sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2008

Hääkeikkaa ja rentoilua

Lauantai meni hääkeikalla ja sen jälkeen rentoillen. Olin siis UKT:n varastolla puol kolmen maissa lauantaina pakkaamassa settiä illan keikalle, Nexon PS8 + LS400 puolelleen, DM1000 ja yks Microwedge. Kompakti ja oikeinkin mainio läjä tommoselle pienemmälle keikalle, laulu ja akustinen kitara oli kanavalistassa. Joku hääpari oli ihan ohjelmatoimistolta tilannu artismin häihinsä vetämään puolen tunnin setin, kyllähän se vaan passaa. Pari viulistia olivat kans tilanneet vetämään häämarssin siihen kohti kun pari tulee tonteille.
Olin mestoilla pystyttämässä neljältä mikä siis oli aika mikä oli kerrottu et ois tarjoilijat töissä, eli siis se aika kun sinne pääsee sisään. No vastassa on ravintolapäällikkö, jolta kättelyn jälkeen kysäsen et mihin voi vehkeet laittaa ja onko mestaa tyhjille laatikoille tai siis sille yhdelle. Kaikki on tässä vaiheessa vielä hyvin ja viinikellarista löyty tilaa tyhjille laatikoille. Muutos tilanteeseen tapahtuu varttia yli neljä kun mä oonkin yhtäkkiä myöhässä kun poka tulee kuulemma puol viis mestoille, mulla ja viulisteilla tosin oli tieto et jengi tulis viideltä. Ravintolanatsin mielestä kuiteskin jengi tulee puol viis kun vihkiminen on neljältä. Laskeskelin et vaikka vihkiminen kestäis viis minuuttia ja se tapahtuis siinä naapurissa Uspenskin katedraalissa niin silti jengi ei kerkeis ennen viittä mestoille. No kuiteskin olin valmis 27 yli neljä eli ennen puolta ja kävinn kyselemässä illan aikataulua. Tässä vaiheessa mun kasaama pieni ja söpö setti on muuttunut isoks, rumaks ja likaiseks. Pöytäliinat likaantuu, mikseri vie liikaa tilaa ja kitaristille varaamani tuoli pitää viedä pois kun on tiellä, myöskään sitä yhtä ylimääräistä laatikkoa ei saa enää laittaa sinne viinikellariin vaan pitää viedä kokonaan pois autolla. Niin ja se ennakkoon meille ilmoitettu soittoaikakin myöhästy tässä vaiheessa tunnilla.
Tässä ammatissa joutuu ihan töidenkin puolesta käymään aika useasti erilaisissa ravintoloissa keikalla ja aina aika ajoin ihmetyttää tommonen suhtautuminen muihin ihmisiin, jotka myös on töissä. En mä oikeasti huvikseen vie yhtään kaiutinta yhtään mihinkään, kyllä mä ne vien vain ja ainoastaan siitä syystä että joku ne on sinne tilannu ja siitä ilosta maksanu.
Iltamat meni kuiteskin ihan kivuttomasti kun tää ravintolahitler oli ollu vaan päivävuorossa ja nyt oli vastuussa hovimestari, joka oli oikeinkin mukava ihminen. Aikataulu tosin veny, mutta puol ysiltä päästin kuiteskin lopettaan eli ihan ihmiste aikoihin oltiin ulkona sieltä. Setti mulla tosin jäi pystyyn kun ei siitä pukujengin läpi oo oikeen korrektia roudailla vehkeitä. Huomenna aamusta ennen yhtätoista pitäis hakea romut pois.
Loppuilta meni sit todellakin leppoisissa merkeissä kun täräytin pitkästä aikaa Keravan yöhön. Oli Koivusen lapinrundi ohi ja näinollen Peki, Mylly ja Kurvinen nollaamassa tilannetta pubissa. Olivat itse asiassa nollanneet jo useamman tunnin ja se näky jätkistä aika selkeesti. Minä ja Terttu oltiin aika altavastaajina siinä tilanteessa. Ja helvetisti oli muitakin tuttuja liikenteessä pari semmostakin vanhaa frendiä tuli tavattua, ketä ei oo nähny varmaan kuuteen vuoteen. Oikeinkin mukava ilta siis kaiken kaikkiaan.

No se siitä ja tiistaina kohti pohjoista, viikon lapinrundi meinaan edessä.

Moro ny taas
Viltsu

Ei kommentteja: