keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

No nyt on

meinaan hässäkkä. Viime viikolla Santtu soitteli ja kysy mua tälle keikalle monitoripäähän. Kerto et on kanavia paljon, mulle tulis tiskiks Siena ja eteen D5 kun nauhottavat tämän samalla niillä DiGiCon etusilla Protoolsille. Lupauduin tottakai.

Eilen kävin varastolla pakkaamassa ja sekoilu alko heti. Kukaan bändistä ei ollu saanu aikaseksi lavakarttaa, mut kanavalistan oli Santtu tehny, 52 kanavaa ja Sienassa 40 inputtia, Mikko teki mulle summia edestä eli kaikki on hyvin siltä osin.
Tänään tultiin aamulla kympiltä rakentaan ja kuulemma kolmelta ois pitäny olla soundcheck, niihin aikoihin mulle tipahti sähköpostiin 1,5 meganen CAD-piirros mikä oli ilmeisestikin lavakartta. Siin oli kaikki maailman asiat merkattu sentilleen mihin niiden ois tarkotus mennä ja lava oli piirretty kaikin puolin millilleen semmoseks kun se on mut pikku häpsyjä siihen oli kuitenkin päässy kun sitä tarkemmin tutkin. Flyygeli oli merkattu metrin levyseksi kuin myös perkkakiska jne. jne. Orkan liideri ja solisti (ilmeisetikin kartan luoja) oli sitä mieltä et monitorilandia ja lavastevarasto vei liikaa tilaa eli sen takia ei bändi mahtunu kuten kartassa. Lennosta sovitin bändin lauteille miten se parhaiten mahtuu, jonka jälkeen tuotiin lavasteet eli koko kattaus muuttu taas.

Tää liiderihahmo myöskin oli unohtanu tämmösen jutun kuin stagemanager. Jos orkassa on 70 tyyppiä niin kyllä mestoilta pitäis löytyä joku joka pelkästään liidaa. Vastuuta yritettiin sälyttää mulle mutta asioiden hanskassa pitäminen ja monitorien tekeminen samaan aikaan oli mahdotonta. Monitoriryhmiä kun oli kuitenkin 16 sekaisin nappeja, kulmia ja semmosia sidefill tyyppisiä komootteja, pari kaikulähtöäkin onnistuin taikomaan tosta bulsasta. Mylly meni sit seisoon keskelle lavaa ohjaamaan soundcheckiä ja toimi mulle samalla tulkkina, en meinaan ekan vartin aikana kerinny nostaa katsetta tiskistä kertaakaan.

Ois pitäny olla treenipäivä erikseen niin ois kerinny rauhassa tekeen ja harjoitteleen. Aika paljon asioita meinaan tapahtuu lavalla ja ois kiva jos ois kerinny kirjottaa ittelleen nuotit kaikesta säädöstä,

Mutta nyt on checki tehty ja tuoreet patterit langattomissa, kerkisin vessassakin käymään eli ei asiat nyt niin huonosti olekkaan.

Loppuraportti kunhan on keikka ja purku ohi.
Moro
Viltsu

Ei kommentteja: