tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Festivaalipromoottori Koskinen

Tänään vuorossa aivan eri jutut ja orkat kuin aiemmin. Laitetoimittajan ominaisuudessa tällä kertaa.
Kaivopuiston laidalla oleva puurakennus ja Soul-musiikkia. Tämäkin oli silloin muinoin oikeesti aika hyvä keikkapaikka, ovet oli auki silloin kun niiden piti olla, ruokaa sai kun vaan kävi hakemassa, DJ:t oli mukavia ja talolta löytyi itseltään ihan ok PA ja valot, mutta ennen kaikkea meininki oli hyvä.

Tota meininkiä jatkui vuosia ja lähes kaikki oli tyytyväisiä, mutta sitten talon omistaja eli vuokranantaja halusi korottaa profiilia. Profiili ei kuulemma olisi noussut sillä että annetaan jo paikalla olevan ravintoloitsijan uusia konsepti vaan se kuulemma onnistui ainoastaan ravintoloitsijaa vaihtamalla.

Uudeksi ravintoloitsijaksi valittiin herra Koskinen, joka on nykyään myös festivaalipromoottori. Sillähän profiili nousi kohisten kun kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen sisuskalut laitettiin uusiksi kullanhohtoisilla tapeteilla ja uima-allas peitettiin, puhumattakaan niistä kymmenien metrien mittaisista VIP-jonoista oven edessä. Profiilinkohotukseen kuului myös ruokatarjoilun lopettaminen. Onhan se nyt jo kertakaikkiaan aivan mahdotonta jos kiviuunista saa pizzaa terassilla, missä muut yrittää rauhassa vaan dokata.

Samantyyppisiä profiilinkohotuksia on todistettu ympäri Suomen.
Laitetaan toimiva ravintola uusiksi, lopetetaan live-musiikki koska DJ soittaa samat biisit halvemmalla, vaihdetaan kohderyhmä nuorista aikuisista teineihin ja puoli-ilmaisella viinalla houkutellaan muutama ensimmäinen kuukausi asiakkaita vaikka tappiolla. Näillä toimin varmistetaan muiden kaupungin ravintoloiden kuihtuminen asiakkaiden puutteessa, joten muiden kuoltua voidaan myydä sitä kaljaa vähän kalliimmalla muutama kuukausi, jotta saadaan takaisin ne rahat mitä alunperin hukattiin kultalameeseen ja shottitarjouksiin. Näin kun on päästy takaisin omilleen niin jatketaan vielä muutama kuukausi, joiden aikana kerätään rapea voitto. Tämän jälkeen se baari onkin aika laittaa nurin.
Eihän mikään itseään kunnioittava ravintola jatka kuin kaksi vuotta toimintaansa, sillä tärkeintä on voitto. Myöskään työntekijöistä ei ole mitään vastuuta, eihän kukaan edes haluaisi tehdä samalle työnantajalle yli kahta vuotta.

Tämän kaiken seassa keritään palkkaamaan muutama tosi-tv julkkis joihinkin johtotehtäviin, jotta pysytään keltaisen lehdistön suosiossa. Näille julkuille voikin sitten antaa kenkää jahka ei naama enää näy palstoilla uusiahan tulee heti viimeistään seuraavassa isoveliohjelmassa.

Nyt tästä kaverista on tullu festivaalipromoottori länsirannikolle. Sehän se vasta hyvältä kuulostaa, kysehän on meinaan juurikin siitä festivaalista missä jo aikaisempina vuosina oman esiintymisen jälkeen ruokaa halutessaan joutui sitä evästä jonottamaan T. Halmeen ja M. Aitolehden välissä.
Ei sillä, varmaan molemmat aivan ihastuttavia ihmisiä siviilissä, mutta oman työpäivän päätteeksi ei mielellään ainakaan ihan heti näkisi näitä noin kolmessa boforissa.
Erotus tänä vuonna aikaisempiin verrattuna on varmaan se et enää takahuoneeseen ei pääse ilman et eka jonottaa vartin imagojonossa. Mutta ollaan me kuitenkin loppujen lopuksi aika onnenpoikia sillä onhan juontajana sentään amerikkalainen näyttelijä.
Saadaan kerrankin nähdä livenä ihan oikeita maailmantähtiä.

Nonniin, kiitos ja anteeks.
Viltsu

Ei kommentteja: