keskiviikkona, toukokuuta 09, 2007

Rikos ei kannata

Tuota mun edellistä kirjoitusta oli joku raiteilla työtään tekevä kommentoinut, joten siihen haluan antaa vastineen.

Eli siis mä olisin kuitenkin päässy sillä L ja seutu-ydistelmällä kotio. Kysehän oli siitä että painoin vahingossa väärää nappia eli sitä L-nappulaa. Tämähän siis kait oikeuttaa Keravalta Vantaalle asti eli siis rikosta ei missään vaiheessa ilmeisestikään tapahtunut, tämän jälkeen yritin lisätä tämän seutu-ominaisuuden, jotta olisin päässyt Vantaan ja Helsingin rajasta yli. Tämä ei kuitenkaan sille konnarille kelvannut vaan se leimas mulle sitten koko alueen ja jouduin maksamaan sekä Lähialueen, Seudun kuin vielä bonuksena koko alueen. Eli virhe onkin tapahtunut virkamies tasolla. Ensimmäinen harhapainallus oli kyllä minun, mutta tilanteen ratkaisu vei kohtuuttomasti resursseja niin minulta itseltäni kuin myös VR:n virkanaiselta. Manuaalin lukeminen kun ei auta jos sormi lipeää väärälle nappulalle. Ja myöskään se rahalla ostettu ABC-lippu oli pois suljettu vaihtoehto koska halusin vielä Helsingissä ajaa bussilla.

Pahoitteluni jos olen loukannut ammattikuntanne edustajia, tarkoitukseni oli ainoastaan kritisoida laitteita missä ratkaisut on lopullisia.

So not
Viltsu

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heh.

Tuskin sä ketään loukkasit. Konnari tais vaan loukata sun tunteita : )

Pistinpähän vaan puolipiruuttani vähän sulle opastusta. Tossa tapauksessa konnari on kieltämättä ollut aika virkaintonen. Ihan oikein se sinänsä on toiminut, koska YTV-alueen lippuja ei voi yhdistää toisiinsa. Joka sinänsä on harmi. Mulla on Stadin sisänen kuukausilippu itellä ja jos jostain ihmeen syystä haluisin mennä vaikkapa bussilla Vantaalle, pitäis ostaa se seutulippu sit arvolla. Eli siinä osittain maksaa päällekkäin. Ilmeisesti toi systeemi kuitenkin liittyy siihen, miten YTV jyvittää kustannukset ja lipputulot eri kuntien kesken.

Tossa sun tapauksessa tilanne on tosin ollu hieman erilainen, koska sulla olisi ollu yhdistelmällä Lähiseutu 2 ja Seutulippu lippu koko ajan voimassa (eli et olis ylittäny kaupungin rajaa ilman lippua). Mutta näin ne YTV:n säännöt vaan menee.

Kohtuullisempaa olisi toki ollut tossa tapauksessa sulle leimauttaa sen Lähiseutu 2:n lisäks tavallinen seutu tai jopa Helsingin sisänen. Näin mä oisin tehny. Tosin tunnen sut naamalta (oot joskus vuosia sit ollu miksaamas meidän vetoja), joten oisit päässy sillä Lähiseudulla mun junassa vaikka Turkuun asti ;D

Hyviä keikkoja jäbälle! Itellä olis tos huomenna kans veto. Tosin eri puolella salia. Paitsi, et sähän teet kai monitoreita suurimmaks osaks, joten joo...höhö.

Ei helvetti. Luinki vielä kertaalleen sun jutun tosta uudelleen. Siis sulla on ollu samaan aikaan maksettuna Lähiseutu2, Seutulippu ja Lähiseutu3? Ymmärsinkö oikein?

Jos tosiaan oma-alotteisesti olit jo ostanu kaks lippua, ni aika kohtuutonta et se konnari maksatti vielä sen kolmannenkin, vaikkei se sinänsä virhettä tehnytkään.

Sit sellanen vielä, et leimasko tää konnari sen sun lipun ite? Vai käskikö sua leimaamaan? Me ei periaatteessa saada leimata asiakkaiden lippuja. Eli siinä on jonkun sortin moka ollu. Jos satut muistaan missä junassa olit (päivämäärä ja lähtöaika Keravalta riittää), pistä VR:lle palautetta. Saa muori vähän paskaa ; ) Turhan kohtuuttomalta toi tilanne tuntuu, varsinkin kun meidän harkintavalta on aika rajaton tuolla junissa.