torstaina, marraskuuta 22, 2007

No problem.

Nyt on pari päivää vierähtäny aika pikaseen tuolla vanhassa jäähallissa Nordenskiödinkadulla. Erikoishommia meinaan ja isolla EeäRrällä nimittäin Lastenklinikoiden Kummien joulushown nauhoitukset. Olihan meinaan ryhmää lauteilla ja välillä siinä lauteiden ulkopuolellakin vähän helvetisti ja hoppukin meinas paikoitellen tulla. Kaikki artismit kuiteskin kai saivat kaikki tilaamansa audioon liittyvät asiat, toivottavasti ainakin. Iloisia olivat ilmeet esitysten jälkeen eli ilmeisestikin onnistuttiin. Kanadialaisten kanssa meinas kait vissiin ehkä mennä täpärälle.
Aineksethan oli kyllä valmiina katastrofille jos toisellekkin.

Eli resepti oli seuraavanlainen.

Yksi lava, yksi big band, kolme rokkibändiä ja toistakymmentä artistia joko big bandin tai taustanauhan kanssa. Kolmella orkalla oli oma etupään seppä ja yhdellä monitorijamppa. Kanavia rapeet 70 ja molemmissa päissä yksi analogimikseri ja yksi digi. Keulilla MH-4 ja Digidesign Venue. Monitoripäässä mulla oli taas Heritage 3000 ja M7. Idea oli vetää kaikki taustanauhakuviot ja big band hommat analogivehkeillä ja orkanpändit digibulsilla ja näin tehtiinkin. Kaikki teoriassa siis hyvin. Mutta tähän yhtälöön kun lisätään se tosiasia ettei ollu annettu aikaa varsinaisesti yhteenkään soundcheckiin eikä oikeestaan vaihtoihinkaan niin homma saattas kokemattoman korvin kuullen mennä hankalaks ainakin todennäköisesti. Mutta ei kuulkaas hätiä mitiä olleskaan :-). Tehdään kato sit vaan vähän nopeemmin ja murehditaan myöhemmin.

Niin tuohon audiojargoniin palatakseni olinhan mä niitä ryhmiäkin onnistunu sinne lauteille kylvämään vähän helvetisti, Heritagesta oli kaikki 24 ulostuloränniä kytketty ja niistä 23 tuli loppuen lopuksi käyttöön, M7 suolsi sisuksistaan ulos tavaraa 15 ränniä, osa Heritagen läpi ja pari suoraan siitä itsestään. Kulmaryhmiä siis 10 lauteilla, nappeja 3 stereota ja yksi mono, sidefilleja kaks ryhmää ja semmosia pieniä söpöjä fillejä kolme, tähän päälle vielä kaikulähdöt niin kyllä sen Heritagenkin vaan sai turvoksiin. Ja niitä ryhmiähän oli pakko olla toi määrä lähinnä sen takia ettei ollu mitään mahdollisuuksia missään vaiheessa lähtee siirtämään mitään kulmia vaan niiden piti olla jo valmiina paikoillaan joka tilanteeseen niin sit niitä laitoin vähän joka paikkaan valmiiks ja hommahan toimi. Tai ainaskin oli hirveä meteli ;) Niin ja tosiaan olihan siellä se bigband koko ajan lauteilla.

Nyt kuiteskin kekkerit ohi ja jo kotona kalja kädessä, setti meinaan jäi suurimmalta osin pystyyn odottamaan perjantaita.
Siitä lisää kun aika on otollinen.

Moro
Viltsu

1 kommentti:

Jazmanaut kirjoitti...

No mutta tuohan kuulostaa kivalta venyttelyltä. Me tullaan perjantaina sinne femman kans stereolähtöinemme, niin pääset säkin sit oikein uurastamaan!