sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Rikos

Nyt on tapahtunut vakava rikos ja minä itse ainoastaan siihen syyllinen.
Olin eilen Keravalla parin kaverin synttäreitä viettämässä ja jäin sinne yöksi kun ajattelin säästää enkä ajaa taksilla tällä kertaa. No tänään sitten lähdin junalla kotio päin ja matkakortilla maksoin matkan ja sillä samalla hetkellä kun painoin sen matkakorttivehkeen nappulaa niin tajusin et painoin väärin eli en pääsis tällä ekalla 3,40 investoinnilla kun Saviolle eli sen kaikki 1200 metriä. Yritin sitten painaa seutu-painiketta, kone ei sitä hyväksyny koska oltiin seutualueen ulkopuolella. Ajoin sit pummilla Korsoon missä painoin sitä seutunappia ja konnari näki tän. Se tuli välittömästi kyseleen et mitä mä puuhaan, kun selkeesti nyt ollaan rikollisilla teillä. Pyysi multa sitä korttiakin näytille, annoin kortin ja kerroin et painoin väärää nappia lähdöstä ja nyt yritän paikata sitä. No se kerto et tällä leimauksella pääsisin jo Tikkurilaan asti, jonka jälkeen se piti mulle puhuttelun ja ratkaisi tilanteen leimaamalla sille kortille koko perkeleen alueen Kirkkonummelle asti. Eli tää kotimatka sitten maksoi varmaan 15 euroa, suurin piirtein samaan hintaan olisin tullu taksilla.

Toi matkakortti kun on näköjään niin kätevä keksintö ja ennen kaikkea helppo.
Hommaisivat nyt perkele niihin vehkeisiin jonkun RESET/CANCEL-nappulan niin vois paikata noi harhalaukaukset heti lähdöstä eikä puhuttelun kautta kalliimmalla.

Ei se siitä
Viltsu

3 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Ja mitäköhän siitäkin tulisi, jos asioita funtsittaisiin huolella, ennen käyttöön ottoa!??!
Olisi jäneet matalarattiaratikatkin hankkimatta pariksi vuodeksi, jos niistä olis ensin hankittu käyttökokemuksia muualta. Tai kännykkälippujen käyttökin voisi olla jopa kätevää, jos asiaa olisi sulateltu muittenkin, kuin insinöörien kanssa!

Perinteistä pitää pitää perkele kiinni. Ensin hutkitaan, sitten hutkitaan, sitten hutkitaan, sitten puolustellaan ja syytellään, hutkitaan vielä vähän, ja jos johtoryhmä saadaan kammettua palliltaan, niin sitten uusi johtoryhmä vähän tutkii, unohtaa tutkimustulokset ja sama alusta.

Anonyymi kirjoitti...

niinhän se on että tyhmästä päästä kärsii koko firman koneisto...

Anonyymi kirjoitti...

Niin no. Jos vehkeessä on neljä nappia, niin luulisi sun tason nappulankäyttäjän aika nopsaan oppivan, kuinka se laite toimii : ) RTFM : )

Ja seutulippu (painike 2) hinta on 3,20e, ja lähiseutu 3 (painike 3) hinta on 5,30e. Pelkkä junalippu välille Kerava-Helsinki (ABC-vyöhykkeet) maksaa konnarilta (tai asemilta) ostettuna 5,20e. Eli kulkiessasi vain junalla, on halvempaa ostaa rahalla tavallinen junalippu.

Ja tässä vielä opastusta painikkeisiin:

Painike 1 (lipun voimassaoloaika 60min)
- kaupungin sisäinen liikenne ( Helsinki/Espoo ja Kauniainen/Vantaa/Kirkkonummi/Kerava)

Painike 2 (voimassaoloaika 80min)
- seutualue (kelpaa Helsinki, Espoo ja Kauniainen sekä Vantaa)

Painike L (voimassaoloaika 80min)
- lähiseutu 2 (kelpaa Vantaa, Espoo ja Kauniainen, Kerava sekä Kirkkonummi)

Painike 3 (voimassaoloaika 100min)
- lähiseutu 3 (kelpaa kaikissa em. kaunpungeissa)

Ja liputhan kelpaavat kaikissa laitteissa em. alueilla (Kirkkonummella ainoastaan Veikkolan suunnan busseissa).

Itse vastaavassa tilanteessa olisin toki opastanut käytössä ja päästänyt sut sillä tavallisella seutulipulla stadiin (tosin olenkin roku ja pummi itsekin ;D). Tosin, jos homma vaikutti kovasti vilpilliseltä, vaikkei se sitä välttämättä olisi ollutkaan, tilanne olisi ollut toki eri. Ton tyylistä pummilla matkustamista nimittäin harrastetaan todella paljon.

Vielä pikku vinkki. Jos oot epävarma onko masiina ottanut painalluksen vastaan, pitämällä korttia masiinan edessä (useita sekunteja), se näyttää kaikki tiedot kortilta; eli paljonko arvoa, mahdollinen kausilippu ja mahdollinen voimassaoleva arvolippu.

Aina kannattaa myös harkita kysymistä henkilökunnalta. Sitä varten ne siellä on.

P.S. Hyviä blogeja muuten.