maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Keski-ikä on todellista

Nyt on sit juhlat pidetty ja juhlittu on oikeen urakalla. 30 siis mittarissa, mutta päivääkään yli nelivitoselta en näytä.
Kuvassa Terokin näyttää viihtyvän.
Eli siis kerrataan eilinen muistikatkojen varalta itselle ja paikalla olleille, muut saa lukea ja harmitella etteivät olleet paikalla.

Yhden maissa tärähdin Keravalle Myllyn kanssa pakkaamaan äänisettiä Kiertuetekniikan varastolta. Tuli sit lamppujakin mukaan ja savukone. Eiks kaikissa konserteissa kuulu olla valoja ja savua sen äänen lisäks?
Kolmeks yritettiin Wäiskiin mennä, nyt se sit paljastu juhlapaikkakin niille jotka sitä eivät vielä tienneet. Matkalta kaapattiin Terttu kyytiin ja Janne tuli kans jeesaamaan meitä vehkeitten kanssa. Saatiin kaikki kuosiin vähän neljän jäljestä ja kävästiin Kekkosmestoilla syömässä eli Juttiksessa. Siinä kun puuhailujen jälkeen oltiin lähdössä Wäiskistä niin tuli ravintolapäälliköltä heti reseptii kun kerrottiin et ollaan jo valmiita. Yleensä kun siellä järkätään juhlia niin kuulemma saavat neljä tuntia kuunnella kolausta niin ettei ajatuksiaan kuulemma kuule. Meillä meni vartti kun viritettiin vehkeet ja huudettiin mikkiin pari kertaa tsöhö tsöhö.
Juhlat alko kuudelta ja vieraita rupes heti valumaan tasasen tappavaan tahtiin, oisko meitä ollu joku kolmisen kymmentä parhaimmillaan. Booli oli mun oma resepti ja näytti kaikille kelpaavan. Siinä oli jäiden ja limen lisäksi kossua ja soodavettä. Kymmenen litraa tota boolia kustansi vaivaset 204 euroa. Enää siis 700 euroa ryypättävänä, Gitte kävi illan jälkeen kyseleen tunnelmia ravintolapäälliköltä et tuliko se yhdeksän sadan myyntitakuu täyteen niin kaveri rupes nauramaan et ei tarvii huolia siitä. Ilmeisestikin ollaan vedetty hyvin ;)
Ilta alkoi melko rauhallisissa tunnelmissa leppoisan jutustelun merkeissä ennen musiikkiesityksiä. Taustalla soi hissukseen mun ja Jannen laatima UltimatE-soittolista eli pari sataa biisiä ajattomia klassikoita musiikkityylistä riippumatta. Oli Beastie Boysia, Snoop Doggia, Dioa, Skynyrdiä, Ozzya jne. jne. kaikki sulassa sovussa ja kaikki loistavia kappaleita.
Mutta siis asiaan, illan ensimmäinen esiintyjä oli aivan loistava Samuli Happo. BTW Mulle tuli aivan täytenä yllärinä tuo veto, oli kuulemma Janne soittanu perjantaina Samulille ja kysyny et tulisko se vetään pari biisiä juhliin. Kuultiin Harri on kirvesmies ja Hyvä boogie muiden ohessa mies ja kitara versioina.
Tän esityksen jälkeen rupes juhlat muuttamaan muotoaan eli ihmiset rupesivat päihtymään. Jossain vaiheessa alotti illan orkka, tosin vaatteet päällä ainakin ekan setin ajan. Orkan nimi ei ikinä paljastunu mulle, mutta kyseessä oli ilmeisestikin Mister Sushi nimisen bilebändin jonkinlainen variaatio eli ei kiippareita, mutta lisäkitara. Entuudestaan tuttuja poikia orkassa kolme ja nyt eilisten juhlien jälkeen on ne loputkin tuttuja. Aikuiset miehet kun on keskenään alasti niin se vaan jotenkin lähentää ihmisiä.
Jos en nyt aivan väärin muista niin bändi kerkis soittamaan kaks settiä ennen kun humalaiset roudarit tajus että ovat itsekin aikoinaan soittaneet eli loppuillasta lavalla oli ainakin viis tai kuus eri kokoonpanoa ja miksaajat vaihtu vähintään yhtä tiheään kun soittajat. Seuraavassa muutama eri näkemys miksauksesta. Hommahan meni silleen et jos ei soundi miellyttäny niin herra oli hyvä ja teki ihan itse asialle jotain. Eli kaiken järjen mukaan yhden aikaan yöllä sen kahdennentoista miksaajan jälkeen soundin olis pitäny olla aivan timanttinen. Kukaan ei vaan ilmeisestikään muista kuinka hyvä se soundi loppuen lopuks oli ;) Jotain kiertojakin oli ollut ja ilmeisen pitkään vielä kuulemma Giten mukaan ja pitkään nimenomaan sen takia et kukaan ei tehny niille mitään kun kaikki vaan sanoivat olevansa vapaalla. Loistavaa ajattelua.

Mutta nyt siis niihin kuviin eli erilaisia tyylinäytteitä miksauksen SM-kisoista. Ensimmäisenä kilpailijana kuvassa Janne.


Seuraavassa kuvassa itseni ja Paven tyylinäyte.


Viimeisenä kuvakavalkaadissa Askon näkemys aiheesta.



Kuten kuvista pystyy päättelemään niin meininki oli aivan loistava loppuun asti. Illan päätteeksi pojat teki vielä maailman nopeimman roudauksen. Oisko menny 10 minuuttia siitä kun soitto loppu et kamat oli jo autossa. Itse missasin tän purun täysin kun ei kerinny ees housuja saada jalkaan kun kamat oli jo hävinny. Niin ja toi oli viel porrasroudaus juhlat kun oli siellä Wäiskin alakerrassa.
Juhlat oli siis kaikin puolin onnistuneet, lahjat oli mieluisia, orkka loistava, yllätysesiintyjä loistava, paljon ystäviä ja kaikilla paras meininki. Nää oli just semmoset juhlat kun halusinkin. Lahjaks tuli itse asiassa niin paljon viinaa et pystyy niillä pitämään toiset juhlat tarvittaessa.

Kiitokset kaikille osallistujille, parhautta.
Kiitokset kaikille estyneille, olitte kuitenkin hengessä mukana.
Kiitoksia Lahden Karille ja Uudenmaan Kiertuetekniikalle laitesponssista.
Kiitokset Wäiskille loistavista fasiliteeteista ja ymmärryksestä. Laitoin sinne tänään kiitoskirjeen sähköpostilla ja vastauksessa oli tämmönen mietelause mukana
" kyllä ruodari aina baarimikon pöydän alle juo "
Oli ilmeisestikin mukava ilta myös olla töissä päätellen tuosta sähköposti viestistä ja kai sekin jotain kertoo et alunperin valomerkin piti tulla viimeistään puol yks mutta todellisuudessa se tuli vasta puol kaks.
Kerittiin viel Lostarissakin käydä porukalla edustamassa ennen kotia menoa. Ja juhlista selvittiin vaan yhdellä sairaalakäynnilla. Heikki meinaan telo jalkansa kun yritti alasti juosta omia rumpujaan päin mutta oltiin laitettu juoksureitille monitori mihin kaveri sit kaatu sillä seurauksella että jalka aukes ja sairaalassa reikä suljettiin. Pystyy kävelemään kuitenkin vaikkakin vähän hankalasti. Pikaiset paranemiset.

Se oli hyvä päivä.
Nyt maate kun pitää aamulla kävästä vielä yhdessä palaverissa ennen kun meen laivaan. Lähden siis viikoksi Gabriellalle AV-teknikoks. Tukholmassa pitäis kolme kertaa kävästä kuuteen päivään eli kyseessähän on tavallaan rundi Helsinki-Tukholma-Helsinki-Tukholma-Helsinki-Tukholma-Helsinki.
Pitää varmaan toi otsikko päivittää uuteen muotoon kun siirretään tää blogi kansainvälisille vesille ;)

Nyt siis nukkumaan ja aamulla taas kohti uusia seikkailuita.
Viltsu

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jo on ollut sulla mahtavat juhlat! Onnittelut näin jälkikäteen!

t:Hannu /varjokuva

Viltsu kirjoitti...

Kiitos kiitos. Rapee oli meininki ja mukavaa oli.

Jazmanaut kirjoitti...

Paljon onnea vaan
paljon onnea vaan
paljon onnea Viltsu
paljon onnea vaan

(Lauletaan paljon onnea vaan sävelellä)

Anonyymi kirjoitti...

Ilta oli kuin David Lynchin elokuvasta. Aamu kuin Kaurismäkeä.

Järvenpään pienimunaiset kiittää.