maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Ei näin

No voi vittu. Aamulla piti herätä puol viiden aikaan että kerittiin hakea lamppupoka Movarista ennen Turkuun lähtöä. Vähän kasin jäljestä päästiin tänne konserttitalon lastauslaiturille, mistä siis hissillä alas katutasoon missä lava on. Nyt kello on jotain ykstoista ja äänisetti pystyssä ja viritetty, orkkaa odotellessa.

Tähän mennessä on kuitenkin jo kerinny tapahtua yhtä ja toista.

Joku hahmo toi puhujanpöntön lavalle ja kerto valoryhmälle et siihen tarttis mikki laittaa, valoryhmä ohjas hahmon kertoon mulle tarpeensa. Mä vastasin sille et ei oo tilattu ja jatkoin hommiani. Kaveri kertoo siinä vaiheessa että hän nyt ilmottaa että siihen se mikki pitää saada ja häipyy tän jälkeen. Mistä näitä spedejä oikeen ryömii. Kyllä mulle on himassa opetettu et esitellään ittensä tavatessa. Tolleen kun noita asioita hoidetaan niin ei oo kumma jos ei kaikki oo ihan kohdallaan aina. Nyt tällä kertaa ainakin siitä puhujanpöntöstä uupuu se mikki, rahalla sen siihen saa tarvittaessa. 1000€ + ALV (ei sis. palkkoja). On muuten viel jonkun pankin bileet, millä tavalla pankki-ihmiset voi kelaa et ne sais ilmaseks jotain mitä ne ei oo edes tilannu.

Vähän tämän jälkeen Terttu rupes virittään PA:ta ja heti joku Irmeli tai Birgitta tuli kertoon et ei oo hyvä kun tulee konsertissa liian lujaa. Ime parrua perkele, se konsertti alkaa vasta kahden tunnin kuluttua. Normaalisti kritiikki tulee vasta suorituksen jälkeen. Tääkään ei muuten esitelly itteensä.

Luuleeks ne oikeesti et mä lähden maanantai aamuna viideltä kahdentoista tunnin työpäivän jälkeen neljän tunnin unilla huvikseen sekoileen kauheen äänimällin johonkin saliin vaan sen takia et pääsis kiusaamaan ihmisiä liian kovalla äänenpaineella tai kylvään jonkun puhujapöntön täyteen mkkejä. Tämä kaikki siis salissa , minkä jälkikaiunta-aika on jotain kolme viikkoa, helppohan siel on se laulu saada selkeeks samalla volalla mitä tän Onervan keittiön matkaradiosta tulee Kuurankukka.

Tämä kaikki jo ennen soundcheckiä.
Moro
Viltsu

2 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Kyllä ne luulee.

Odotettavissa iltaan mennessä:
-Joku pikkudurikka tulee sulle kertoon, että hänkin soittaa kitaraa ja vinkkaa, että lauluun vois panna "snadisti lisää taajuutta"
-Miehenkipeä vosu tulee kyseleen sulta pilke silmäkulmassa, et
"tiedäksää oikeesti mitä noista kaikista nappuloista tapahtuu."
Ja keskiportaan johtaja kieltäytyy maksamasta teille yhtään mitään, "kun sitä mikkiä oli niin vaikea saada sinne puhujanpönttöön noilta amatööriroudareilta ja sähköjohdot menivät rumasti salin lattialla, aiheuttaen turvallisuusriskin."

;D

Pyry kirjoitti...

Hehee, hyvää avautumista.
Pärjäile.