lauantaina, tammikuuta 19, 2008

Korvamonitorihommia

Tälle päivälle on soundchecki jo tehtynä ja keikkaa odotellessa tulin kotio saunaan, mahtavaa keikkailua tää tällanen. Nosturissa siis joku hyväntekeväisyyshässäkkä missä neljä bändiä, allekirjoittanut illan päättävän aktin matkassa.

-------------------------------------------Audioläppää-------------------------------------------

Mutta siis joo otsikon aiheeseen, orkkahan vetää yhtä jamppaa lukuunottamatta korvamonitoreilla ja mulla näinollen on vuokralla kaks settiä Shuren PSM-700 sarjalaisia ja kaks settiä PSM-600 sarjalaisia, tarve on yhteensä kolmelle kun rumpalilla on oma mikseri mihin mä syötän yhden linjan. Tossa ennen checkiä kun laitoin taajuudet kohilleen ja kuuntelin pakit läpi niin voi tsiisus, että siinä lippulaivamallissa on paska soundi sen 600:sen rinnalla. Mulle tuli sit käyttöön kaks 700-lähetintä ja yks 600-lähetin mutta pakkeja sit taasen yks PSM-700 ja kaks PSM-600 sarjaa, Illu joutuu vetään sillä seiskasatasella. Eli siis kun niitä tarkistelin ja kuuntelin läpi niin noi kalliimmat vastaanottimet vuotaa naapurikanavan läpi lähes saman verran kun sieltä tulee se varsinainen info ja se vika on nimenomaan vastaanottopäässä. Tässä tapauksessa kait on kyse ominaisuudesta, koska samaa ilmenee ympäri maailman näissä vehkeissä eikä tehtaan mielestä mikään oo pielessä. Ja vertailukohtana kun pitää Senkun IEM-järjestelmiä, millä siis viime aikoina pääsääntöisesti vedelly niin aika haikee on fiilis noitten Shurejen kanssa. Koskakohan sieltä on tulossa joku uus järjestelmä vai meinaavatko luovuttaa suosiolla. AKG:ltähän on jo tullut uus järjestelmä ja toi Senkku nyt on ollu hyvä ties jo kuinka pitkään. Saas nähä kuin Ameriikkalaisten käy. Se Shuren UHF-R sarja noitten mikkien puolella kun taasen on aika asiallinen järjestelmä.

-------------------------------------------Audioläppä loppuu-------------------------------------------

Mutta ei se siitä kuten sanotaan.
Moro
Viltsu

8 kommenttia:

Urski kirjoitti...

No voi helevetti. Meillä on lähdössä tuon Suomipoppiryhmän mukaan näillä näkymin neljä kipaletta tuota 700-värkkiä. Onko siinä ongelma järjestelmän tarjoamilla vierekkäisillä taajuuksilla vai miten? Eli jos ottais es.mes. joka toisen taajuden käyttöön niin helpottuisko sillä?
Pari 600-konetta taitais kans olla onneksi käytössä. Solistilla on vielä ihan ikioma. Niitä pitää sitten varmaan hätätapauksessa ottaa käyttöön.

Onks sulla kokemuksia siitä Shuren softasta, jolla voi tutkiskella noita taajuushässäköitä ja muuta? Mikä lie ikinä ollutkaan nimeltään. Nyt ei jaksa kaivaa. Sori.

Tosin ei onneksi ole miun ongelma. Monitorijannut on onneksi sitä varten:)

Viltsu kirjoitti...

Kyse ei tavallaan oo taajuuksista, ongelma ei helpotu vaikka olis pelkästään yks kone yksinään käytössä. Ilmeisestikin niiden taajuuksien lisäämisen ehdoilla on jouduttu karsimaan siinä vastaanottopäässä aika radikaalisti ominaisuuksista. Ottakaa vaan suosiolla ne 600-pakit käyttöön jos niitä teillä on, parempi soundi, parempi dynamiikka, parempi meininki. Mullahan siis ongelmat katos vaikka veteli niillä 700-lähettimillä jos vastaanottavana oli 600:sia pakkeja. Eli ne ongelmat on nimenomaan vastaanottopäässä.

Ja toi Workbench softa on aivan nerokas, tosin ton 600-sarjan kanssa siitä ei oo iloa kun ei niitä taajuuksia ole kun 2/kone. Tossa just viime viikolla sen softan avulla tempastiin semmonen 32 langatonkanavan show läpi ilman ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Ottamatta muuten kantaa soundieroihin, voin kertoa, että Shure on laittanut IEM kehittelyn jäihin, koska odottavat jenkkilän taajusarvonnan (kaupan) päätöstä. Ei kannata laittaa rahaa tuotekehittelyyn, jos puolen vuoden päästä niillä ei voi vetää.

-santtu

Viltsu kirjoitti...

Ok. Tuota en tiennyt. Mutta toisaalta toi PSM700 on jo kohta kait 10 vuotta vanha järjestelmä et aika pitkään ne on kitkuttanu uusimatta oikeiden työkalujen sarjaa. Noita halvempia PSM-sarjojahan on tullu viime vuosinakin lisää.

Anonyymi kirjoitti...

PSM700 sarja on julkaistu vuonna 99 ja itse olen käyttänyt kyseistä peliä ilman ongelmia.

Toi ongelma jota nyt kuvaillaan on normaali ilmiö joka perustuu stero UHF lähetyksen kanavaerotteluun. Ko. ilmiö löytyy myös kaikista Sennheiserin ja kaikkien muiden valmistajien UHF laitteista.

-ville

Viltsu kirjoitti...

Juupa juu. Toi kanavien toisiinsa läpi vuotaminen vaan ei ainakaan mun kokemuksien mukaan oo noin rajua missään muussa kun tossa PSM700 sarjassa. Ja se vuotohan ei ollu enää ollenkaan niin paha kun vaihto vastaanottavan pään 600-sarjaan. Onks sulla muuten tarkempaa tietoa siitä et miks se on just toi 700-sarja missä noi vuodot on noin paljon rajumpia kuin muissa vastaavissa (UHF).

Urski kirjoitti...

Väärässähän se olin miekin. Meillä mitään 600:a ole vaan ne on 400-sarjaa.

Mutta ihme hommaa on tuo 700. Ei hinnaltaan ole mikään joka jannun työkalu ja laatu on sitten mitä lie.

Viltsu kirjoitti...

Laatuhan on tasanen eli ei noi kuraa oo missään nimessä, mutta tossa nyt on ilmeisestikin kompromissitilanteessa jouduttu lisätaajuuksien takia tinkimään äänessä. On se kuiteskin vaan aika paljon turvallisempi olo lähtee reissuun kun tietää että vaihdettavia taajuuksia on tarpeen vaatiessa reilu 20 kahden sijaan.