lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Harmillista

Varoituksen sana kärkeen: Tämä teksti on pelkkää audioläppää ja sekin suurimmalta osin piipitystä.

Nyt se LS-9 tuli taas vastaan ja en mä siitä edelleenkään tykkää. Se CUE-homma kun on edelleen ihan hanurista tossa bulsassa. Etupäätä tällä tehneet kaverit on ollu ihan kummissaan näistä mun antipatioista, mut ainaskin Häivälän Ville tietää mistä mä puhun. Eli kun miksailee menemään ja käy laittamassa jonkun lähdön omaan kuunteluun niin tää tiski haluaa nollata sen CUEn heti jos käy tekemässä johonkin input kanavaan jotain eli painaa jonkun kanavan selectiä niin cue katoaa. Eli mitä helvettiä.
Joo onhan tää halpa ja nauhottaa MP3:sia, mut ei muuten toimi ainakaan mulla. On vaan ihan helvetin hidas ja hankala käyttää.
Niin ja sit tää näyttö kun ei pysy perässä ainakaan mun vauhdissa.
Tää on edelleen mun mielestä Yamahan paskin digivehje. Jopa 01V se 96 versio on parempi kun tää.

Ja sit eri laitteisiin. Yhden orkan solisti toi oman korvamonitorilähettimen. T-Bone lukee naamassa. Tää se vasta paska laite on. Takana oleva XLR-combo liitin suostuu XLR liittimellä syömään pelkkää mikkisignaalia ja linjakamaa jos haluaa syöttää niin pitää laittaa plugilla ja stereona jos haluaa niin ainoo liitin millä sen voi tehdä on RCA. Mitä vittua.
No tää liitinhomma on tossa aivan perseestä, mutta soundi se vasta paska onkin. Heti kun tohon ajaa enemmän kun yhden kanavan sisään niin se menee aivan tukkoon koko paska. Ennen checkiä halusin vielä kuunnella sen pakin läpi ja eihän siinä riitä vahvistus nimekskään eli pitää tuutata tiski punasena tavaraa tohon lähettimeen jos haluaa et vastaanottavassa päässä kuulee muutakin pihinää. ja tän kun tekee niin toi lähetin menee tukkoon ja soundaa paskalta. Kaikenlaisia laitteita niitä tehdään.

Ja nyt on vielä meneillään indie iltamat, en mä tästä musastakaan oikeen mitään ymmärrä. Pelkkää vinkunaa ja vittumaisia ääniä mun korvaan. Yleisö ja bändit näyttää kyllä nauttivan et kai tää menee ihan hyvin.
No okei kyllä Branded Women ja Zacharias Carls Group oli ihan ok eli tavallaan jopa vähän diggailin.

Moro ny
Viltsu

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista!

Nyt on "vähän" kohmeloa, eli tukka kipeä ja ajatus ei kanna, mutta mulla on äksissä toi 32ch versio "älä sysistä" ja mulla toimii homma niin, että kun cuetan esim. rumpalin lähdön ja sit haluan mennä tekeen virpan soundiin muutoksia, niin se lähtö pysyy cuetettuna, vaikka valitsen sen virppakanavan selectillä.

Unknown kirjoitti...

Niin siis kyllä mullakin eilen se lähtö pysy cuetettuna niin pitkään kun pysy siinä samassa, mutta kun halus vaihtaa lähtöä niin se cue ei enää seurannutkaan jos oli inputpuolella käyny säätään.

Niin ja onnea vielä kerran, Äiti ja lapsi ilmeisestikin (toivottavasti) voivat ainakin nyt paremmin kun iskä ;)

Moondog Man kirjoitti...

Oisko "Preferences"-sivulla CUE->SEL LINK valittuna? Silloin SEL-nappi toimii myös CUE-nappina.

Jos olet "SENDS ON FADERS"-tilassa, niin sunhan ei tarvii poistua siitä jos haluat jonkun input-kanavan asetuksia muutella, painat vaan halutun input-kanavan SEL-nappia ja alat säätämään ja CUE pysyy (kunhan CUE->SEL LINK ei ole käytössä)...

Ville kirjoitti...

Meikän sympatiat on jätkän puolella...

