sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Viikkoraporttia

Torstai meni leppoisasti siinä kun aamulla yhdentoista aikaan kävin hakemassa Tumpin Pasilan asemalta, kun oli aamujunalla tullu Joensuusta isolle kirkolle. Tarkoitus oli mennä Hedcomille ihmettelemään DiGiCoa kun semmonen tulee Tumpille tuolla briteissä vastaan eikä kaveri oo semmosella vielä ikinä vetäny. On meinaan aika paljon turvallisempi olo lähtee reissuun kun on jonkun näkönen käsitys laitteesta ja sen sielun elämästä. Muutama tunti siinä meillä meni kun otettiin bulsa haltuun, patchailtiin ja muokattiin sitä Tertun sessiota seuraavalla käyttäjälle mieleiseksi. Lontoossa nähdään kuinka onnistuttiin. Siellä Hedcomin demohuoneessa oli myös maailman söpöin monitori. 8" Microwedge.
Lauttasaaresta lounaalle Kaapelille, missä tulikin tuttuja vastaan kun joku NRJ:n muotishow oli siellä. Me mentiin oikeasti ihan vahingossa sinne Kaapelille lounaalle, mei ei oikeesti tiedetty että se halli on täys vähäpukeisia naisia.
No käytiin kuiteskin morjenstaan tuttuja ja sit Tumpilla lähtikin juna takaisin kohti Joensuuta ja mut Corolla vei messukeskukseen säätämään lauantaista keikkaa.
Lauantaina siis edessä messukeskuksessa K-ryhmän tilaisuus niiden omalle henkilöstölle.
En mä siellä Messukeskuksessa ollu torstaina kun pari tuntia kun ajattelin perjantaina tehdä loput, aikaa meinaan on sillonkin niin miks sitä yöhön asti sit väkiste sillon kun ei tarvii.
Perjantaina päivä alkoikin vasta kahdentoista aikaan. Päivä ihmeteltiin patchihommia Peten ja Pöökin kanssa kun selvis et pitää vetää neljän bändin festarit vartin vaihdoilla ilman yhtäkään multsarilla varustettua lavahakua tai ylipäätään mitään multsarilla varustettua asiaa. No houselista, neljä erilaista monitoripatchia ja digibulsat niin luulis et taittuu jopa niin et on vierailijat tyytyväisiä.
Illalla kympin aikaan käytiin vielä läpi aamulla tapahtuva kilpailuosuus, ennen iltajuhliahan siis on aamukympistä iltapäiväviiteen kaiken näköisä kauppiaskilpailuita tai siis niiden kilpailuiden finaalit. Finaalien jälkeen kahteen tuntiin neljän orkan soundcheckit ja siihen päälle iltamat.

Mutta mutta sitten päästäänkin itse lauantaihin.

Mistäköhän alottais, aika paljon meinaan oli happeninkiä.

Aamukympiltä alotti nää kauppiaskisafinalistit ja niitä mentiinkin sit iltapäivään viiteen asti. Todella lepposaa ja rauhallista, kerkisin varmaan siinä lomassa käydä kaikilla maailman nettisivuilla facebookin lisäks.
Mutta sitten viideltä alkokin sutina, aikaa oli annettu vetää neljän orkan soundcheckit kahteen tuntiin ja varttiin, meillä meni kaks tuntia kakskyt minuuttia. Aikataulu ei siis kärsiny.
Aikamoinen bordelli muuten täällä lavapäässä, mulla on M7, millä vedellään Anna Eriksson, sit Jean S toi oman monitoritiskin ja napit, Lauri Tähkä toi oman monitoritiskin mut meidän mikeillä ja kulmilla ja Paula Koivuniemi toi muuten koko järjestelmän paitsi et mun kulmilla vedellään. Signaalia liikutellaan digitaalisesti eteen ja lavapäädyssä kaikki analogisesti lukuunottamatta spiikkimikkejä mitkä mulle tulee digitaalisesti. Bändejä en sitä kautta halunnu kun sit olisin ollu etupään armoilla noitten gainien kanssa, tässä seiskassa kun ei oo mitään trimmiä enää gainin jälkeen. Patcheja mulla on tässä splitterien yhteydessä viis erilaista, nice.

Mutta tää kaikki oli viel helppoo, oottakaas kun kuulette kuin kisat meni ;)
Checkit tehtiin käänteisessä järjestyksessä ja ne saatiin rynnittyä läpi lähes aikataulussa eli ei oltu lähdöstä myöhässä. Ekana oli Anna ja Ville monitoreissa ei ollu eläissään vedelly seiskalla, laitoin homman tulille ja haltuunhan Ville sen bulsan otti, vedossa ei mitään hätiä. Mitä nyt sähköt katkes monitorimaailmasta pariin otteeseen :( Lennosta kesken setin biisien väleissä vedeltiin uusia sähköjä eri reittejä, joten sähköt saatiin kuosiin siinä Annan keikan aikana. Seuraavana vuorossa Lauri Tähkä, jolta sit ei lähdössä kuulunu liidilaulu, tää oli meidän moka. Toisaalta ei sitä kukaan ees pyytäny huutamaan läpi. Ajattelemattomuutta, ei siitä voi oikeen ketään syyttää. Sit siinä vedon aikana vielä solisti katkas yhden mikkipiuhan luonnollisestikin omasta laulumikistä itseltään ja myös yks akkaripiuha sano sopparin irti. Tähän mennessä oltiin saatu sykkiä jo muutenkin aika paljon, näiden lisäks vielä piti lähteä käärmejahtiin kun yks noista esiintyjistä halus lähtee tutkimusretkelle. Toi pienempi noista kahdesta. Eikä siinäkään vielä kaikki meinaan näiden lisäks rupes Nexon prossut kiehumaan pääteräkeissä eli niitä sit lennosta ruuvaamaan irti ja lisää tuulettimia päätemaailmoihin. Puuhaa siis on ollu.
Seuraavana Paula Koivuniemi, millä olikin oma setup ihan kokonaan lukuunottamatta tietysti niitä kulmia. Tämä läpi ongelmitta. Viimeisenä vielä illan päätti Jean S. mikä myöskin meni mukavasti. Kaikki oli kyllä aika varpaillaan noiden kaikkien sattumien takia. No välillä näin eipä ollu ainakaan tylsä keikka. Aikataulu ei myöskään kussu missään vaiheessa, yks ainoo patchivirhe eli kuitenkin voiton puolella ollaan näin jälkitunnelmissa. Sen S-orkesterin aikana kerkisin itse asiassa purkamaan ton mun landiankin eli purettavaks yöllä ei jääny kun mikit ja mikkipiuhat, which was nice.

Täältä tähän ja huomenna laivalle.
Moro
Viltsu

1 kommentti:

Liuhu kirjoitti...

kerkisin varmaan siinä lomassa käydä kaikilla maailman nettisivuilla facebookin lisäks.

Kävitkö tuolla asti?

http://attrition.org/misc/stl.html