lavatiimi (henkiset voittajat) oli tuonu PA:ksi Q1:stä, lavalle M4:sia ja Q7 sidefillit, tiskeinä oli keulilla joku XL-sarjalainen ja lavalla se isompi Innovason. Loistopalvelua kaiken kaikkiaan Akun Tehtaan jäbiltä. Kiitokset kaikille osanottajille.
Vaihtoaikaakin meille oli annettu reilu puoltoista tuntia. Meinasin tosin itte mokata sen vaihdon
pitkäksi kun biisilistaan oli vaihtunu yks biisi. Eli siinä listassa luki erilailla mitä oli tarkoitus soittaa. Kaikki muut tän muisti kun siitä takahuoneessa keskusteltiin, mut meitsi oli täysin unohtanu sen jan rupesin sit ennen keikan alkua hermoileen et ei oo kaikki kitarat lavalla, siinä enskarissa kun on Samulilla eri kitara eri vireessä kuin muissa biiseissä.

Onnistuneen konsertin jälkeen aateltiin pitää juhlat juhannuksen ja itsemme kunniaksi. Tuttujakin mestoilla eli juhlat oli aika hyvät. Apulannalla oli tänä juhannuksena kunnia olla Himoksen päättävä akti siinä puol kolmelta yöllä. Siinä vaiheessa kun pojat lopetteli niin meillä oli jo juhlat startannu ja sit kun saivat velvollisuudet hoidettua niin ainakin Sami ja Sammio tuli meidän juhliin. Janne paini Carmen Grayn roudarin kanssa ja hirveä hässäkkä silleen hyvällä meinigillä siinä pihalla. Meidän mökki oli siellä rokualueella eli kaikki maailman festarikävijät asuu. Alkuun vähän pelättiin et saadaanko olla rauhassa siellä mut kyl se näytti menevän silleen et saikohan ne festarivieraat olla rauhassa meidän seassa. AC/DC soi miljoonaa telkkarista, läppärin kanssa murtauduin siihen telkkariin et saatiin soundsystem, ja kauhea huuto ja sekoilu siinä pihalla. Eli aivan mahtavaa.

Sunnuntai 24.6.

Sunnuntaiaamuna heräsin siihen kun Kalle potki mut ylös meidän mökin t
erassilta. Olin oikeen hakenu sisältä lakanat ja systeemit siihen terassille. Tämä siis sen takia kait kun omassa sängyssä nukku Janne kahden rokkarin kanssa eli Carmen Grayn solisti ja basisti ja halus ehdottomasti viettää yönsä meidän mökissä omansa sijaan.
Puol yhden aikoihin bussi starttas mökin edestä ja lähdettiin kotia kohti koska illalla oli Topifestit.
Topifesteillä oli taas tänä vuonna aika hyvin porukkaa. Parhaimmillaan meitä oli siinä kait joku 30 roudaria ja kuus keikkabussia. Grilli kuumana vaikka en hiiliä ostanutkaan. Pahoitteluni kaikille asianosaisille. Mun oli siis tarkotus ostaa hiiliä, mut Lahdessa kun pysähdyttiin niin otin kaupasta kaks semmosta paperisäkkiä missä oli joku pallogrillin kuva kyljessä, niissä säkeissä oli tuohisytykkeitä eikä hiiliä. Mistäs tuon voi ihminen tietää. Oisko käyny niin et olivat hiilet loppu kun
en niitä siinä hyllyssä nähny. Niitä hiiliä sit kuitenkin jostain löyty ja niitä tuohisytykkeitä kun visko sekaan niin ihan loistohiilloksen Skugin niistä taiko.
Puolen yön jälkeen kun rupes jengi häipymään siitä alueelta niin meitä lähti vielä pieni porukka saunomaan sinne Peten hinaajalle. Hengailua, grillailua ja saunomista hyvässä seurassa. Eikös juhannus oo tarkotuskin viettää tolleen.

Loppuun vielä foto Himokselta kun festari rupes oleen jo ehtoopuolella. Kuva siis siltä hetkeltä kun ollaan soiton jälkeen saatu kamat nippuun ja festarin tekniikkajäbät ruvennu repimään vehkeitä alas ja autoon.

Moro
Viltsu

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aina yhtä ihanainen Sammio! =D