Toinen korvamonitoorisysteemi mistä suosittelen pysymään erossa on beyer dynamic. Kiva oli PM5D:lla vetää kun kuuntelin tiskiä. Vittu kaikki ryhmäkompurat ja mitä lie kohillaan, pirun rokkaavan soundin sai monstereille. Sitte viimisellä keikalla jostaki syystä ite kuuntelin sitä spare beltpäkkiä niin voi vittu kun vitutti!!! Koko kesä tehny popparille paskaa ja säröstä soundia vaikka pöydästä se lähtösoundi oli varmaan parasta mitä oon tehny koskaan. Tämä on joskus vähän tämmöstä...

Unknown kirjoitti...

Niin siis se CUE pysyy kyllä päällä kun painaa jonkun kanavan selectiä, mutta sitten kun haluaa vaihtaa esim. sen virpan säädön jälkeen jonkin toisen mixin sends on fader moodiin niin se cue ei enää seuraa vaan pitää käydä siellä master sivulla uudelleen laittamassa joku cue päälle ja tän jälkeen mennä inputti sivulle ja sen jälkeen vasta tempasta sends on faders takasin päälle. Turhaa valikoissa surffailua mun mielestä.

Tai sit mä en vaan osaa. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin mä en edes halua tykätä tästä tiskistä ja kaikin mahdollisin keinoin yritän välttää kyseisellä laitteella operointia. Jos on vaihtoehtona Yamahalta GA32 ja LS9 niin vaikka se GA on myös huono niin mieluummin mä sillä vedän, on kuiteskin paljon nopeempi käyttää.

Jos sais aina valita työkalunsa niin kyllä se ois mulla DiGiCo joko D5 tai D1, sitä uutta en oo vielä kerinny näkeen. Mutta mutta jatkellaan taas tästä.

Ville kirjoitti...

Ite aloin käyttään sitä niin että tempasen send on faderin päälle, jolloin master-liu'usta tulee sen ryhmän masteri ja masterin cuesta sen ryhmän cue... Ei tartte siellä master-sivulla kävästä periaatteessa ollenkaan. Helpottaa ainaki vähän.

Moondog Man kirjoitti...

Mähän en monitorien miksaamisesta tajuu just mitään. Kuitenkin täällä "neuvon"... :)

Miks siitä "SENDS ON FADER"-tilasta pitää mennä välillä pois? Siinä tilassahan CUE vaihtuu automaattisesti MIXin mukaan. Ja inputkanavien säätöihin pääsee "SENDS ON FADER"-tilassa missä tahansa MIXissä onkaan, painaa vaan esim. virppakanavan SEL-nappia ja tekee säädöt. CUE ei hyppää mihinkään (jos CUE->SEL LINK ei ole päällä), eikä SENDS ON FADER-tilasta tarvitse poistua. Se on totta, että jos painaa inputkanavasta CUEn päälle, niin output (eli tässä tapauksessa MIX master) CUE menee pois päältä, input- ja outputCUE ei voi olla samaan aikaan päällä.

Jos kuitenkin haluaa hypätä välillä pois "SENDS ON FADER"-tilasta, niin jos palaa ensin takaisin siihen SAMAAN MIXiin mistä lähti, niin CUE jatkaa seuraamista...

Ei noita kaikkia ominaisuuksia voi tietenkään ottaa kiireisessä keikkatilanteessa lennosta haltuun, siks meille saa aina tulla tutkimaan Yamaha-juttuja Kaisaniemenkadulle, mä oon siellä (melkein) aina arkisin paikalla :)

Joo, toi D5 onkin melkein samassa hintaluokassa kuin LS9 ;) Jos saisin valita, niin kyllä mäkin myisin mieluummin PM5D:n jokaiselle LS9-asiakkalle.

Ville kirjoitti...

Perkele kun on tylsä vapaapäivä...

On siinä cuessa jotaki hämärää edelleen. Jossaki välissä se hämärästä hävittää cuen, en oo ihan vielä tunnistanu sitä vikaa, mutta se ehkä liittyy just siihen jos tekee send on fader -tilassa yksittäisiin kanaviin muutoksia niin, että mix cue on valittuna. Sitte kun vaihat ryhmää, niin cue meneeki pois päältä. Näin käy sillon tällön, ja joka kerta kun se tapahtuu, niin sydän pomppaa kurkkuun että mitä vittua miksei solistille/rumpalille/jollekki muulle mee mitään kuunteluun / teinkö jotain väärin tms. Ei oikein toivottavaa imho.