sunnuntaina, marraskuuta 25, 2007

Vappaa

Keskiviikon jälkeen ei tahti paljoa hidastunu ennen lauantaita.

Torstaina piti käydä jäähallissa ohjelmoimassa itselle tiski valmiiks perjantaita varten ja samalla vähän alottelin kaiutinletkutustakin jne. jne. Multahan meinaan lähti Midas muihin hommiin, oisko menny Alice Cooperille. Eli jäljelle jäi M7 ilman mitään ulkoisia munuaisia eli perjantai aamu alkoi kulmien virityksellä kun jostain syystä mulla ei ollu virettä tiskin muistissa. Muistitikkuretkeilyn parhaita puolia ehdottomasti varsinkin kiiretilanteissa on kun jos ei nyt miksausta oo valmiina niin ainakin kulmat on lähdöstä jo semmosessa vireessä et uskaltaa lähettää kun on haettu presetit kirjastosta. Reseptii.
Torstaina oli tän jäähallivisiitin lisäksi 2 X 60 minuuttia bailumusiikkia Vantaan Tulisuudelmassa ja veljeni nuoremman muksun synttärit, vein traktorin.
Sieltä jäähallilta painoin suoraan lelukaupan kautta Tikkurilaan soundcheckiin mitä ei sit ollutkaan kun oli käyny ns. doublebooking ja kumpaakaan ei voinu perua. Oli siis jonkun firman pikkujoulut, johon olivat itse hoitaneen Osmos Cosmoksen ja hotelli oli taas buukannu meidät vetämään sen 2 X 60 minuuttia jo kuukausia aiemmin. Osmoilla oli jo setti pystyssä lavalla kun tultiin tonteille ja huomattiin et oikein mitään ei voi tehdä, viritin PA:n ja vedin kulmille syötöt valmiiks niin siinä oli se meidän checki. Tästä painuinkin sinne synttäreille ja sieltä kotia iltanokosille ja töihin vähän yhdentoista jälkeen. Hyvä että olin tosiaan orkalle käyny rakentamassa systeemin valmiiks niin helppohan se oli lennostakin lähettää. Orkallahan on nykyisellään seuraavanlainen systeemi omana, mikserinä 01v96 ja siihen kaverina erillisessä räkissä masterEQ ja B:n 8 kanavainen eturauhanen, kaikki piuhat ja kytkennät on merkattu silleen et järjestelmän kytkeminen kestää noin. 10 sekuntia. Tiskin muistiin laitoin lukon taakse yhden presetin missä on kaiut, patchit ja kulmien vire kohdallaan. Viime viikolla ton tein ja olin itse eka joka sillä veti, hyvin näytti toimivan järjestelmä.

Perjantaina tosiaan aamuysiltä sinne jäähalliin virittämään kulmia ja valmistautumaan Elisan 125 v henkilöstöbileisiin. Kympin aikoihin tuli Viisi soundcheckiin ja osa illan juhlaorkasta. Kaikki popparit saatiin lauteille vasta vetoon. Osa bändistäkin puhumattakaan solisteista tulivat tosiaan vasta läpimenon jälkeen tonteille. Illan päätti yllätysesiintyjä eli Eput, jotka tulivat omalla järjestelmällä paikalle, Sössöllä ja Terolla oli lavalle kaikki omaa, LS9, mikit, mikkiständit, lavahaut jne. Repa veteli meidän Soundcraftilla ulospäin. Tämä et Sössö tuli oman bulsan kanssa mahdollisti sen et sain purettu lähes koko monitorilandian jo Eppujen vedon aikana, jäljelle ei jääny kun patchi ja yks pääteräkki. Se räkkikin jäi vaan sen takia et Sössön tiskin virta meni sen räkin läpi. tero kyllä laski et kuinka nopeesti se sähkö ois pitäny vaihtaa muualle ilman et sähkönsaanti ois katkennu. Ei lähdetty kuitenkaan kokeilemaan.

Lauantaina ei tarvinnu enää kauheesti sykkiä kun kahden jälkeen läksin viemään treenikämpälle loput romut, mitkä lähtee Britteihin matkaan. Kuski tuli hakemaan pakulla vehkeet eilen ja vaihtaa ne bussiin jossain päin Saksaa ja on meitä tiistaina vastassa Heathrowlla. Tälleen kun toimitaan niin ei tarvii sekoilla kentällä kaluston kanssa ja voi olla turvallisin mielin et kaikki romut pääsee kans perille. Nosturilta suoraan vielä tekemään yks soundcheck ja sen jälkeen pikkujouluihin. Yöllä kotio.

Semmottii. Nyt ois tää ja huominen vapaata ennen kun lähtee goottien vikat keikat tälle vuodelle, viis keikkaa Briteissä siis ensi viikolla ja seuraavana kerran vasta tammikuun lopulla Levillä. Tiistai aamuna pitäis puol kuuden aikaan olla Lento-Vantaalla.

Moro
Viltsu

Ei kommentteja: