lauantaina, toukokuuta 31, 2008

Radiotaajuuksilla ruuhkaa

Nyt on valtiovalta oikein ministeristasolla laittanu hommat isolleen ja radiotaajuudet lihoiks. Roope tästä aiheesta jo kerkis kirjoittaakkin ja hätääntyneet sähköpostit on viuhunu pitkin päivää suuntaan jos toiseenkin. Ja syy siis moiseen hätäilyyn löytyy täältä.
Juttuhan siis menee pääpiirteittäin näin: 790-862 megahertsin taajuusalue haluttais nyt laittaa jonkun perkeleen mobiiliTV:n käyttöön. Kysehän on siis juurikin siitä kaistasta millä operoi audiotyöläisten langattomat korvamonitorit, mikit ja taiteilijoiden kitaralangattomat. Tää lakiesitys on lähetetty kyselykierrokselle tällä viikolla ja ens viikon maanantaina pitäis jo päättää asioista. Homman ois tarkoitus astua voimaan ensimmäinen päivä heinäkuuta kuluvaa vuotta. Tuolta ekan linkin kautta voi käydä vakoilemassa et kenelle kaikille toi flapari on laitettu kiertoon, yhtään äänentoistoalan yritystä tai ammattilaista en listassa nähny. No oli siellä Yle ja Maikkari, mutta esim. kaikki suuret (ja pienet) teatterit loistivat myös poissaolollaan.

Toteutuessaanhan tää tarkoittais pahimmillaan sitä et kaikki nykyiset langattomat mikit ja korvamonitorit on käyttökelvottomia sillä samalla sekunnilla kun joku haluaa ruveta lähettämään Onnenpyörää kännyköissä katseltavaksi. Ja pahin skenaario on tod.näk. myös se varmin vaihtoehto koska tohon mobiilihommaan käytettävät lähettimet on teholtaan aika paljon rapeempia kuin meidän käyttämät langattomat mikit.

Kiitos Suvi Linden ja kiitos
Liikenne- ja viestintäministeriö, hyvin te vedätte.

Lisää lätinää aiheesta täältä.

TTU mua huvita enää mikään.
Viltsu

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mesta tonne kekkoslistalle, mutta sinne e voi kommentoida rekisteröitymättä:
http://www.paimionmotelli.fi olis oikeen autenttista 70's viikonloppua tarjolla ja kaikki...

Paavo