torstaina, syyskuuta 20, 2007

Erikoisratkaisuja

Tänään oli vuorossa bändivaihto eli joutu vähän sykkimäänkin tossa päivällä ja sit tuli vielä Starlikelta pojat korjaamaan pubiin yhden viivepöntön ja vaihtamaan prossun. Eli nyt on tehty ihan töitäkin, jos huomenna vähän vähemmän ja kävi kaupungilla pyörimässä. Mutta nyt asiaan minkä takia alunperin tän kyseisen kirjoituksen aloitin.

-------------------------Audioläppää-------------------------

Erikoisratkaisuille siis omistettu tämä kirjoitus. Nyt ei ole tarkoitus kyseenalaistaa kenenkään ammattitaitoa vaan ainoastaan esittää pientä kritiikkiä tiettyjä toimintatapoja kohtaan. Kenenkään siis ei ole syytä ottaa itsensä. Mutta audiosignaaleista jotain tietävien on täysin luvallista ja jopa toivottavaa nauraa useissa kohdissa kirjoitusta. Myöskin hämmästyneet "Mitä vittua?" huudot ovat toivottavia.
Alkuun listaan lähtökohdat.
  • Kaksi orkesteria
  • Etupäässä kaksi mikseriä
    • Midas Venice 32
    • Yamaha 01V ulkoisella 8 kanavaisella ADAT-etusella
  • Lavalla kaksi mikseriä
    • Joku Alto missä 10 mic-inputtia ja pari stereota
    • 32 kanavainen Spirit
  • Monitoreita seuraavanlaisesti
    • 3 kpl jotain 12" aktiivia
    • 1 kpl 15" aktiivi
    • muutama 12" MAX
    • 1 kpl 15" MAX
  • Yhteinen rumpusetti
  • Yhteiset bassokamat
Ja ennen kun paneudutaan noihin orkkien tarpeisiin niin bändien lisäks on tarve neljälle kanavalle langattomia ja kymmenelle kanavalle kaikennäköistä linjakamaa, kovalevyjä cd-soittimia jne. jne.
Nonniin, kuinkas kytkisitte nää silleen et se olis kaikkia osapuolia parhaiten palveleva ja toimivin ratkaisu. Nyt en kerro sitä kuinka se ois fiksuinta vaan sen kuinka noi tällä hetkellä on kytketty ja sekin vain ja ainoastaan siitä syystä että järjestelmän uudelleenrakennus ois vieny multa niin paljon aikaa etten siihen viittinyt ryhtyä vaan tein vain tarvittavat muutokset kytkentöihin. Niin ja nää ei oo mun aivoituksia vaan ns. valmis pöytä mitä vaan modasin. Nykyiseen ratkaisuun päätymistä helpotti myös se tosiasia ettei oikeestaan mitään oo merkattu.
Rummut ja basso tulee keulilla 01:seen, mistä ne ajetaan kaikuineen Midakseen stereoparina. Sit bassari ja virveli palautetaan lavalle yhtä AUXia pitkin ja basso toista pitkin. Sit tän isomman orkan loput kanavat tulee mulle tohon Veniceen ja tän pienemmän orkan loput tohon digijammuun summina lavalta. Eli monitorointi on hoidettu silleen et toi isompi orkka saa omat kanavansa tohon spirittiin ja ajelee ne sit ittelleen boiden MAXien kautta paitsi solistit jotka on napeissa ja rumpali mikä jakaa sen 15" aktiivin tuon pienemmän orkan kautta. Niin tossa 15":ssa on Y-piuha millä noi molemmat lavamikserit on siinä kiinni! Sit tän pienemmän orkan monitorointi hoidetaan niin et niiden omat kanavat tulee siihen Altoon paitsi rummut mitkä on siinä Spiritissä paluuna. Ja mä saan tän pienemmän orkan kanavat siitä Altosta summina ryhmäulostuloista mulle tuohon Jammuun.
Jammuun tulee myös kaikki nauhakama eli CD:t, MD:t, kovalevyt ja taustamusapurkit.
Tällä hetkellä kait kaikki tuolla lavalla oavt suht tyytyväisiä, mut mulla jyskyttää koko ajan takaraivossa et enää maanantaihin asti.
Se kuka ton kytkennän on kelannu ja miksi on ainakin mulle täysi mysteeri ja aavistuksen tossa päivällä teetti tän signaalikulun kelaaminen. Nyt kaikki kuitenkin pelaa ja soi ilman suurempia pirinöitä ja pörinöitä.
Mä en tajuu varsinkin kun siinä Spiritissä tuolla lauteilla on kymmenen kanavaa tyhjänä samoin kun mulla tässä Venicessä.
Itse olisin tehny tän niin et lavalla spirittiin tulis rummuista bassari ja virppa, stereomatskusta pelkät leftit ja muut ominaan. Lauluja vois ajella vaik lavarasian splitistä useampiin kanaviin niin ettei joka ukolla joka orkassa tarvis välttämättä olla omaa sieppoa vaan oma kanava riittäis. Kerralla ei kuitenkaan lauteilla oo kun maks. 7 jamppaa ja tällä hetkellä mun laskujen mukaan lavalla on ainakin 9 laulumikkiä. Kyllä 32 inputtia pitäis riittää tohon bordelliin ja siinä Spiritissä on 12 ulostuloa eli kaikille poppareille riittäis oma lähtökin. Keulilla varmaankin ajaisin rummut, basson ja ehkä viel kitarat ton Jammun läpi ja loput tohon Veniceen. Ja sit linjakamat kans tohon Jammuun. Kuulostaa aika paljon helpommalta ja järkevämmältä ku nykyinen systeemi, eikö vain?
Sit viel bonuksena tää ratkaisu vähentäis mikkipiuhatarvetta melkeen puolella.
Ei mulla oikeen muuta tällä erää.

Ai niin paitsi tää. Jos ei tiedä mitä graafisella on tarkoitus tehdä niin siihen ei kannata koskea. On meinaan melkoisia hymynaamoja kaikki graafiset mitä nyt on tullu vastaan. Poikkeuksina MasterEQ ja pubin monitoriEQ, noi meinaan viritin itte silleen ettei niihin ihan kaikkiin kaistoihin tarvinnu puuttua. Pitääpä muuten ottaa pari valokuvaa noista käppyröistä ja laittaa teille ihmeteltäväksi.

-------------------------Audioläppä loppuu-------------------------

Nyt se humppa soimaan ja hiihtokansa ladulle.
Moro
Viltsu

4 kommenttia:

Oksu kirjoitti...

Mie sen tein :( Toimii! Eikö toimikkii? Häh? Mikä vika muka?

Viltsu kirjoitti...

Minkäs noista sä nyt oot tehny?

Oksu kirjoitti...

Mie mitää oo tehny. Mitä sie sekoilet? :) ota tsuippaa.

Anonyymi kirjoitti...

Manfreeed!?#&/!?´

Kerro Siisalle terveiset, kun siellä kerran seilailet.