tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Matkalla pohjoiseen

Tuo torstainen DBTL on jo käsitelty eli ajassa etiäppäin ja pohjoista kohti. Festariraportti pohjoisesta

Perjantai 27.7.

Oulun Qstock ja päälavaveto ysiltä illalla.
Aamulla ysin jäljestä oli lähtö Kalliosta kohti Oulua. Mut koukkasivat Tapanilasta kyytiin ja yllätys yllätys Riikonen oli ratissa. Kallella oli menny edellisilta neljään ennen kun oli kotio päässy maate. Se oli meinaan myöskin Turussa ajamassa yhtä bändiä sinne ja takasin. Eli siis se yritti vähän nukkua alkumatkasta.
No mut eniveis Lahdessa eka stoppi kun piti kuulemma aamiaista saada ja seuraava stoppi Hartolassa kun piti kuskia vaihtaa ja seuraava Pihtiputaalla kun syötiin Takkatuvalla. Sain muuten ilmaisen lounaan kun oli kuponki täyttynyt. Mahtavaa.
Iissä piti kans kertaalleen pysähtyä.
Ikinä en oo muuten menny Ouluun niin et on tarvinnu noin monta kertaa pysähtyä matkalla ja tällä kertaa ei ollut edes pop kyydissä taiteilijoilla kun oli lennot Helsingistä pohjoiseen.
Kavereita sit kyyditettiin eli matkassa oli itseni lisäksi Janne, Miika, Kalle, Sanna ja Anne. Mutta joo siinä matkalla sai muutaman tunnin unta ja pari leffaa kerkis kattoon ennen kun puol seiskan aikoihin oltiin hotellilla kirjautumassa.
Veto oli jo ysiltä eli suoraanhan sitä sinne festareillekkin sai lähteä. RMC oli paikoilla niiden samojen romujen kanssa kun aina aiemminkin eli niitä isoja Aatamin kulmia, Century tiskinä jne. jne.
Veto oli ainakin omalta osalta semmosta perussuoriutumista, ei vaan jotenkin iteltä lähteny ollenkaan. Mutta ihmekkös tuo kun on aamukasin jälkeen revitty ylös ja istutettu bussiin reiluks yhdeksäks tunniks ja sieltä bussista kun kävelee ulos niin heti pitäis ruveta riehuun ja olla niin saatanan ammattilaista. Samulilla meni sen spiikkien kanssa aika lujaa kun oli viime kerralla Qstockissa joku lehtitoimittajatäti ymmärtäny melko vituiks kaikki sen vitsit niin nyt niitä saman tyyppisiä juttuja tuli noin seitsemän kertaa enemmän ja vähintään kolme kertaa rivompina. Oikeinkin viihdyttävää.
Välittömästi keikan jälkeen bussi hotellille ja vähän siistiytymään. Hotellin terassilla Hulkon Antti tuli kitaransa kanssa viihdyttämään itse kutakin, kaikki meni siihen asti kivasti kun naapuripöydässä oli joku hahmo sitä mieltä ettei Albert Järvinen ollu jätkä eikä mikään. Useempikin hahmo sille sit meni kertomaan et on kaveri väärässä. Tilanne jotenkin kuoli käsiin ja siirryttiin nelivitoseen iltakaljoille ja tuttuja morjestaan. Vähän neljän jäljestä nakkarin kautta kotio ja unta kaaliin. Ja kyllä molemmat sekä Janne että minä nukuttiin jälleen kaikki päällysvaatteet päällä.

Lauantai 28.7.

Down By The Kemijoki Rovaniemellä.
Huoneet saatiin pummattua yhteen asti kun oli kuulemma hotelli aivan täys eli pidempään ei saanu pitää vaik lähtö kohti Rolloa oli vasta kolmelta. Puol yheltä tuli Riikonen potkiin ovea väittäen et kello on jo yks. Hyppäsin pystyyn ja puin päälle ja vasta siinä vaiheessa kusetus kellonajasta selvis, mutta siinä vaiheessa olin jo ylhäällä eli respaan kahville. No siellä sitten saatiinkin istua tunti kun kaikki vaan arpo et mitä tekis.

