lauantaina, kesäkuuta 02, 2007

Matkailu avartaa

Tällä hetkellä junassa matkalla kohti Turkua missä illalla ois coverhommia varmaan 2*45min tai jotain. Pitäis ensin käydä hakemassa auto satamasta ja mennä puuhaileen PA pystyyn ja odotella et orkka saapuu laivalta mikä siis on satamassa vasta 19.50 ja ysiin mennessä pitäis kaiken olla valmiina keikkapaikalla. No mulla on se reilu tunti aikaa yksinään puuhailla eli eiköhän tuosta suoriuduta ihan kunnialla.

Tämmönen junamatkustaminen on muuten melko lepposaa puuhaa. Tälläkin hetkellä istun ikkunapaikalla, maisemat vaihtuuu, kuulokkeissa soi Jackson Browne, tarjoilija pyörii tommosen kärryn kanssa ja tuo kahvin suoraan istumapaikalle eli kaiken kaikkiaan aika mukavaa. Tilaakin on riittävästi mulla kun on tämmönen PC-pistokepaikka eli sähköä löytyy ja pöytä on edessä. Jalotella jos haluaa niin ei muuta kun kävelylle. Kyllä tää matkustusmuotona on yks ihan parhaita ainakin tämmösille alle 400:n kilsan matkoille, siitä kun mennään pidemmälle niin lentskari vie voiton se kun on vaan niin pirun nopee vaikka se turvatarkastus ym. sekoilu vähän ahdistaakin.

----------------
audioläppää tästä eteenpäin
----------------


Mutta kuten sanottu niin nyt on seminaarit käyty ja opittu systeemisuunnittelua ja miksausta.
Eka päivä eli torstai oli systeemisuunnittelua ja fysiikkaa eli kuinka se ääni oikein käyttäytyy missäkin ilmastossa ja kuinka se vaihe muuttuu kun laitetaan filttereitä siihen matkalle. Kaiutinasettelua opeteltiin kans ja mittailtiin ämyreitä yms. Luennon piti Meyer soundilta Unkarilainen Karoly Molnar niminen jamppa, helvetin hyvin se osas ne asiat laittaa semmoseen muotoon et vähän pöljempikin ymmärs ;-)

Toinen päivä, perjantai olikin sit Buford Jones nimisen jenkin pitämä luento miksaamisesta. Kaveri on urallaan tehny tämmösiä pikkunimiä kun ZZ Top, Eric Clapton, Pink Floyd, Stevie Wonder, Prince jne. jne. Hämmentävintä siinä oli se et ei seppä kuulemma oo eläissään miksannu klubiolosuhteissa ja kaveri kuitenkin ollu jo 35 vuotta alalla. Kotimaassa kun rupeis sniiduileen et meitsihän vetää vaan halleissa ja festareilla niin aika ohkaseks kävis leipä ;-)
Hauskoja tarinoita sillä oli, 70-luvulla jenkeissä oli aika villiä toi äänentoistoyrittäminen. Led Zeppelinin rundejakin oli kaveri muuten tehny ainakin yhden systeemiseppänä.
Kuten sanottu niin hauskoja tarinoita sillä oli vaikkei siinä luennossa nyt mitään maailmoja mullistavaa kuultukaan. Lähinnä se oli sitä et sai todeta ettei niitä hommia sen kummemmin missään muualla tehdä, samanlaisia spedejä me ollaan näköjään joka puolella maailmaa. Ympyröiden koko vaan vaihtelee. Tommonen pelkkä halleissa rundaaminen kun on aika marginaalihommaa jos ihan vaan härmäks lauletaan. Syksyllä tosin ois kait yks hallirundi edessä, mutta siitä enemmän sitten kun aika on käsillä.

Tämmöstä tällä erää
Viltsu

Ei kommentteja: