Millä määritellään hyvä juusto? Toiset maistuu aivan taivaalliselta ja haisee parin viikon vanhalta sukkahieltä, toiset taas maistuu edelleen mahtavalta, mutta eivät haise ollenkaan millekkään. Tässä yöpalaa rakentaessa kelailin et josko kyse olis juustohöylän soveltuvuudesta. Eli jos juusto on höylälle liian pehmee tai liian kova niin kyseessä on ns. hyvä juusto ja jos taas höylä tapaa einekseen ilman ongelmia niin kyseessä on perusjuusto. Missä siis ei mitään vikaa siinäkään, mutta ei se Edam sinne juustolautasellekaan tietään yleensä löydä.
Aura, Parmesan, Gorgonzola, Halloumi, Feta, Mozzarella, Manchego, ynnä muut, ynnä muut vastaavat on kaikki semmosia mihin ei normaalilla juustohöylällä lähetä edes yrittään ilman huomautusta vaan tarkoitukseen tulee varata juustoveitsi. Edellyttäen tietysti, että juusto halutaan nauttia muutenkin kun murusina.
Niin ja älkääkä vaan unohtako sitä laadukasta punaviiniä matkasta kun lähdette hassuttelemaan noiden meijerituotteiden kanssa.
Tämmöttii tuli äsken mieleen.
Moro
Viltsu
1 kommentti:
Hyviä mietteitä.
Hakiksen halli tossa vieressä on juuston (ja lihan... ja kalan... ja) ystävän taivas.
Eipä kyllä toi stokkan herkkukaan oo yhtään hassumpi.
Lähetä kommentti