torstaina, huhtikuuta 19, 2007

Turvallisuusriskejä

Palatakseni tohon lentelyaiheeseen niin onhan toi homma menny perkele ihan pelleilyks nykyään tuon 9/11 hässäkän jälkeen. Muistan kerran lentäneeni Lontoosta Chicagoon savullisella paikalla ja tiukat viinatkin kuulu lentolipun hintaan, muistoks reissusta laittoivat vielä laskun jälkeen perillä mulle 6 pientä pulloa skumppaa matkaevääks kun olin päästäny yhtä edempänä istuvaa rouvashenkilöä röökille mun paikalle.

Toisin on saatana nykyään.
Vyöllä roikkuva 40 cm pitkä avainketju on turvallisuusriski koska sillä mä todennäköisesti kuristaisin kapteenin ja tappaisin kaikki, mutta läppärilaukussa oleva 1,5 metriä pitkä Kensingtonin vaijerilukko on ihan turvallinen koska sehän on tarkoitettu tietokoneen lukitsemiseen.
Kynsisakset on myös vahva ei ei, niillähän voi saada vakavia vammoja kaikkiin kynnen paksuisiin ruumiinosiin, se matkamuistomyymälästä ostettu mustekynä taas on tarkoitettu vaan kirjoittamiseen niin eihän sillä ketään voi satuttaa.
Lasten ruuat ne vasta vaarallisia onkin paitsi muovipussiin pakattuna, vissyvesikin menettää potentiaalisen räjähdysvaaransa vasta kun se on ostettu tax-freesta.
Tänään olivat Vantaalla keksineet että enää ei myöskään riitä se kun läppäri pitää otta laukusta ja läpivalaista erikseen. Myös hiiri, virtalähde, USB-kaapelit yms. pitää laittaa erikseen hihnalle, jotta päästään varmuuteen niiden turvallisuudesta. Maalitusseista eivät tosin sanoneet mitn.
Sekin on myös ok jos vetää pleksit vasta kentällä, jos on pohjia ennen kentälle menoa niin voi matka jäädä tekemättä. Se viina mitä kentällä tai koneessa myydään ei aiheuta kanssamatkustajille haittaa.

Ettei nyt vaan ois käyny silleen et on joku aavistuksen ylireagoinu.

Noi 9/11 veijaritkin muuten oli osa ainakin FBI:n listoilla epäilyttävinä hahmoina, mutta saivat kuitenkin kaikki jätkät lentää ne lupakirjansa ihan Amerikoissa eikä niiden maan sisäisiä lentoja kukaan estäny tai edes hankaloittanu. Niin ja kävihän ne ulkomaillakin Lähi-Idässä esim. eikä kellään hälyttäny missään vaiheessa.

Nyt sitten kärsitään kaikki kun ollaan niin helvetin epäilyttäviä. Eihän ketkään muut kun epäilyttävät hahmot pidä bootseja ja mustia huppareita.

Moroooo
Viltsu

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kyllä ihan totta, että pelleilyksi on menny. Tosiaan edes kynsileikkureita et saa pitää mukana kun nehän on ihan vitun vaaralliset, sen sijaan jos käyt kentän ravintolassa syömässä vaikka pihvin, niin jo vain tulee kunnon mora mukana ja voi kuinka helposti se tarttuiskaan mukaan. Mannertenvälisillä lennoilla on ruokailuvälineet onkin jo ihan "aidot" metalliset.

Paras juttu mitä itelle on tapahtunu, kun viime vuonna mulla kulki mukana semmoset lähes leikkisakset, alle 10 cm oli se terä, materiaalina kai joku pelti. Kävin kuitenki aika monta kansainvälistä lentokenttää läpi, mm. JFK, Frankfurt, Pariisi, Wien, Tukholma.... Milanossa ne kaivo sieltä hinttipussista saksien seasta hiusvahan ja beroccan tarkempiin tutkimuksiin (sakset ei kiinnostanu).. 20 minuuttia meni ja kamat palautettiin, laittovat ite jopa sinne saksien viereen takasin ne. Kuinka ollakaan, loppuvuodesta sitten Helsinki-Vantaalla ne sakset multa takavarikoitiin. Ja kotimaan lennolla vielä!

Avainketju menee turvatarkastuksessa läpi jos se on esim läppärilaukussa. Jos taas kuljetat sitä housuissa kuten normaalisti, niin sitten ne ottaa sen pois. Ihan niinkö siinä olis jotaki eroa.

PS. hyvä blogi. Luen lähes päivittäin.