------------------------------Hotellielämän saloja pohtiessa----------------------------------
Mikäs toi juttu on et huoneita ei voi antaa paria tuntia pidempään jos hotelli on täyteen buukattu, mutta silti on useampaankin kertaan tullut vastaan tilanne et iltasella sisään kirjautuessa on huone siivoomatta. Ja tuleeko kaikki maailman hotelliasiakkaat aina silloin klo: 14 vaatimaan niitä huoneitaan. Olenko itse jotenkin poikkeus kun yleensä kirjaudun hotelliin vasta iltasella.
------------------------------Hotellielämän saloja pohtiessa loppuu----------------------------------

Eli siis vihdoin puoli kahden aikoihin saan ruoskittua ryhmän liikenteeseen. Mulla oli ohjelmassa käynti musakaupassa ja aamusushi Tomossa. Musakaupasta piti käydä hakemassa uus virvelikalvo ja Samulille viritin hajonneen tilalle.
Kallen ja Annan kanssa käytiin sushilla Kauppahallissa ja oltiin taksiasemalla lähdössä kohti Rolloa vähän ennen kolmea. Ja lähtöhän tapahtui heti varttia vaille neljä kun viimeisetkin ihmiset saapu. Sitten kun se bussi vihdoin ja viimein lähti niin Kylmis päätti perustaa superdiskon sinne peräbaariin sillä seurauksella että itse yritin mennä nukkumaan korvatulppien kanssa ja Samuli meni eteen höpöttämään Kallen kanssa.
Perillä käytiin jonkun aikaa puuhastelemassa keikkapaikalla. Mä kytkin monitoripään kun muille bändeille tehtiin monitorit edestä niin se A&H oli vaan mulle. Duunasin siihen niin paljon valmiiks kun mahdollista eli käytännössä gainit jäi laittamatta. Janne testaili kitaramoottoreita kun meil on ollu aika paljon harmia Samulin uuden styrkkarin kanssa. Se sammuilee ittekseen kesken keikan ilman mitään järkevää syytä. Eli nyt meill on matkassa kolme kitaramoottoria, se uus mitä nyt ei uskalla käyttää ennen ku se on oikeesti tutkittu ja käyty läpi, Lahden Karilta Twini ja sit se Samulin vanha Vibrolux. Tällä hetkellä mennää sillä Twinillä ja Vibrolux on sparekoneena. Sinänsä sääli koska siinä uudessa on paras soundi ja eniten tehoa.
Pikkupuuhailun jälkeen käytiin Kallen kanssa kyläilemässä eli saunomassa ja grillailemassa Panun ja Miian luona. Tuttuja molemmat muutaman vuoden takaisilta eräänkin matkapuhelinvalmistajan promorundeilta. Olivat kesäkuussa jättäneet Helsingin ja mainoshommat ja lähteneet pohjoiseen asumaan. Mukavaa vaikutti niillä olevan.
Puolen yön aikoihin mentiin keikkapaikalle kun vartin yli yks piti olla veto. Edellinen orkka kuiteskin veti pitkäks eli päästiin alottamaan vasta vartin vaille kaks.
Tämähän luonnolisestikin tarkoittaen sitä että veto oli ohi heti kolmen jälkeen ja kamat kyydissä vähän ennen neljää. Koko DBTK organisaatio oli lähdössä rantsuun pelaamaan lentopalloa ja pitämään juhlia ja tais sinne joku meikäläinenkin mennä.
Itseä ei ihan kauheasti huvittanu eli siis en mennyt sinne. Jos on keikasta kulunut vajaa tunti niin kyllä jatkot missä kaikilla ihmisillä on maailman paras meininki tai vaihtoehtoisesti ADHD on aikalailla viimenen paikka mihin mä haluan mennä. Onkohan sitä tulossa vanhaks kun ei oikeen enää jaksa tollasia. Menin sit hotellille höpöttämään Karin kanssa ja meillä oli ihan helvetin nastaa kun ei ollu kukaan huutamassa vieressä ja oli hiljaista. Mahtavuutta.

Sunnuntai 29.7.

Puol ysiltä ylös ja suihkun kautta aamiaiselle lähdön kun piti olla vähän ysin jäljestä. No lähtöhän oli heti varttia vaille kympin kun kaikki osakkaat oli saatu kasaan. Tän päivän matkaseurue olis itseni lisäksi Kalle, Anna, Miika, Kylmis ja Anne. Kaksi viimeistä vaan Kemiin asti kyydissä. Nyt selvittiin Kemin jälkeen kahden pysähdyksen taktiikalla eli luonnollisestikin Pihtiputaalla Takkatuvassa ja sit vähän Jyskylän yläpuolella kun piti vessaan päästä käymään. Janne lensi bändi tapaan tosin jo aamukoneella kun sen piti lähteä vielä Karjaalle keikalle iltapäiväks.
Matkan aikana kerkisin nukkua varmaan 5 tuntia, kattomaan kaks leffaa ja hoitaa sähköpostitse asioita.
Kotona puol ysin aikaan. Yksitoista tuntia bussissa istumista takana tälle päivälle.

Onko tässä mitn järkee, kaks keikkaa ja 1700 kilsaa bussissa.

Ei se siitä.
Viltsu

Ei kommentteja: