perjantaina, syyskuuta 28, 2007

Hurrien kanssa Helsingissä

Tänään ois Voimalassa Yle X3M bileet ja bändinä Ruotsalainen The Soundtrack Of Our Lives ja lämppärinä kotimainen Rubik. Keskiviikkona tää käytiin pystyttämässä ja eilinen meni muissa merkeissä.
Palataanpa nyt siis ajassa taaksepäin pari päivää.

Keskiviikkona siis aamusta mentiin Peten kanssa Movarin varastolle pakkaamaan vehkeet ja siitä kahden aikoihin mestoille pystyttämään. Vastoin omia ennakkokäsityksiäni olenkin näissä kisoissa etupään vahti. Vehkeinä tällä erää seuraava setti.

------------------------------------Audioläppää------------------------------------
PA:na Q1:stä 6/puoli plus ulkofillit 3/puoli, Q-subeja yhteensä 12 ja B2:sia kaks inframoodissa. Keulilla H3000 kaikkien maailman laitteitten kera eli efektejä on 7 konetta ja inserttejäkin 24 kanavaa. Markuksella on lavalla MH4 ja kulmina M2:sia. Mesta on aika erikoinen noin soundillisesti, pelkkää betonia joka puolella ja katossa semmosia betoninännejä. Ja yllättäin rakennus on suojeltu eli mitään akustointia ei oikeen voi tehdä kun ei rakenteisiin saa koskea eoikä niitä katossa olevia nännejä saa peittää. Tanan museovirasto.
------------------------------------Audioläppä loppuu------------------------------------

----------------------------Arkkitehtuurista avautumista----------------------------

On se muuten kumma kun ensin tää yks perkeleen Aalto tekee täysin käyttökelvottomia rakennuksia ihmisten kiusaks. Varmuuden vuoks ne on suurin osa julkisia rakennuksia joita joudutaan vielä nykyäänkin käyttämään käyttötarkoituksiin mihin ne ei sovellu. Eikä muuten oo varmaan alun perinkään sopinu. Mutta nyt vielä kun ihmiskunnalla rupee oleen käyttökokemuksia noista ladoista eli mahdollisuudet niiden parantamiseen niin sit tulee tää saatanan museovirasto ja kieltää kaiken ja jos ei museovirasto niin sit joku saatanan itteensä täynnä oleva arkkitehti. Esim. Kultsalla pitäis PA maalata valkoseks kun musta kuulemma rikkoo jonkun perkeleen idyllin, ja tää sama arkkitehti on ollu myös vastuussa sen PA:n sijoittelusta. Kyllä mä näillä kilsoilla pystyn aika monesta rakennuksesta kertomaan et onko se hyvä mut näköjään arkkitehdit ei tota äänisuunnittelua osaa edes nimeksi.

----------------------------Arkkitehtuurista avautumista loppuu----------------------------

Mutta joo takasin aiheeseen. Keskiviikko meni puuhaillessa ja laitteistoa viritellessä, ei siitä enää sen enempää.

Eilen torstaina kävästiin Tertun kanssa Kiertuetekniikan uudella Kurkimäen varastolla konfaamassa ittellemme säädöt valmiiks maanantaina alkavaa rundia varten. Siellähän on vastassa Tertulla D5 keulilla ja mulla D1 niin nyt kun lähtään reissuun USB-tikkujen kanssa niin ei tarvii sitä vähää aikaa maanantaina käyttää tiskin koodaamiseen vaan voidaan ihan oikeasti tehdä soundcheckiä se koko aika.
Nyt on meiningit meinaan kohdallaan kun lähdetään Euroopan rundille mikkisalkun ja kahden USB-tikun kanssa.

Tänään sitten täällä Voimalalla soundcheckit paraikaa meneillään. Iltamissa alkuun yksityistilaisuus kutsuvieraille kun radiokanava täyttää 10 vuotta ja ysin jälkeen päästetään roku sisään kattomaan rokkia. Toivottavasti ryhmää tulee ettei tää kammio ois ihan näin painajainen enää illasta. Komian näkönen on tila mutta sanotaanko näin et melko avara on soundi.
Mutta joo takasin sorvin ääreen. Huomenna puol kolmen aikaan pakkaamaan bussia retkeä varten ja siitä yhden muuton kautta juhlimaan vanhan jo ala-asteelta tutun kaverin kolmekymppisiä.

Niin ja avonainen Wlan, mahtavaa.
Moro
Viltsu

Ei kommentteja: