keskiviikkona, marraskuuta 26, 2008

Tervetuloa Kaustisille

Se Vuokatin keikka mentiin jopa aikataulusta edessä vaikka sitä vaihtoaikaa ei siellä ole kun se vartti bändien välissä ja varmuudeks vaihtui kiippareita lukuunottamatta koko backline. No toisaalta kaikki paitsi rummut oli pyörillään siinä lavalla jo soundcheckin jäljiltä ja vedon jälkeenhän vaan rullattiin kalusto alas eli eihän siinä nyt kauaa menny. Mamban ja Menkkareiden välissä siis vedeltiin.
Lauantaina vuorossa Kaustinen ja Viihderavintola Konsta, bussin kanssa lähdössä vähän ongelmia eli päästiin Vuokatista eteenpäin reilu tunti myöhässä, tosin perillä ei oltu enää kun 15 minuuttia myöhässä. Ovat uusineet Konstassa lavan sitten viime käynnin. Edellisellä kerralla kun olin niin seinät oli jo valmiit uudessa lavassa, mutta eivät sitä vanhaa ulkoseinää viel olleet puhkasseet. Niin ja tossa vieressä sit ohjeet kuin käyttäydytään. On se vaan jotenkin helevetin mukava aina mennä johonkin konsertoimaan ja saada eteensä tollasia lappuja. No tää on melko pohjanmaalainen juttu noin yleisestikin, esim. se Evijärven NS-talon ohjeistus on jotain todella karua. Siitä vaan ei oo kuvaa olemassa ainakaan mulla. Toinen mitä on ihmetelty pohjanmaalla on noi uudet lavat. Jokainen baari rakentaa/on rakentanut ittelleen lavan ja varmuuden vuoks aina isomman kun edellinen rakentaja, joka on omansa saanu valmiiks. Mutta onko kukaan näistä lavanrakentajista ikinä kysyny yhdeltäkään teknikolta ennen pyydyksen valmistumista yhtään mitään. Kaikki noi lavat siellä suunnassa on meinaan periaatteessa hyviä, paitsi että ihan päin persettä menty jossain kohdassa. Jokainen noista on meinaan lähes poikkeuksetta ontto ja seinät sekä katto ympärillä on pelkkää betonia, monissa paikoissa vielä hätäuloskäytävä kulkee lavan läpi. Sitten taas kuitenkin yleensä löytyy 50mm putkia kiinteinä, mihin saa lamppuja ja taustarätin roikkumaan.
No se on kait se pohjanmaalainen uho tossakin hommassa. Kyllähän minä nyt yhden lavan teen ja varmasti isomman kun naapuri. No mutta toisaalta on se nyt kuitenkin loppupeleissä hyvä että noi lavat suurenee ja roudaukset helpottuu, jotta on helpompi ihmisen tehdä rokkishowta. Muutoksiahan noihin voi kuitenkin aina tehdä myös jälkikäteen.

Sunnuntaina oli vuorossa Seinäjoen Duuni kyseisen ravintelin 7-vuotis synttäreiden merkeissä. Neljä jamppaa oli roudaamassa sisäänpäin ja kyllähän se
homma toimii kun on tarpeeksi käsiä ja lihasvoimaa. Ulospäin mennessä olikin sit vähän hankaluuksia kun se kaveri, joka edellisenä iltana vanno tulevansa kympiltä avaamaan ovet ja olevansa itse yksi niistä neljästä apukantajasta, olikin sit päättäny nukkua. Ei myöskään vastannu puhelimeen tää kaveri ja yks niistä jäljellejääneistäkin apukäsistä puuttui myös. Eli lopputuloksena päästiin tunnin myöhässä sisään ja kaks kaveria neljästä puuttu. Mutta jumalauta miten kovia jätkiä nää kaks jäljelle jäänyttä oli. Iso kiitos heille. Lähtö ei siis ollu kun kolme varttia myöhässä.

Eilen kävästiin Giten kanssa Tallinnassa ja tänään oli tarkotus vaihtaa talvirenkaat alle, mutta taidan odottaa että tää ensilumi sulaa ennen kun lähtee tekemään moista projektia. Voipi olla liukasta kun Keravalle lähtee ajeleen.

Loppuun vielä takahuoneen vessan seinässä olleet ohjeet kuin tiskillä käyttäydytään.


Moro
Viltsu

1 kommentti:

Jazmanaut kirjoitti...

Kaustisilla en oo käyny kuin kerran keikalla:
-Kaukokaapeli oli muuttunut salmarista ja tuopeista terrorismin vastaiseksi puolustusjärjestelmäksi.
-Monitorista oli tullut oksennusastia.
-Lastauslaiturilta saimme spurttailla par kannujen perään, kun jotku jässikät olis haluunnu ne itelleen.
-Poliisi tuli kyselemään, että "lotastiinko" me tuota taju pois olevaa ukkelia, joka löyty ojasta (ei lotastu)
-Ja aamulla plarattiin sitten keltaisia sivua korjaamon toivossa, kun bussin peilit ja valot oli pantu paskaksi.